Хашка правда

dragon x

Legenda
Poruka
53.413
Hag nije pregledao predmete o ratnim zločinima u Trnovu

Haški tribunal nije od 2001. godine do danas pregledao predmete o ubistvu više od 100 srpskih civila u trnovskim selima u periodu jun-avgust 1992. godine, pišu jučerašnje banjalučke Nezavisne novine. List je naveo da je ovo odgovor koji je pre tri dana stigao od Tužilaštva Bosne i Hercegovine na pitanje porodica mnogobrojnih žrtava iz trnovskog sela Ledići.

U odgovoru, Tužilaštvo u Istočnom Sarajevu sprovelo je istragu o ratnom zločinu nad Srbima u Trnovu i 2001. godine dostavilo predmet pod oznakom KT-42/01. na pregled Međunarodnom krivičnom tribunalu u Hagu. Portparol Haškog tužilaštva Anton Nikiforov je izjavio da nije bilo moguće da se svi predmeti pregledaju i ocene, pa je jedan deo bez ocene vraćen državnom tužilaštvu.

- Imali smo oko 800 predmeta koje je trebalo pregledati u okviru Pravila puta, ali nismo imali dovoljno novca da angažujemo dovoljno ljudi koji bi sve to završili - kazao je Nikiforov
.

On je istakao da su predmeti pregledani hronološki, a ne prema nacionalnom ključu, odbacivši optužbe da su zločini nad Srbima ostajali po strani.
- Imali smo jako lošu saradnju sa srpskim predstavnicima. Bošnjaci su od početka slali dokazni materijal i bili smo zatrpani njihovim predmetima, dok Srbi to nisu radili sve do dolaska na vlast Zorana Đinđića, a tako je bilo i u RS - naglasio je Nikiforov i dodao da su i predmeti koji su stigli bili loše pripremljeni.

U Centru javne bezbednosti Istočno Sarajevo su kazali da su radili više dopuna izveštaja koji se odnosi na ratni zločin u Trnovu, dok su u Udruženju porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Istočno Sarajevo ogorčeni što ovaj predmet nikada nije procesuiran, navodeći da je među 100 ubijenih civila srpske nacionalnosti bilo i dece.

Članovi Kancelarije RS za traženje nestalih ekshumirali su u trnovskoj opštini osam članova porodice Tešanović, zatim Radojku i Slavojku Vasić, Savu i Miloša Kenjića, kao i dvanaestogodišnju Slađanu Sekulić.

OSTALA BEZ DESET ČLANOVA

- Ubijeni su moj brat Rade Tešanović, njegova žena Vinka i osamnaestomesečni sin Milun, moj brat Milenko i njegova žena Nevenka, te stric Milorad sa decom Dragomirom i Danijelom. Dragomir je imao 10, a Danijela 11 godina. Nakon toga ubijene su moja majka Stana Tešanović i strina Lenka - kazala je Cvijetićeva, koja je u junu 1992. godine ostala bez 10 članova najuže porodice.

Да се мало присјетимо хашке ажурности и непристрасности.....

On je istakao da su predmeti pregledani hronološki, a ne prema nacionalnom ključu, odbacivši optužbe da su zločini nad Srbima ostajali po strani.
- Imali smo jako lošu saradnju sa srpskim predstavnicima. Bošnjaci su od početka slali dokazni materijal i bili smo zatrpani njihovim predmetima, dok Srbi to nisu radili sve do dolaska na vlast Zorana Đinđića, a tako je bilo i u RS - naglasio je Nikiforov i dodao da su i predmeti koji su stigli bili loše pripremljeni.

znala sam da će ovo jednog dana biti presudno
smotani i spori...naivni

smotani i spori...naivni

pa i jesi naivna
ovo je argumentacija ko i ovo za granatiranje ovim ustashama
naravno da nece reci da su odbili jer su srpske zrtve, osvesti se

smotani i spori...naivni

U pravu si, losa organizacija, i to je doprinjelo losim rezultatima

Hag nije pregledao predmete o ratnim zločinima u Trnovu

Haški tribunal nije od 2001. godine do danas pregledao predmete o ubistvu više od 100 srpskih civila u trnovskim selima u periodu jun-avgust 1992. godine, pišu jučerašnje banjalučke Nezavisne novine. List je naveo da je ovo odgovor koji je pre tri dana stigao od Tužilaštva Bosne i Hercegovine na pitanje porodica mnogobrojnih žrtava iz trnovskog sela Ledići.

