haotican rad racunara

mrki93

Domaćin
Poruka
4.198
U kontinuiranim razmacima racunar cas radi normalno a zatim uspori iz nepoznatog razloga. Temperatura procesora i graficke je ok, skenirao antivirusom ne prijavljuje nista. Recimo pola sata radi dobro, pa 20 minuta lose, pa opet dobro....Los rad se ogleda u padu fps-a, recimo ako gledam neki video na youtubu primecuje se izrazito, ne mogu da kazem da secka toliko da postaje negledljivo ali da je fps vidno manji to je ocigledno. Prilicno je iritirajuce, inace racunar je poprilicno star ali je do sad vrsio posao kako treba. Ima li neko ideju do cega to moze biti?

Prvo proveri setovanja.
Ako je ostalo da traži i skida
upgrading-e i updating-e
to ga usporava

PS; Gledanje na Youtube-u usporava
osima ako imaš neki baš dobar procesor
PS: "Jeftinije" je skinuti You Tube downloaderom pa odgledti

Poslednja izmena:
Tu je sve u redu, usao sam u windows update i stoji mi 11 updatova koje treba da instaliram. Namestio sam da mi ih ne instalira automatski a i prilicno sam skeptican sa tim updatovima s obzirom da guram sedmicu sa 2 gb-a rama i nekim starim dual corom... Nije u tome problem. Mada ajd kad sam vec tu instaliracu ove updatove

- - - - - - - - - -

AMD athlon tm 64 dual core 4200+ je procesor, dovoljno je dobar da mogu bez problema da idem na youtube, kao sto sam rekao nekada normalno radi a nekada ne...

Ma do pre 3 dana je sve solidno radilo. Znam da imam malo rama, imao sam do pre pola godine 4gb-a rama i onda mi je crkao slot i od tad guram sa dva. Neku veliku razliku izmedju 2 i 4 nisam primetio. Svestan sam da ne mogu sa ovom konfiguracijom da surfujem netom, imam 10 ukljucenih tabova u hromu itd. i da sve to tecno radi, ali jednostavno mislim da nije normalno da u toku "loseg perioda" rada racunara udjem na sajt da igram sah recimo i primetim vidno seckanje, a kada racunar radi normalno sve ide tecno.

Poslednja izmena:
Ne mogu da dodam 2 gb-a rama, otisao mi je slot za ram. Zato sam i morao da skinem ta 2 gb-a, a na ovoj maticnoj ne mogu da preskacem slotove, memorija mora da bude poredjana po redu, ako stavim recimo ram na prvi i treci, ram sa treceg nece da bude detektovan ako drugi nije popunjen. Siguran sam da nije problem u ramu, koliko god da je 2 gb-a malo za neke najobicnije funkcije je sigurno dovoljno. Evo sad dok ovo pisem radi sve normalno, ali pitanje je da li ce raditi ovako za nekih pola sata.

Ne mogu da dodam 2 gb-a rama, otisao mi je slot za ram. Zato sam i morao da skinem ta 2 gb-a, a na ovoj maticnoj ne mogu da preskacem slotove, memorija mora da bude poredjana po redu, ako stavim recimo ram na prvi i treci, ram sa treceg nece da bude detektovan ako drugi nije popunjen. Siguran sam da nije problem u ramu, koliko god da je 2 gb-a malo za neke najobicnije funkcije je sigurno dovoljno. Evo sad dok ovo pisem radi sve normalno, ali pitanje je da li ce raditi ovako za nekih pola sata.
Siguran sam da je do memorije,kad budes mogao,kupi jedan modem od 4Gb.Sad ti momentalno procesi nisu prezauzeti i ne vuce memoriju,a kad procesi krenu,oni vuku i memoriju.Otvori task manager i prati kako se ponasa memorija,kad gledas You Tube,pa posle bez njega.Pokazace u % koliko memorije ide.

prodaj 2 i uzmi cetri

ako je stvarno do chrome-a,a onda kreni na mozilu jer trosi dosta manje memorije. deset tabova u nekom novijem chrome-u ce pojesti ta dva gigabajta kao nista. nego,mozda nije to problem uopste. task manager upali i gledaj procese,to je kljuc cele price. upravo gledaj dok radis nesto,ako gledas youtube recimo...gledaj koliko koji proces uzima memorije i kolko koristi cpu. i znaj da ako prekoraci 2gb ili se jako priblizi,racunar ce jako da zakoci i zasteka. gledaj da li neki proces previse jede procesor. ako ima nesto sumnjivo i da puno trosi resurse,ugasi taj proces. ako hoces za stalno,moras naci i obrisati taj fajl koji se sam od sebe pali i pravi problem. defragmentuj sve particije,aus logics disk defrag,besplatno.

otvorio sam task menager, samo mi google chrome radi, pise 50 procesa. Ono sto mi je nejasno jeste da imam 3 taba ukljucena u chromu a u procesima mi pokazuje 7 chroma. Cpu usage varira od 17 do 37 (u pozadini je ukljucen video na youtubu) a physical memory je zakucan na 57.
Captureds.PNG

Sada radi ok, pogledacu task menager kada krene da koci.

Poslednja izmena:
otvorio sam task menager, samo mi google chrome radi, pise 50 procesa. Ono sto mi je nejasno jeste da imam 3 taba ukljucena u chromu a u procesima mi pokazuje 7 chroma. Cpu usage varira od 17 do 37 (u pozadini je ukljucen video na youtubu) a physical memory je zakucan na 57.Pogledajte prilog 405900

Sada radi ok, pogledacu task menager kada krene da koci.

Imaš li CCleaner? Skini ga odavde:
http://filehippo.com/download_ccleaner/

Instaliraj to, odi na alati, pa na pokretanje sa računalom. Tamo isključi programe koji ti ne trebaju a pokreću se odmah čim upališ komp...

Back