Harvard potvrdio da je vek stara knjiga prekrivena ljudskom kožom

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.207
Harvard poseduje knjigu koja je ukoričena u ljudsku kožu. I to je sigurno. Jedan od njegovih kustosa objavio je danas da su testovi knjige pod naslovom Des destinees de l’ame (Sudbine duše), koja je objavljena negde 1880-ih, potvrdili sa 99,9 odsto poverenja da je vezan za ljudsku kožu. Knjiga se nalazi u biblioteci Hauton na Harvardu od 1930-ih i u sebi ima belešku od donatora, koji objašnjava da je knjigu uvezao u ljudsku kožu. Na francuskom, u prevodu Harvarda, napisao je:

„Ova knjiga je ukoričena u pergament ljudske kože na koji nije utisnut nijedan ukras da bi sačuvao njenu eleganciju. Pažljivim gledanjem lako ćete razlikovati pore kože. Knjiga o ljudskoj duši je zaslužila da ima ljudski omotač: ovo sam sačuvao komad ljudske kože uzet sa leđa žene.Zanimljivo je videti različite aspekte koji menjaju ovu kožu u zavisnosti od načina pripreme kojoj je podvrgnuta.Uporedi na primer sa malom količinom koju imam u svojoj biblioteci, Sever Pinaeus de Virginitatis notis koji je takođe uvezan u ljudsku kožu, ali je štavljen sumakom."

1698179028038.png

Praksa povezivanja knjiga u ljudsku kožu zapravo nije bila tako neuobičajena u prošlosti i datira najmanje iz 15. veka, prema kustosima Harvarda. Poznata kao antropodermska bibliopegija, ljudi su je očigledno radili da bi, između ostalog, spomenuli mrtve. Kaže se da je vlasnik Des destinees de l'ame dobio kožu sa leđa mentalne bolesnice čije telo nije zatraženo nakon što je umrla od moždanog udara. Druga knjiga koju pominje, De integritatis & corruptionis virginum notis Severina Pinoa, nalazi se u kolekciji Welcome biblioteke.

To su Nemci u konc logorima radili sa kozom jevreja. Koristili je za lampe
Ima ona blesava americka horor-komedija serija (nije zamišljeno kao komedija, ali meni je toliko glupo da ispadne komedija), u kojoj negativac radi sjenila za lampe od ženskih sisa, pa se u jednom trenutku vide rastegnute bradavice.
Sjetio sam se, "American Horror Story", nešto u ludnici ako se ne varam.
Glumi ga lik koji glumi Spocka u novim Star Trek filmovima.

Ima ona blesava americka horor-komedija serija (nije zamišljeno kao komedija, ali meni je toliko glupo da ispadne komedija), u kojoj negativac radi sjenila za lampe od ženskih sisa, pa se u jednom trenutku vide rastegnute bradavice.
Sjetio sam se, "American Horror Story", nešto u ludnici ako se ne varam.
Glumi ga lik koji glumi Spocka u novim Star Trek filmovima.
Nisam gledao to. Ne volim horore.

Back