U odgovoru, Tužilaštvo u Istočnom Sarajevu sprovelo je istragu o ratnom zločinu nad Srbima u Trnovu i 2001. godine dostavilo predmet pod oznakom KT-42/01. na pregled Međunarodnom krivičnom tribunalu u Hagu. Portparol Haškog tužilaštva Anton Nikiforov je izjavio da nije bilo moguće da se svi predmeti pregledaju i ocene, pa je jedan deo bez ocene vraćen državnom tužilaštvu.

- Imali smo oko 800 predmeta koje je trebalo pregledati u okviru Pravila puta, ali nismo imali dovoljno novca da angažujemo dovoljno ljudi koji bi sve to završili - kazao je Nikiforov
.

U Centru javne bezbednosti Istočno Sarajevo su kazali da su radili više dopuna izveštaja koji se odnosi na ratni zločin u Trnovu, dok su u Udruženju porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Istočno Sarajevo ogorčeni što ovaj predmet nikada nije procesuiran, navodeći da je među 100 ubijenih civila srpske nacionalnosti bilo i dece.

Članovi Kancelarije RS za traženje nestalih ekshumirali su u trnovskoj opštini osam članova porodice Tešanović, zatim Radojku i Slavojku Vasić, Savu i Miloša Kenjića, kao i dvanaestogodišnju Slađanu Sekulić.

OSTALA BEZ DESET ČLANOVA

- Ubijeni su moj brat Rade Tešanović, njegova žena Vinka i osamnaestomesečni sin Milun, moj brat Milenko i njegova žena Nevenka, te stric Milorad sa decom Dragomirom i Danijelom. Dragomir je imao 10, a Danijela 11 godina. Nakon toga ubijene su moja majka Stana Tešanović i strina Lenka - kazala je Cvijetićeva, koja je u junu 1992. godine ostala bez 10 članova najuže porodice.

Да се мало присјетимо хашке ажурности и непристрасности.....

zasto bi Hag sudio svojim vojnicima?Normalno je da kaznjava samo protivnicke.
Otkad to sudovi sude svojoj vojsci?

smotani i spori...naivni

И глупи.

Па зар ти не знаш да ратни злочини не застаревају?

Према томе, хронологија не игра никакву улогу - то је прича за наивне као што си ти.

pa i jesi naivna
ovo je argumentacija ko i ovo za granatiranje ovim ustashama
naravno da nece reci da su odbili jer su srpske zrtve, osvesti se

ma, alo...
znam ja šta je pozadina
al da se kasnilo, kasnilo se...u odnosu na ove druge
i to je sad izgovor

osviještena sam ja, ne brini

Страдање више од 100 цивила никако не може бити предмет који је Хаг могао на овај начин игнорисати. Страдање више од 200 људи у Пофалићима и паљење више од 500 српских кућа- за само један дан, није предмет који се може игнорисати. Документација је предана још прије 11 година.

Шта ми можемо урадити када главни хашки тужилац на састанке и не позива удружење жртава рата из Републике Српске??

Sastanak sa Bramercom bez udruženja iz Srpske

Republička organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, kao ni Savez logoraša Republike Srpske nisu dobili poziv da učestvuju na sastanku glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca i udruženja žrtava rata u Sarajevu, potvrdili su predsednici ovih udruženja Nedeljko Mitrović i Branislav Dukić.

Mitrović je rekao da se ovakva situacija ponavlja po ko zna koji put, te da su za to odgovorni Bramerc i njegovi saradnici, Tužilaštvo BiH, razne međunarodne i zajedničke institucije, jer nisu obezbedili ravnopravnost u pristupu razgovorima.

http://www.pressrs.ba/sr/vesti/vest...nak+sa+Bramercom+bez+udruženja+iz+Srpske.html

И глупи.

Па зар ти не знаш да ратни злочини не застаревају?

Према томе, хронологија не игра никакву улогу - то је прича за наивне као што си ти.

.. на жалост застаревају, али само када су у питању Срби!!! тако тврде нацисти и усташе...

Back