G.H.O.S.T.
Poznat
- Poruka
- 7.997
Pazi, moguce je da su radili za persijskog cara, ali nisu bili pod njegovom komandom.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Hassesini su tajna elitna jedinice persijskih careva koja je je izvrasavala ubistva po naredjenju cara,poznati su po tome sto su bili uzivaoci hasisa jer kako oni kazu da time dobijaju vizije budicih dogadjajaPrvi pisani tragovi o njima datiraju iz 1092.dok im se 1265.gubi svaki trag,mada predpostavlja se da datiraju jos iz ere pre Hrista pa cak se i nagadja da i sada imaju ulogu u Iranu itd.Ono sto je interesantno za njih je da se verovalo da su bili bliski sa zmijama
tako da su mogli da ih navode da napadaju neprijatelje cara.Njihova mistika je ozivela i u filmu"Prince of Persia",pa ako neko ima neke cinjenice ili zeli da iskaze svoje misljenje na pravom je mestu,temu sam pokrenuo jer su nepravedno zapostavljenji a nindzama za koje cak i ne postoje tragovi su posveceni citavi filmovi.
I zašto je ova tema na natprirodnim pojavama?![]()
andjeli i demoni. nije losa.E pa to je tacno!Kako se zove knjiga?
Pojavljuju se i u jednom delu filma 300, takodje kao elitna persijska vojska (besmrtni)
ne ovo je "istina" a to sto ti mislis da je izmisljotina je samo doakz o neinformisanosti ljudi mada sve je relativno,ali ovaj hasis ima logike ako se uzme u obzir da su bili "ocisceni" od emocija pa im je bilo potrebno nesto da im truje um
Nije Saladin bio taj koji ih je porazio, već Mongoli, pod vođstvom Hulagu Kana.. Sam grad Alamut koji je bio njihova baza je bio više puta opsedan, pa i od strane Saladina, ali nijednom osvojen (do Mongolske opsade).. Sam položaj zamka je bio takav da je bio veoma nepristupačan za napad, što je znatno olakšavalo odbranu, a kako su Ismailiti imali malu ali dobro obučenu vojsku, zamak je bio košmar za osvajanje (Alamut u prevodu znači orlovsko gnezdo)..Hassasini su istorijske licnosti.E sad tacne godine,mesta i sl. ne mogu da se setim,ali saznacu pa cu napisati.Inace,vodja im je bito tkz.starac sa planine,koje rukovodio svim operacijama,odnosno raznim ubistvima koja su oni obavljali."Regruti" za ubice su skupljani na sledeci nacin.Momka koga "snime"bi uspavali i odveli u tvradjavu (koja je inace bila skrivena na planini) i on bi se budio u vrtu,okruzen raznim vocem,vodoskocima i naravno gomilama ,lepih i razgolicenih devojaka.Objasnili bi mu da je umro,ali da ce morati da se vrati u svet odakle je dosao da obavi neke zadatke da bi ponovo dosao u taj "raj".Dosta vladara blisko i srednjeg istoka je placalo danak strcu sa planine ,jer je postojala velika sansa da budu ubijeni od strane tih ubica.Inace oni se pominju i u spisima iz krstaskih ratova,kao jedan od politickih i vojnih cinilaca u tadasnjim desavanjima na bliskom istoku.Koliko se secam,mislim da je tvrdjavu opkolio i unistio Saladin i da se oni vise nisu pojavljivali kroz istoriju.
Vrlo je verovatno da su koristili hasis da bi ubice bile hrabrije u svojim pohodima, te da je od toga i nastalo to ime hassassin,koje se i danas koristi za ubice koje ubijaju iz zasede.
Ja sam mogao da se zakunem da je Hasan i Sabah starac sa planine, ali sada videh da je Rašid ad-Din Sinan (SakićNikakav "starac sa planine" se ne pominje u spisima opste je poznato da je persijski car sad ne znam koji oformio tu jedinicu,mada moguce je da gresem ako neko ima cicnjenicu ili bilo kakav dokaz o postojanju tog "starca" neka ga iznese ja imam dokaz o postojanju cara![]()
Da to nisi procitao u knjizi Dan Brown-a?