HDZ BiH pohvalno o Republici Srpskoj

***. znam da odoh off topic, izivnjavam se ali moram. Ako Srbi kukaju kako su im za sve krivi Hrvati i Jugoslavija, ako su Hrvatima za sve krivi Srbi i Jugoslavija... nekako mi se čini da i jedni i drugi zamlaćuju mase lažima.

Među svima nama ima krivaca što je juga bila tako trula kako je bila, i što se juga raspala kako se raspala! I jedni i drugi su delomično u pravu, naime, neće niko da priznaje i svoje zasluge!:D

momentalno je za unitarnu Bosnu, kod njega se nikad nezna...u svom politickom zivotu ima najmanje 5 razlicitih pozicija...ko kamenolom...ali to i cini dobrog i sposobnog politicara...hoce momentalno da si osigura mjesto Lajceka....vrlo moguce, jer je u EU politickim krugovima visoko kotiran...

Samo momentalno? Pa zar se nije zbog BiH razišao sa Njofrom?
Uostalom, njegov DRUGI mandat uskoro ističe, koga više briga za njegov stav o BiH!:D

Objavljeno 07.03.2008. u 16:19
HDZ 1990 ogorčen Čovićevom izjavom o RS-u kao uzoru
"Duboko smo razočarani izjavama nakon sastanka Milorada Dodika i predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića prije par dana u Banjoj Luci, a posebno izjavom Dragana Čovića da Republika Srpska treba biti primjer demokratskim državama", stoji u priopćenju iz posavskoga Županijskoga odbora HDZ-a 1990.

"Ta je Čovićeva izjava skandalozna za svakog razumnog i malo informiranijeg čovjeka, a za nas Hrvate protjerane iz ovog entiteta, od kojih se još velika većina nije vratila svojih porušenim domovina niti za to ima priliku to je posipanje soli na otvorene rane", ističe se u priopćenju.

"Mi poručujemo i Dodiku i Čoviću da entitet Republika Srpska može biti uzor samo onima koji žele silom, etničkim čišćenjem i genocidom u ratu, a u miru nepoštivanjem ljudskih prava, stvarati kvazidržave, a nikako demokratskim narodima i državama bilo u političkom ili gospodarskom smislu.

I danas je Republika Srpska popaljena, razrušena zemlja u kojoj nema povratak prognanih, a oni koji su se vratili nemaju uvjete za normalan život. To je entitet koji je protjerao svoje građane drugih nacionalnosti, poslije rata aktivno opstruirao povratak, a sad to radi pasivno ne stvarajući uvjete za dostojanstven život. Minimalne sume novca iz proračuna RS namijenjene povratku najbolji su dokaz za to.

Naša ljutnja i razočaranost izjavama u kojima se glorificira Republika Srpska tim je veća jer ih je izgovorio čovjek kojemu bi moralo biti poznato opće stanje, a posebno stanje Hrvata u čije ime Čović govori. Ako ne želi ili ne zna pomoći hrvatskom narodu u RS, ili želi preko nas Hrvata pomoći samo sebi, molimo ga da više ne dolazi i da se ne zalaže za nas. Mi znamo što je nama raditi", navodi se u priopćenju.

Objavljeno 07.03.2008. u 16:19
HDZ 1990 ogorčen Čovićevom izjavom o RS-u kao uzoru
"Duboko smo razočarani izjavama nakon sastanka Milorada Dodika i predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića prije par dana u Banjoj Luci, a posebno izjavom Dragana Čovića da Republika Srpska treba biti primjer demokratskim državama", stoji u priopćenju iz posavskoga Županijskoga odbora HDZ-a 1990.

"Ta je Čovićeva izjava skandalozna za svakog razumnog i malo informiranijeg čovjeka, a za nas Hrvate protjerane iz ovog entiteta, od kojih se još velika većina nije vratila svojih porušenim domovina niti za to ima priliku to je posipanje soli na otvorene rane", ističe se u priopćenju.

"Mi poručujemo i Dodiku i Čoviću da entitet Republika Srpska može biti uzor samo onima koji žele silom, etničkim čišćenjem i genocidom u ratu, a u miru nepoštivanjem ljudskih prava, stvarati kvazidržave, a nikako demokratskim narodima i državama bilo u političkom ili gospodarskom smislu.

