Harry potter i fantastične zveri filmovi

Prvi mi je film bio ok, ništa spektakulrano, ali ok. Drugi nisam gledala, znam da su ga ljudi napljuvali, ali ne mogu pričat o njemu, ko što rekoh, nisam ga gledala.
Nema nijedan lik koji mi se tu specijalno izdvojio (u prvom delu), bilo je otprilike onako kako sam očekivala uz par twistova koje nisam. Ja sam fan Harry Potter-a i u principu volim uglavnom sve u tom univerzumu. Izgubila sam poštovanje prema piscu, nakon njenih mnogih ispada i budalasanja po internetu a u vezi knjiga i likova koje je lično napisala a onda pokušala da ih izmeni da bi bili više fensi itd. Ali to nema veze s ovim filmom, koji mi je skroz ok - opet, nikad nisam odgledala drugi i verovatno i neću, što govori mnogo - očigledno me nije zainteresovao dovoljno kao originalna serija.

Prvi filmovi su kraljevski. I knjige su ekstra. Ali ispadi autorke su tako jadni. Na pitanja fanova izmišlja nešto što i ne piše u knjizi nego u njenoj mašti...
Svakako, u fantastičnim zverima volim Persival grejvsa. Odlično je prikazao Grindelwalda. U drugom delu džoni dep je fascinantno odglumio iako on nema ništa sa tim kako je zamišljen film. On je samo glumio ono što se očekuje od njega.
A što se tiče prve serije, tu vršim odabir za Severus Snejpa. Ključan lik. I loš čovek i dobar čovek. Premda je sve učinio iz sebičnih razloga. Ali to se ne zna sa sigurnošću. Čim zaslužuje najveće poštovanje Voldemora, onda znaš da je značajan karakter. :)

Prvi filmovi su kraljevski. I knjige su ekstra. Ali ispadi autorke su tako jadni. Na pitanja fanova izmišlja nešto što i ne piše u knjizi nego u njenoj mašti...
Svakako, u fantastičnim zverima volim Persival grejvsa. Odlično je prikazao Grindelwalda. U drugom delu džoni dep je fascinantno odglumio iako on nema ništa sa tim kako je zamišljen film. On je samo glumio ono što se očekuje od njega.
A što se tiče prve serije, tu vršim odabir za Severus Snejpa. Ključan lik. I loš čovek i dobar čovek. Premda je sve učinio iz sebičnih razloga. Ali to se ne zna sa sigurnošću. Čim zaslužuje najveće poštovanje Voldemora, onda znaš da je značajan karakter. :)
Smešno mi je kad vidim neke ljude po internetu da mrze Snejpa. Snejp je sigurno najsloženiji karakter u celom Hari Poter univerumu. Jedan koji je najbolje osmišljen i napisan, i koji je na kraju serijala izvrnuo naglavce sve što su ljudi o njemu sedam knjiga mislili (jel beše sedam? Imam i sve, ali više nisam sigurna koliko ih je).
O piscu ne bih dalje, mislim da se oko nje razumemo.

Smešno mi je kad vidim neke ljude po internetu da mrze Snejpa. Snejp je sigurno najsloženiji karakter u celom Hari Poter univerumu. Jedan koji je najbolje osmišljen i napisan, i koji je na kraju serijala izvrnuo naglavce sve što su ljudi o njemu sedam knjiga mislili (jel beše sedam? Imam i sve, ali više nisam sigurna koliko ih je).
O piscu ne bih dalje, mislim da se oko nje razumemo.
Da, sedam knjiga. Fascinantan karakter. Dosta čitam i gledam šta ljudi govore o njemu i o njegovom životu pošto knjige na Engleskom to daleko bolje prikazuju. Znam da mnogi osporavaju njegove veštine u borbi jer se ne javlja tako često u knjigama njegov učinak. Međutim, on je poginuo sa trideset i pet godina. Najmlađi je profesor koga je Hogvorts imao na mestu profesora Napitaka.
Što se tiče njegovih sposobnosti, objašnjeno je u poslednjoj knjizi kada on ima duel sa minervom. Njemu je tek 35, ona je daleko starija i veštija veštica. Međutim, kada je ona brzo napala, bio je brži od nje iako nije očekivao napad i zateturala se od jačine odbrane. I onda je ona bacila plamen sa baklje kao laso na njega. On je pretvorio u dim i preusredio ga ka njoj. Ona je učinila da se pojave bodeži koje je bacila na njega. On je povukao oklop sa strane da se bodeži zabodu. Kako je očigledno da joj je jednak (iako nije želeo da joj naudi) naleteli su flitvik i spraut i svi krenuli na njega. On je bežao i branio se povlačeći se. Dok nije iskočio kroz prozor i kao dim pobegao što je naučio od Voldemora.

A ne kako je to glupo prikazano u filmu.

