HARAČ: Grad zbog mosta dere Beograđane

Тихи

Starosedelac
Banovan
Poruka
186.036
BEOGRAD - Dosetili se kako da otplate Most na Adi.
Prazna gradska kasa ključni je razlog što ar poljoprivrednog zemljišta u Malom Mokrom Lugu vredi više od 22.000 evra, o čemu je Kurir već pisao. Ovo je objašnjenje koje je za naš list izneo advokat Vladimir Petrović, koji se bavi građanskim parnicama.

Maksimalno 5.000 evra

- To je drsko otimanje novca od građana kao najlakši način da se popuni rupa u budžetu. Ta vrednost je potpuno nemoguća jer u prigradskim naseljima ar zemljišta vredi maksimalno 5.000-6.000 evra. Vlasnici imaju pravo da ulože žalbu i da veštak finansijske struke ili grupa veštaka utvrde tržišnu vrednost zemljišta.

Ako bi pribavili podatke o osnovici na porez za prenos apsolutnih prava na imovinu, koju određuje Poreska uprava, oni bi bili dramatično različiti od procene koju je dala lokalna samouprava. U pitanju je prazna gradska kasa zbog Mosta na Adi i sličnih troškova, koja se sad puni preko nerealno procenjene vrednosti imovine na koju se primenjuje poreska osnovica za porez na imovinu - kaže Petrović.

Tajkunizacija Srbije

On ističe da će, ukoliko ljudi budu primorani da zbog velikog poreza prodaju imovinu, to značiti da „lokalne samouprave hoće da tajkunizuju Srbiju preko takvih nameta“.
- Ako je procena vrednosti imovine od strane lokalnih samouprava pet ili 10 puta veća od one koju je odredio poreski organ, onda one sebi prave osnov da preko te preuveličane procene vrednosti imovine naplaćuju veće poreze. Protiv toga se treba boriti - naglašava Petrović.

Iako smo odgovore na pitanja u vezi s procenom vrednosti zemljišta u Malom Mokrom Lugu uputili direktoru Uprave javnih prihoda Vladimiru Lukoviću, odgovor do zaključenja broja nismo dobili. Podsetimo, Radomir Babić iz Leštana izjavio je da je njegova supruga Dragica za devet ari njive u Malom Mokrom Lugu, koju je nasledila, dobila da plati 41.062 dinara poreza na imovinu za ovu godinu.

http://www.kurir-info.rs/harac-grad-zbog-mosta-dere-beogradane-clanak-823245

Mali Mokri Lug je teska selendra u okolini Beograda.

I eto jednoj zeni iz MM Luga , DJITLER je izracunao da na njivu od 9 ari treba da plati 41.062 dinara na ime poreza na imovinu

POCELO JE - Kasa je prazna i pljackaju sada narod gde stignu....

- - - - - - - - - -

Udruzenim snagama DS i SNS ce da oderu narodu kozu sa ledja na ime poreza na okucnicu.

Inace da podsetim porez na okucnicu su pre neki dan udruzenim snagama usvojili DS i SNS

Ne bio u kozi tih jadnih ljudi kad sada krenu da im stizu obracuni za porez na imovinu.....

most-na-adi-porez-na-imovinu-troskovi-mali-mokri-lug-zemljiste-1370296761-320385.jpg

ovo je tih 9 ari zemlje na koje ce vlasnica morati da placa godisnji porez od 400 evra

vladimir-petrovic-1370296761-320381.jpg

Gradjani imaju pravo zalbe ali zalba ne odlaze NAPLATU POREZA

- - - - - - - - - -

U Batajnici jos skuplje z:D Ar zemlje 25.000 evra! Pa koliko ce biti procenjen ar na Vracaru ili Dedinju? 200.000 evra? :eek:

Vladimir

Vladimir

U Batjanici je procenjen ar na 25.000 evra od strana poreskog organa i na tu osnovicu se plaća porez na imovinu, dok isti organ prilikom utvrđivanja poreza na prenos apsolutnih prava ar procenjuje na 3.000 evra.
To je sramota , prave narod ludim, ja sam ponudio opštini da po njihovoj ceni otkupi moje zamljište, a što su se opštinari zgrozili .
Na poresko rešenje sam uložio žalbu, ali Grad Beograd već 9 meseci ne rešava po mojoj žalbi,a sada je stiglo i novo rešenje.
Da li ima nekoga u ovoj zemlji da ovu bruku i otimačinu spreči.

Нема ништа од тога. За почетак, нико им неће ни динар плаћати и проћи ће као са тв претплатом, а Ђилас ће, вероватно, много пре тога отићи у политичку пензију пошто горег лидера странке скоро не видосмо. Лик је политички антиталенат на квадрат!
А да не причамо да је , ваљда, већ и сваком београдском врапцу јасно да је најнеспособнији градоначелник ког је Бг имао у последњих 100 година.

Meni se tema o bahatosti vlasti u Novom Sadu prebaci na forum Novi Sad a ova slična tema o vlasti u Beogradu se ostavlja na politici.Mislim da ova tema treba da ostane na politici ali da bi i tema koju sam postavio trebala da ostane na politici.Osim ako ne mislite da je Beograd nešto poseban u odnosu na druge gradove.

Нема ништа од тога. За почетак, нико им неће ни динар плаћати и проћи ће као са тв претплатом, а Ђилас ће, вероватно, много пре тога отићи у политичку пензију пошто горег лидера странке скоро не видосмо. Лик је политички антиталенат на квадрат!
А да не причамо да је , ваљда, већ и сваком београдском врапцу јасно да је најнеспособнији градоначелник ког је Бг имао у последњих 100 година.

kako bre nema nista od toga ljudima stizu resenja o porezu na imovinu vec???

- - - - - - - - - -

Tursku obrnuli naopako zbog 4 stabla kestena o ovde ti uzmu pola plate za porez i niko nista ,gleda se farma.

koje pola plate???

Pa uzmu ti vise nego celu platu.

Ova zena mora samo na porez na okucnicu da plati 400 evra. A plus porez na kucu. To zajedno je negde oko 1000 evra poreza

kad ima nek prede u proletere pa nek joj onda uzmu
a i vi pricate bez veze veliki porezi se ne naplacuju u krugu dvojke isto kao sto saobracajci nekaznjavaju vozace velikih dzipova sa zatamnjenim staklima nego vozace juga i stojadina (i ostalih vozila cene od par stotina evra)
oni nemaju veze prijatelje pa moraju da plate

kako bre nema nista od toga ljudima stizu resenja o porezu na imovinu vec???

- - - - - - - - - -

koje pola plate???

Pa uzmu ti vise nego celu platu.

Ova zena mora samo na porez na okucnicu da plati 400 evra. A plus porez na kucu. To zajedno je negde oko 1000 evra poreza

pa fino, niko im nista nece platiti. Kao sto nije niko placao legalizaciju. Bice odjebaus miki maus

Back