I danas je Republika Srpska popaljena, razrušena zemlja u kojoj nema povratak prognanih, a oni koji su se vratili nemaju uvjete za normalan život. To je entitet koji je protjerao svoje građane drugih nacionalnosti, poslije rata aktivno opstruirao povratak, a sad to radi pasivno ne stvarajući uvjete za dostojanstven život. Minimalne sume novca iz proračuna RS namijenjene povratku najbolji su dokaz za to.

Naša ljutnja i razočaranost izjavama u kojima se glorificira Republika Srpska tim je veća jer ih je izgovorio čovjek kojemu bi moralo biti poznato opće stanje, a posebno stanje Hrvata u čije ime Čović govori. Ako ne želi ili ne zna pomoći hrvatskom narodu u RS, ili želi preko nas Hrvata pomoći samo sebi, molimo ga da više ne dolazi i da se ne zalaže za nas. Mi znamo što je nama raditi", navodi se u priopćenju.
...A onda je taj isti Božo Ljubić otišao na imanje Milorada Dodika i tamo "avanzovao" svježu prasetinu!!!:whistling::rotf::rotf::rotf:
Miletova prasetina čuda čini!!! E sad što neki ne mirišu praseću moču, to je već njihov problem!!!

Jel to ona prasetina sto su amerikanci placali Dodiku?
Nema vise tih sjela kako cujem, Amerika neki dan ukinula donacije SNSD.
Nadam se da te to nije nekako licno pogodilo i da neces imati problema sa placanjem internet racuna u buducnosti.

***** donacije!!! Ko osim vas u Bosni još živi od donacija!!! Ameri donacije šalju ko trumanova jaja samo onima koji se pokažu kao njihovi zahvalni klimoglavci!!! Ja za te donacije nikad do sad nisam ni čuo, a i kad sam čuo valjao sam se od smijeha!
Donacije su vaša nasuušna potreba pošto ste ih bar 95% vi pojali!!! Nama nikad nisu ni stizale, a fala bogu nisu nam ni potrebne!!! Sve te donacije imaju svoju cijenu!!! Haris je majstor za posvrtanje donacija (ambasada u Beču, crna tašna, dubok džep i mašna, rukom pisane priznanice, "pojela maca" milione i tsl.)!!
Navikle balije na tuđe pare, na sedaku i prosjačinu pa sad kad ih više niko ne zebe oni bi malo da žive od presuda proziv Srbije i Crne Gore, Holandije, pa im se svidio i budžet RS, pa bi malo da povećaju budžet zajedničkih institucija na račun entiteta, pa bi malo da pokradu RS na PDV-u, pa na penzijama, pa na vojnim stanovima, pa na potraživanjima Hidrogradnje, pa na poslovanju BHT... Kakvi su tamo lisičari, pa to je neviđeno!!!

Za internet se ne sekiraj!!! Milorad je prošli mjesec ovdje povećao plate u zdravstvu ZA 100%!! 100% ROĐACI!!! Povećajte vi nekom za 20% pa se javite!!!
Osim toga ja sam na on line i to na računu samog Telekoma Srpske, pa mi je net uključen i kad igram fudbalicu u sali (opušteno)!!! Imam tu mogućnost da ne plaćam, a ti sad kontaj zašto, kako i koliko!!!
Jbga kad je Telekom Srpske "agresorski, špijunski i okupacioni faktor u BiH"!!! :rotf::rotf::rotf::rotf:

Jel moram i ja dvaput svoje textove da saljem, jel to neko novo pravilo na forumu? Il je to fazon da se tamo gdje nema kvaliteta bar nabije kvantitet?

