Haos u Budimpešti: Dimne bombe, suzavac i flaše

Тад смо већ били довољно пропали због ЕУ. А онда смо у исту похрлили 2000.

Pa nismo zbog EU nego zbog samih sebe.

U EU su pohrlili samo nesposobni politicari koji misle da je ona kao carobni stapic. Mozda si ti pohrlio, ja nisam jer znam da carobnog stapica nema i da je glavna snaga u organizovanju iznutra a ne spolja, a da udruzenja i savezi treba da proisteknu kao kruna, ne kao moljakanje i prosnja.

Poslednja izmena:
Pa nismo zbog EU nego zbog samih sebe.

U EU su pohrlili samo nesposobni politicari koji misle da je ona kao carobni stapic. Mozda si ti pohrlio, ja nisam jer znam da carobnog stapica nema i da je glavna snaga u organizovanju iznutra a ne spolja.
Zbog sankcija EU.
Narod je mislio da ce imati bolji standard, zato su bile promene.
Nisam.
To tako narod nije shvatio, zato je podrzao DOS.

Zbog sankcija EU.
Narod je mislio da ce imati bolji standard, zato su bile promene.
Nisam.
To tako narod nije shvatio, zato je podrzao DOS.

Bolji standard usled bolje sposobnosti politicara i prestanka ratovanja, a ne bolji standard kao evropski socijalni slucajevi i prosjaci.

I naravno da je podrzao DOS, podrzao bi svakog ko bi im omogucio bolji i dobar zivot na realnoj osnovi, a ne na prosnji od stranaca i ponizavajucim uslovima.

A ti inace si vidovit pa znas kako je "narod mislio"? Narod je samo jedva cekao da se otarasi jednog diktatora koji je zbog svoje vlasti gurao ljude u ratove.

Napisah pre u jednom postu :
Francuzi ponovo pišu istoriju !
Dozlogrdio je neoliberalni kapitalizam narodu !
I ovo je početak njegovog kraja !
Kapitalisti su nezaježljivi u svome bogaćenju i to narod više ne može da izdrži !
"Nije problem u svetu nahraniti gladne i siromašne ,problem je što ne možemo nahraniti bogate "

dok god se ti bogatasi kriju pod jednim imenom "ONI", u zavetrini su. I ti i ja i svi mi na svetu znamo tacna imena "NJIH" i umesto da ih hirurskim putem eliminisemo iz sistema, mi ih pausalno pozivamo da nam se jedinstveno suprostave jer jedino tako mogu preziveti. KADA BI SVAKO OD NAS ELIMINISAO ONOG KAPITALISTU, MONARHA, ............CIJE IME MU JE POZNATO, ZA PAR MINUTA CELA PLANETA BI SE OSLOBODILA VISEMILENIJUMSKOG ZLA I AGONIJE LJUDSKE CIVILIZACIJE.

https://www.bbc.com/serbian/lat/svet-46590250

Mađari na ulicama u protestu protiv „robovskih zakona"

_104839715_3d594781-9c3d-4284-ab36-4083b53175cb.jpg

Protest u Budimpešti privukao je više od 10.000 građana

17 decembar 2018

Oko 10.000 ljudi je uzašlo na ulice Budimpešte u protestu protiv novih zakona o radu, koje opozicija naziva „robovskim".

Demonstranti su šetali do parlamenta i državne televizije, a ovo je bilo četvrti, do sada najveći protest od kada su zakoni usvojeni prošle nedelje.

Policija je bacila suzavac na demonstrante kada su se približili državnoj televiziji.

Novi zakoni omogućavaju kompanijama da zahtevaju od zaposlenih do 400 prekovremenih sati godišnje, a da naknada za to može da bude isplaćena u roku od tri godine.

U vladi Viktora Orbana smatraju da će reforma zakona o radu doneti koristi radnicima, kao i kompanijama koje imaju manjak zaposlenih.

Demonstracije održane u nedelju su predvodili sindikati i studenti.

_104839718_b2354ca6-f62c-4e3a-a03d-dacdc70268c4.jpg

Policija je koristila suzavac kako bi rasterala demonstrante ispred sedišta državne televizije

Događaj je nazvan „Srećan Božić, predsedniče Vlade". Opozicione stranke smatraju Orbana autoritarnim političarem.

Premijer Mađarske negira te tvrdnje.

U njegovoj, vladajućoj partiji Fides kažu da su proteste organizovali strani plaćenici, koje je angažovao američki milijarder rođen u Mađarskoj, Džordž Soros.

Soros je odbacio ove optužbe, nazvavši ih lažima koje su potrebne mađarskim vlastima kako bi stvorile nepostojećeg neprijatelja

Madjari skandiraju ORBANE VUCICU ! Svira Qurcu Orban sa njegovim Vilmos kauboj branitelji Evrope, Ista primitivna mantra svih seronja,oni kao su cuvari neke tradicije trte mrte ,Katolicanstvo ,ko onaj debil sto je izjavio da je Zvezda cuvar pravoslavlja ! Dileje koje nerviraju ,Ovo je 21 vek ,vladavina na mrznji drugih funkcionise samo u par zemalja,

Back