harem .

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
a8929bafe2b21730c886a959e805f907.jpg

Sekta ili sljedba je svaka religiozna grupa koja ima vlastiti i svojstveni pogled na svijet, što proizlazi iz naučavanja jedne od glavnih religija svijeta, ali nije s njime identičan.[1]

Izraz sekta (u teologiji) označava grupe koje su nastale odvajanjem od većinske religije. Takve grupe obično drugačije tumače glavne tvrdnje religije iz koje su proizašle.

Ernest Tröltsch kaže da je "Crkva obilježena objektivnim i postojanim, dok sljedba ima svoju jezgru u osobnom doživljeju obraćanja i vlastite odluke... Crkva svoje vjernike nosi, sljedba je od svojih vjernika nošena."

Kod naroda koji se služe romanskim jezicima prevladava pojam sljedba ili sekta, dok se u u engleskom govornom području upotrebljava izraz kult. U našem ga jeziku ipak ne valja miješati s pojmovima sekta ili sljedba.

O o, moja tema! :)

Vrlo bih rado bila, makar na jedno veče, istočnjačka gejša u haremu!
(kao što vidite, u mašti je moguć svaki spoj nespojivog, tako da se ne bi neko slučajno našao pametan pa da mi kaže da gejše i harem nemaju veze jedno sa drugim).

Naravno, bila bih jedina pripadnica harema ( i dalje važi ono od gore u zagradi), a moj gospodar pio bi me očima, spevao mi pesme i kitio me zlatnim đinđuvama.
Samo za njega spremala bih čaj od latica japanske trešnje, i zanosno igrala bosa, samo sa niskom banana oko struka.
U neko doba noći, moj haremski gospodar počeo bi da pucketa prstima, i svakim njegovim pokretom jedna banana sa mog struka bi otpala, dok na kraju ne bih ostala samo u zlatnim i bisernim narukvicama i minđušama.....

....A kad se požudno umorim od svega, gospodar bi mi, kao pravoj haremskoj gejši, napravio toplu čokoladu i masirao moja mala stopala, dok se ne rastopim skroz!
(i dalje važi ono od gore u zagradi)
:)

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back