Pokušaj da NAPIŠEŠ post, a ne na radiš COPY/PASTE tekstova koje pročitaš na sajtovima nekih novina!!! Imaj svoj stav i tumačenje, jer ovo gore je sve sami plagijat!!! Ja pokušavam da ti to dam do znanja, a ti si i dalje oduševljen "svojim kvalitetom" tuđeg teksta koji si samo prenio na Krstu!!! Oduševljen si "svojim kvalitetom" koji si pročitao u novinama???:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf: Malo se uključi u diskusiju, a ne samo da se izražavaš tuđim tekstovima!!!
Modovi obično takve postupke kažnjavaju sa opomenama, al' valjda tebi čitanje Pravilnika teže ide pa eto... imaš nekakvu protekciju!!!:lol::lol::lol::lol::lol:

:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:

O donacijama i zdravstvu:

Banja Luka: Vrijedna donacija "Bosnalijeka" Kliničkom centru...

24SI - Predstavnici "Bosnalijeka" iz Sarajeva danas su posjetili Klinički centar Banjaluka i donirali 2.000 kutija lijeka za hipertenziju - visok krvni pritisak, ukupne vrijednosti 12.000 KM.

Direktor Sektora domaći marketing i prodaja "Bosnalijeka" Umid Šalaka rekao je novinarima da je današnja donacija nastavak dobre poslovne saradnje Kliničkog centra u Banjaluci i kompanije "Bosnalijek"...

...Direktor za medicinska pitanja Kliničkog centra Banjaluka Mirko Stanetić zahvalio je kompaniji "Bosnalijek" na donaciji, ističući da je riječ o najkvalitetnijoj grupi lijekova za liječenje hipertenzije.

O donacijma i Dodiku:

Dodik je svih ovih godina dobijao kes od americkih vladinih organizacija da bi organizovao i odrzao stranku. Predsjednica jedne od tih organizacija je i Madaline Albright.
I imas pravo, nista nije za dzaba.
Izmedju ostalog, BiH zahvaljujuci tome hrli u svijetlu NATO buducnost i dobre su prilike da ce i mladici iz RS uskoro da odlucno cuvaju teritorijalni integritet Kosova kao sto to sada rade vojnici iz ostalih NATO drzava.

PS
To da se tako besramno cerekas u ovim odsudnim momentima dok Srbija gubi Kosovo i da jos ovdje hvalis lika koji za svoje politicko djelovanje prima lovu u kesu od sotonskih neprijatelja srpstva ti ja ne bi uzeo za dobro da sam Srbin. Ovako mi je naravno svejedno.

O donacijama i zdravstvu:

Banja Luka: Vrijedna donacija "Bosnalijeka" Kliničkom centru...

24SI - Predstavnici "Bosnalijeka" iz Sarajeva danas su posjetili Klinički centar Banjaluka i donirali 2.000 kutija lijeka za hipertenziju - visok krvni pritisak, ukupne vrijednosti 12.000 KM.

Direktor Sektora domaći marketing i prodaja "Bosnalijeka" Umid Šalaka rekao je novinarima da je današnja donacija nastavak dobre poslovne saradnje Kliničkog centra u Banjaluci i kompanije "Bosnalijek"...

...Direktor za medicinska pitanja Kliničkog centra Banjaluka Mirko Stanetić zahvalio je kompaniji "Bosnalijek" na donaciji, ističući da je riječ o najkvalitetnijoj grupi lijekova za liječenje hipertenzije.

S obzirom da je KBCBL najveći potrošač medikamenata u RS a "Bosnalijek" i "Hemofarm" se kontinuirano utrkuju kako bi potpisali sa Zdravstvenim fondom RS što bolje ugovore o distribuciji, ovo mu je jedna sasvim normalna promotivna aktivnost koja je sasvim uobičajena i dakle samo pominjanje ovakvih stvari pokazuje koliko nemaš veze o onome o čemu lupaš po tastaturi!!!

O donacijma i Dodiku:

Dodik je svih ovih godina dobijao kes od americkih vladinih organizacija da bi organizovao i odrzao stranku. Predsjednica jedne od tih organizacija je i Madaline Albright.
I imas pravo, nista nije za dzaba.
Izmedju ostalog, BiH zahvaljujuci tome hrli u svijetlu NATO buducnost i dobre su prilike da ce i mladici iz RS uskoro da odlucno cuvaju teritorijalni integritet Kosova kao sto to sada rade vojnici iz ostalih NATO drzava.

