Hassassins(persijske elitne ubice)

roguegnome

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
135
Hassesini su tajna elitna jedinice persijskih careva koja je je izvrasavala ubistva po naredjenju cara,poznati su po tome sto su bili uzivaoci hasisa jer kako oni kazu da time dobijaju vizije budicih dogadjaja:think: Prvi pisani tragovi o njima datiraju iz 1092.dok im se 1265.gubi svaki trag,mada predpostavlja se da datiraju jos iz ere pre Hrista pa cak se i nagadja da i sada imaju ulogu u Iranu itd.Ono sto je interesantno za njih je da se verovalo da su bili bliski sa zmijama:think: tako da su mogli da ih navode da napadaju neprijatelje cara.Njihova mistika je ozivela i u filmu"Prince of Persia",pa ako neko ima neke cinjenice ili zeli da iskaze svoje misljenje na pravom je mestu,temu sam pokrenuo jer su nepravedno zapostavljenji a nindzama za koje cak i ne postoje tragovi su posveceni citavi filmovi.

Poslednja izmena:
Ma kakav Den Brown,u kojoj knjizi on to opisuje voleo bih da je procitam,pa ne znam jos cinjenica sve ostalo bi bila nagadjanja zato pozivam nekog ko zna vise o tome da to podeli sa nama
imgres

Vidis to nisam primetio,sad mozda su to Hassesini ili jednostavno neka elitna jedinica to je nbt,nego zar niste primetili da se pojavljuju u dosta istorijslih filmova ali u drugom planu cak je i igrica "Assassins creed" posvecena njima a dosta ljudi i ne zna da su oni postojali ili jos uvek postoje,nego iskopao sam jos nesto pogledajte knjigu "Misterije sveta" tu pise da su u slucaju da omanu u misliji morali da odsecu svoje bradavice pred carem(sto je vrlo slicno i sa nindzama cini mi se) i morali si sami da gurnu svoju desnu ruku u korpu sa kobrama da ih ujedaju do smrti,i jos nesto sto je interesanto bili su bez emocija to se postizalo kastriranjem i raznim fizickim i verbalnim maltretiranjima,i ovo sto je najneverovatnije oni su jeli hasis(npr meso sa hasisem,hleb sa hasisem itd) pili "caj" od hasisa a ne vodu a kao znak lojalnosti caru su davali mlad mesec velicine oko 10cm(to su samo nagadjanja) napravljen od njihove sopstvene koze.Ukoliko nadjem jos nesto bicete obavesteni.

Hassasini su istorijske licnosti.E sad tacne godine,mesta i sl. ne mogu da se setim,ali saznacu pa cu napisati.Inace,vodja im je bito tkz.starac sa planine,koje rukovodio svim operacijama,odnosno raznim ubistvima koja su oni obavljali."Regruti" za ubice su skupljani na sledeci nacin.Momka koga "snime"bi uspavali i odveli u tvradjavu (koja je inace bila skrivena na planini) i on bi se budio u vrtu,okruzen raznim vocem,vodoskocima i naravno gomilama ,lepih i razgolicenih devojaka.Objasnili bi mu da je umro,ali da ce morati da se vrati u svet odakle je dosao da obavi neke zadatke da bi ponovo dosao u taj "raj".Dosta vladara blisko i srednjeg istoka je placalo danak strcu sa planine ,jer je postojala velika sansa da budu ubijeni od strane tih ubica.Inace oni se pominju i u spisima iz krstaskih ratova,kao jedan od politickih i vojnih cinilaca u tadasnjim desavanjima na bliskom istoku.Koliko se secam,mislim da je tvrdjavu opkolio i unistio Saladin i da se oni vise nisu pojavljivali kroz istoriju.
Vrlo je verovatno da su koristili hasis da bi ubice bile hrabrije u svojim pohodima, te da je od toga i nastalo to ime hassassin,koje se i danas koristi za ubice koje ubijaju iz zasede.

Hassesini su tajna elitna jedinice persijskih careva koja je je izvrasavala ubistva po naredjenju cara,poznati su po tome sto su bili uzivaoci hasisa jer kako oni kazu da time dobijaju vizije budicih dogadjaja:think: Prvi pisani tragovi o njima datiraju iz 1092.dok im se 1265.gubi svaki trag,mada predpostavlja se da datiraju jos iz ere pre Hrista pa cak se i nagadja da i sada imaju ulogu u Iranu itd.Ono sto je interesantno za njih je da se verovalo da su bili bliski sa zmijama:think: tako da su mogli da ih navode da napadaju neprijatelje cara.Njihova mistika je ozivela i u filmu"Prince of Persia",pa ako neko ima neke cinjenice ili zeli da iskaze svoje misljenje na pravom je mestu,temu sam pokrenuo jer su nepravedno zapostavljenji a nindzama za koje cak i ne postoje tragovi su posveceni citavi filmovi.

Prvi covek koji je obavestio o ASSASSINS u evropi je

Back