VanderGraaf
Aktivan član
- Poruka
- 1.353
Osnivac i gitarista grupe Hawkwind, Mick Slattery je preminuo. Hawkwind su nastali 1969-te godine kao pocetnici takozvanog "space rock" muzickog pravca, i oni zapravo jos uvek sviraju. Jos od 69-te nisu ni prestali da sviraju i danas grupu jos uvek predvodi drugi gitarista i osnivac grupe Dave Brock. Mick Slattery je osnovao Hawkwind 1969-te godine, ali je grupu napustio iste godine. Hawkwind je bila veoma popularna grupa u Jugoslaviji tokom 70-80-tih. Njihove ploce su bile ceste na Beogradskoj berzi ploca ali jedan album se najcesce nalazio na beogradskom asfaltu na prodaji. Dupli album "Space Ritual", koji ima jedan od najcudnijih omota albuma. Otvarao se na sest stranica, sa slikama na svakoj od dvanaest strana. Mislim da je taj album bio veoma cenjen i najvise zastupljen na prostorima bivse Juge, ali naravno, ja to ne mogu sa sigurnoscu da tvrdim vac samo na osnovu cinjenice da sam ga najvise vidjao na beogradskoj berzi. Prednja strana sest delova omota na slici dole.
Od 1969-te godine pa do danas kroz grupu je proslo skoro 60 razlicith clanova. Ginger Baker je svirao bubnjeve sa njima tokom par godina ali on nije najpoznatiji clan grupe. Ta titula pripada basisti, Lemmy Kilmister-u. Lemmy je svirao sa njima od 69-te do 1974-te, kada je napustio Hawkwind da bi osnovao Motorhead godinu dana kasnije. Hawkwind su izdali 22 albuma i njihov najpoznatiji hit je pesma "Silver Machine" iz 1972-e godine koju je tada otpevao Lemmy.
Od 1969-te godine pa do danas kroz grupu je proslo skoro 60 razlicith clanova. Ginger Baker je svirao bubnjeve sa njima tokom par godina ali on nije najpoznatiji clan grupe. Ta titula pripada basisti, Lemmy Kilmister-u. Lemmy je svirao sa njima od 69-te do 1974-te, kada je napustio Hawkwind da bi osnovao Motorhead godinu dana kasnije. Hawkwind su izdali 22 albuma i njihov najpoznatiji hit je pesma "Silver Machine" iz 1972-e godine koju je tada otpevao Lemmy.