Ovako:
Prvo - Prvo se probudi iz sna o mogućnosti da BiH (bar ne sa teritorijom RS u sebi) ikada prizna Kosovo, pa onda možeo da razmatramo mogućnosti ostalih tvojih tripova!!!
Drugo - Dodik zajebao babu pa šta??? Babi se ne sviđa šta ostaje od Bosne pa šta??? Koliko slala potrošilo se... zajebali smo babu, a to je najslađa para!!!
Treće - Svoje sinove šalji gdje ti je volja i nek brane i ginu za koga ti volja!!! Klasična mišija posla - lafo ti bi kao trebao nekog negdje da štitiš, a kod kuće nisi u stanju sam sobom da vladaš, a da ne pukneš u rasulo!!! Nogavice ti poderane od moljakanja stranaca da ustanu i da čuvaju Bosnu, a nekoga bi ti takav štitio!!! Štitio sa ovih par smiješnih bataljona vojnika!!! Pa mi u Bosni imamo jače vatrogasne jedinice od oružanih snaga!!! Nisu ti to još rekli??? Naravno da nisu!!! O tome niko od vaših ne smije ni da pisne!!! Igraju se djeca vojske!!! Stražare tamo bez dugih cijevi!!! I furaju različite nacionalne ambleme na desnom rukavu!!!
Brani koga hoćeš, (danas Irak, sutra Iran:lol:), a nas interesuje samo Srpska!!!

PS
To da se tako besramno cerekas u ovim odsudnim momentima dok Srbija gubi Kosovo i da jos ovdje hvalis lika koji za svoje politicko djelovanje prima lovu u kesu od sotonskih neprijatelja srpstva ti ja ne bi uzeo za dobro da sam Srbin. Ovako mi je naravno svejedno.

Cerekam se jer ovo sa Kosovom mnoooogo više tebe treba da brine!!! Meni je to samo dalo do znanja kako se ovakve stvari rješavaju onda kad za to dođe vrijeme!!! Da sam na vašem mjestu, na pamet mi ne bi palo bilo kakvo razmišljanje o "nezavisnom" Kosovu, al' kakav god epilog u Bosni bude po tom pitanju, nama u RS svaki savršeno odgovara!!!

Da vidimo:
  1. Crveni tekst nema veze sa diskusijom!!!
  2. Zeleni tekst ti je gomila gluposti!!!
  3. Plavi tekst u ti sve sama s.anja!!!
Nije loše, nije loše...!!! Popravljaš se , napreduješ!!! Ako ovako nastaviš, za par godina pisaćeš samo gluposti!!!:whistling::rotf::rotf::rotf:

Daj ba, nemoj me razocarat. Ocekujem sad neki pravo malouman luping od tebe ( naravno bez smailia ovaj put).

Priznajem, razmazio si me sa svojim idiotizmima. Razumijem da je ovdje i tebi malo teze djelovati, necu se naljutiti ako preskocis ovaj put.

Pa zabrinuo bih se kad bi mi napisao jedan normalniji komentar!!! Vidiš, ti mene nisi u mogućnosti da razočaraš pošto ja imam razumijevanja za tvoje intelektualne nemogućnosti!!! Ova diskusija sa tobom dođe mu kao šiljenje grafitne olovke!!! Koliko god da te zašiljim ti se nedugo poslije nanovo pokazuješ tupim!!!!:cool:

Nije ti ni sat trebao za ovaj odgovor. U njemu do duse nema koju je to robu Dodik liferovao za kes niti puno o sadaki sto lijene baliske firme dijele po prebogatim klinickim centrima iz Banjaluke, ali opet ima vrhunska glupost.

Dodik zaheb'o babu :?::-) (nisam odolio, moro sam jednog smailia ovdje puc)

Ti si dakle sivonja bez presedana.

Da ti pojasnim kako stvari stoje: dok se rjesavalo oko Kosova i Srbiji se titrala muda da poluizludjeni svijet ne bi tamo potpuno odlijepio, tvoj je idol smio radit i srat sta je htio. Trenutno su mu jajasca stisnuta izmedju okorjelih srpskih nacionalista dirigovanih iz Kostunicinog staba preko sluzbi bezbjednosti i amera koji su odlucili da je dosao trenutak da se rjese shovinisticke nakaze koju su koristili da uguraju BiH u NATO.
Onog trenutka kad je Amerika priznala Kosovo, RS je otisla na smetljiste istorije- samo ti si vjerovatno posljednja osoba kojoj ce ovo iz dupeta do glave doc.