Da sam manje odrasla nego jesam, pa da se jedim što me ovde budale prozivaju jer sam fan Gospodara prstenova, i jer volim Harija Potera. Nikad nisam računala godine u te stvari, štaviše, neke moje omiljene knjige ili odlomci istih su me sačuvali u određenim momentima u životu. Meni je uvek drago kad sretnem osobu, koliko god mlada ili stara bila, koja je ljubitelj knjige, fikcije, koja ima ideale van realnog sveta, jer to potiče razmišljanje i na kraju bolje prosuđivanje istog tog realnog sveta. Složeni likovi poput Snejpa su nešto što ćeš uvek i u životu sresti, jer je retko ko samo crn ili beo - zato mi on i jeste omiljeni lik. Dambldor je problematičan takođe (naravno, ne u filmovima, u knjigama je to detaljno objašnjeno), i sam Grindelvald nije počeo bukvalno iz čiste zlobe - čak je i on imao neke generalno moralne ideje na samom početku. Grindelvald je ono što velika inteligencija i veština mogu dovesti ljude da skroz skrenu u pogrešnom pravcu - prikaz kako čak i najveći lako mogu pasti. Voldemor je u odnosu na njega smejurija, on je uvek imao samo lični cilj rođen iz lične svoje male mržnje prema ocu koji ga je prezreo - samo je zato mrzeo Normalce, što u isto vreme znači i da je mrzeo Normalski deo sebe - zato i jeste jedino tragao za besmrtnošću, to je jedino što ga je zanimalo. Grindelvald je imao mnogo veće ideje, ne tako patetične ko što je smrtnost., on je razmišljao na veliko i na daleko, i zato je njegov pad mnogo gori i na neki način žalostan. Nikog ne boli uvo što je Voldemor pao, jer je u biti bio slabić i siledžija, ali Grindelvald je mogao biti lider, vođa celog magičnog sveta, imao je sve sposobnosti i veštine da to bude, i motive hiljadu puta veće od Voldemora.
Opet, ne mogu reć da mi je omiljeni lik, Snejp je to i dalje, on je prošao kroz mnogo veća iskušenja i pokazao čak i veće veštine i pamet. I na kraju ga opet niko nije prozreo dok to SAM nije hteo.

Što se tiče samog filma, onaj šašavi Normalac je bio smejurija, mislim, simpatičan, Njut mi je drag jer je asocijalan i osobenjak, fanatik u vezi stvari koje voli (osobine koje lično posedujem pa ga razumem), ali opet ne mogu izdvojiti nijedan lik tamo, mogu samo Snejpa iz celog univerzuma.

Apsolutno se slažem sa tobom. Voldemor je rodjen pot uticajem ljubavnog napitka i kao takav rodjen izopačen. Ali tačno je da potiče iz porodice koja ima pretke do Salazara sliterina. Po majici. Uff, sad je teško govoriti o Snejpu, Grindelwaldu , Voldemoru i Dambldoru.
Snejp je od detinjstva pokazao sklonosti ka mračnoj magiji jer je (prema knjizi) znao više čini nego polovina studenata završne godine. On je kao student osmislio nekoliko čini (koje se ne navode u filmovima). On jeste krenuo lošim putem, čak prema nekima smatraju ga vrlo ambicioznim i da nije bilo smrti Lily, veruju da bi postao neverovatno jak. Još jedna stvar oko Snejpa je činjenica da je ubio dambldora uprkos tome što moraš da istinski želiš nečiju smrt. Da li je on zaista to želeo? To je sada pitanje. Ali ga je dambldor provocirao i rekao da je od početka imao plan da iskoristi snejpa da bi uništio voldemora. To ga je razbesnelo i smatrao je da to zaslužuje.

Voldemor je puštao druge da rade posao za njega. On je, kako je sam Dambldor rekao: Najbolji student koga je Hogvorts ikada imao. Njegovo znanje o magiji ne dovodi se u pitanje. Zašao je tamo gde niko nije smeo ni da proba. Izvodio je izvanrednu magiju sa zaštitom horkruksa i svojim dnevnikom još dok je bio student! Čak je i bacio prokletstvo na svakog budućeg profesora odbrane od mračnih veština. Ali to nije potvrđeno. Njegove veštine borbe vidimo tek u poslednjoj knjizi kada se bori sam protiv minerve, pužoroga i flitvika sa "krvološću". Bili su mu jednaki. A svi su mu bili profesori.

Dambldor je talentovan, vrlo jak čarobnjak što je i pokazano. Ali je kao čovek polu iskvaren, polu dobar. Dozvolio je da mu sestra strada zbog slave. Kasnije je iskoristio ljude samo da bi savladao Voldemora.

Grindelwald je druga priča. On je izbačen sa Durmstranga sa 16 jer je izvodio izopačene eksperimente na studentima i smatrali su da je preterao sa mračnom magijom. Ostavio je na zidu škole simbol relikvija smrti koje niko nije mogao da ukloni iako je ostavio to sa 16 godina. Najviše se usavršao u svoje umeće borbe nego na bila šta drugo. Jer se oslanjao na svoje znanje i svoju moć da ostvari svoje ciljeve. Imao je istinske ideje, iako izvrnute, da postoji harmonija među ljudima i čarobnjacima. Ali da su ljudi inferiorni. Ali ne i bezvredni.
- Najpoznatiji je po svojim veštinama borbe. Niko mu nije bio ravan osim Dambldora.
- Dambldor je rekao da je Grindelwald mogao kao mladić još da učini sebe potpuno nevidljivim bez plašta nevidljivosti što je fascinantno sa mladića.
- Iako je bio dosta star, ni Voldemor nije mogao da prodre u njegove misli da bi saznao gde je starozovni štapić.
Definitovno 1vs1 između grindelwalda i voldemora je smešno govoriti. Voldy je beba.

Moja ideja samo, ali ne mora biti jeste razlog zašto je Grindelwald izgubio. Prvo, verovao je da odanost štapića pripada njemu. Ali on je ukrao, nije ga zaslužio. Očigledno je da magija koju je izvodio je njegova. Ako nije štapić imao njegovu poslušnost, a Grindelwald nije imao svoj štapić koji je dobio kada je postao čarobnjak, onda je to mala sitnica bila minus.
Zato je on i rekao Voldemoru da ne razume neke stvari i da štapiš nikada neće biti odan njemu. Upravo zato što je voldemor ukrao štapić kao i Grindelwald. Verovao je kao i grindelwald da je to dovoljno. Zato je grindelwald izgubio. Preigrao se.

Back