Havarija u fabrici vode Makiš

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
hahahahaha....klimu gasiti kada ti ne treba, a naročito ako je nestalo struje, da bi mogli da uključe ponovo, pa radi šta hoćeš posle...
Bojler ti ne radi kada nestane struje, pa ga isključiš da pre uključe....zimi isključiš sve velike potrošače jer ionako ne rade, a velika je verovatnoća da ostanu uključeni kada dodje struja, dok se ti švrćkaš po gradu.
A kada ti to ne treba klima sa tropskim temperaturama?

1. sad ne treba bacati vodu iz klime (koja radi na struju a nisam siguran da radi na vodu - mada tako pise)
2. dobro je da je havarija na vodi, zamislite da je havarija na kanalizaciji pa na +40
3. ja ne iskljucujem bojler ni za zivu glavu pa i puskom da me teras - ako ga iskljucim moram posle da cekam da se voda skupi i pregreje. Voda mora da bude ukljucena u bojler! Ne moze bojler bez vode! Sta ce da greje? Ionako je vruce.
4. ostale savete ne bih da pominjem nekako bi bili nepopularni
i manje da pijes vodu.

Не знаш за Грчића? Немогуће, па то је генијални бивши директор ЕПС-а, иначе по струци власник киоска-ћевабџинице, који је угаљ намијењен за ТЕ „ваљао на црно”, а ТЕ пећи ложио блатом поливеним нафтом не би ли ипак нешто горјело... па се тако стицајем несретних оклности десио мањи квар на систему у вриједности од неколико милијарди, цијелу ту годину смо умјесто да извозимо, увозили струју.
Сад сам се сетио те фаце... Делује тако "паметно" да се ја чудим ако уме самостално да веже пертле.

80% vremena klima ti ne treba, pališ je kada sobna temperatura postane neprijatna, znači nekoliko puta dnevno po pola sata ti treba klima.
То није добар начин коришћења климе. Ствари се загреју, сунце греје зидове... Клима троши струје колико се труди - а највише се труди када упалиш.

Eto ja klimu koristim samo nekoliko puta dnevno, baš zato da ne vrti sve vreme na 50 stepeni. U kući je ekstra sa 26 stepeni.
Ali sam pisao o tome da se kod nestanka struje gasi, da ne startuje sama jer je razvodna instalacija preopterećena i ne može da se uključi sa takvim opterećenjem zbog koga je isključila zaštita. Normalno da neko mora duže da koristi klimu.

Back