Nije ti ni sat trebao za ovaj odgovor. U njemu do duse nema koju je to robu Dodik liferovao za kes niti puno o sadaki sto lijene baliske firme dijele po prebogatim klinickim centrima iz Banjaluke, ali opet ima vrhunska glupost.

Momak,... više sestre zaposlene na KBC danas imaju start platu od oko 900 KM (100 KM više nego viši str. carinici u UIO BiH), a sad ti navedi kakvo je stanje na Koševu:lol:!!! Dakle 0 si poena za tu priču!!!
Uh... ovo ti već teže ide pa moram da ti ponovim!!! KBC BL je "Bosnalijeku" karta za ulaz na tržište RS!!! KBC bez "Bosnalijeka" svakako može, jer tu je uviek i "Hemofarm" koji ima proizvodne pogone u samoj Baljaluci (posluju fantastično), onda u opciji su i "Bayerpharm" i "Pliva" te zato balijska firma mora malo da liže bulju po RS kako bi je ovdje uzeli u obzir!!! Osim toga, isti taj "Bosnalijek" ima debele razloge na takve gestove pošto svoje federalno tržište štiti monopolskim odnosom prema domicilnom potrošaču i to lobiranjem vrhova entitetskih pozicionih stranaka!!!! Opet bi vi i tu da svoje drugom ne dozvolite, a da po tuđem poslujete!!! Ovdje u RS, ljubljenje dupeta radi pljačke vlastitog naroda zavrtanjem cijena lijekova, kod Milorada ne prolazi, pa se onda moraju slati donacije!!!
Dodik zaheb'o babu :?::-) (nisam odolio, moro sam jednog smailia ovdje puc)

Ti si dakle sivonja bez presedana.

Sivonja ti je otac koji te nije vaspitao da držiš intenzitet dijaloga bez primitivnog i direktnog ličnog omalovažavanja sagovornika!!! Ako češće pređemo na takvu vrstu oslovljavanja, obojica dobijamo lađenje na 4 dana!!

Da ti pojasnim kako stvari stoje: dok se rjesavalo oko Kosova i Srbiji se titrala muda da poluizludjeni svijet ne bi tamo potpuno odlijepio, tvoj je idol smio radit i srat sta je htio. Trenutno su mu jajasca stisnuta izmedju okorjelih srpskih nacionalista dirigovanih iz Kostunicinog staba preko sluzbi bezbjednosti i amera koji su odlucili da je dosao trenutak da se rjese shovinisticke nakaze koju su koristili da uguraju BiH u NATO.
Onog trenutka kad je Amerika priznala Kosovo, RS je otisla na smetljiste istorije- samo ti si vjerovatno posljednja osoba kojoj ce ovo iz dupeta do glave doc.

Ovo nije tema "Vaše, želje, čestitke i pozdravi"!!! A ko ti vjeruješ u to šta si napisao, onda nek ti tako ide kao i do sad!!! Ako je sve ovo u Bosni dobro tebi, dobro je i meni!!! Ti kažeš da RS ne postoji, a ja kažem da ne treba ništa da mijenjamo i super!!! Ti živiš u BiH ja u RS!!! Boli patka vas za RS, nas za BiH i svi zadovoljni jel??? Super nam svima!!! Smisao suštine je da nam je do sada pa nadalje sve na "ako treba - nema potrebe"!!! Vi želje da dobijete saglasnost Srbalja za promjenu Ustava po vašoj volji možete samo da koertirate Deda Mrazu , naročito sad kad vas je i Lajčak javno odjebao!!! Možeš ti pisati i da je BiH još uvijek u Austrougarskoj ili Osmanlijskom carstvu....!!! Ako ti to godi vašim kompleksima i frustracijama što vrijeme radi za nas, ja nemam ništa protiv!!! Samo, ja ti nisam baš adresa za prepričavanje snova o alijinoj fikciji islamske BiH!!!

Back