Haos u Budimpešti: Dimne bombe, suzavac i flaše

комшија

Stara legenda
Poruka
96.548
https://vesti-online.com/Vesti/Svet/720851/Haos-u-Budimpesti-Dimne-bombe-suzavac-i-flase-FOTO-VIDEO

Haos u Budimpešti: Dimne bombe, suzavac i flaše (FOTO, VIDEO)

Na protestu više hiljada Mađara protiv novih zakona o radu i upravnim sudovima u Budimpešti ispred Parlamenta je došlo do sukoba sa policijom koja je upotrebila suzavac i biber sprej da bi ih rasterala.

CDE858D8-140E-4D10-8994-30E38126EE74_cx0_cy10_cw0_w1597_n_r1_s.jpg

Petak 14.12.2018

Na protestu više hiljada Mađara protiv novih zakona o radu i upravnim sudovima u Budimpešti ispred Parlamenta je došlo do sukoba sa policijom koja je upotrebila suzavac i biber sprej da bi ih rasterala.

Nakon što su prošli kroz centar Budimpešte, deo demonstranata se kasno sinoć vratio na Trg Lajoša Košuta. Uprkos pozivima da skup ostane miran, oni su bacali flaše i dimne bombe na policiju koja je čuvala zgradu Parlamenta, javio je AP.

Hiljade Mađara protestovale su u četvrtak uveče u Budimpešti, nastavljajući demonstracije koje su počele u sredu protiv novih zakona o radu i upravnim sudovima.

777526_madjarska_f.jpg

Vladajuća partija Fides premijera Viktora Orbana usvojila je nova dva zakona u sredu, uprkos protestima opozicije i neredima na ulicama, preneo je Rojters.

Oko 3.000 demonstranata okupilo se i sinoć ispred Parlamenta i kasnije blokiralo saobraćaj na jednom od mostova preko Dunava. ​Demonstranti su prvenstveno nezadovoljni zbog zakona koji omogućava poslodavcima da od zaposlenih traže da godišnje rade do 400 sati prekovremeno.

Usvojen je i zakon o upravnim sudovima za koji grupe za zaštitu ljudskih prava smatraju da bi mogao da dovede do političkog mešanja u pravosudna pitanja. Mađarske vlasti odbacuju takve optužbe.

- - - - - - - - - -

НАСТУПАЈУ ТЕШКА ВРЕМЕНА ЗА ЕВРОПСКЕ АУТОКРАТЕ, ДИКТАТОРЕ И ПОЛИТИЧКЕ ПРЕВАРАНТЕ!

Poslednja izmena:
Ja ne znam kako se ranije poslovalo, kako se radilo i izgradjivalo... ali danas je drugo vreme.
Ko je u vlasti taj otvara firme i ima svoje zakone o radu.
Moz ga ufatis za onu stvar ako ti ne odgovara.
Kome ces da ga prijavis u demokratiji?

- - - - - - - - - -

Ako nece da rade za lopova, a sto ne podignu kredit iz banke pa otvore svoje?
Posto znaju kako se tretira radna snaga nek primene kod sebe
Pa da vidimo...

Ja ne znam kako se ranije poslovalo, kako se radilo i izgradjivalo... ali danas je drugo vreme.

- - - - - - - - - -

Ako nece da rade za lopova, a sto ne podignu kredit iz banke pa otvore svoje?
Posto znaju kako se tretira radna snaga nek primene kod sebe
Pa da vidimo...

Neće da otvaraju svoje. Lakše je tuđim... gloginje mlatiti.

Орбан је затворио Сорошев универзитет у мађарији.
Паметан човек,неће страно-хушкачке елементе у својој Држави.

да , али још увек су активни на улицима .улице су њихови полигони

Poslednja izmena od moderatora:

Cekaj BWE, Miki... Jel sam ja u prolece 1988. govorio da NE zelim promene u sistemu, koje je zapoceo Milosevic? Niko ne sme da vas bije, osim moje narodne milicije... Secas se, Zar nije bilo tako??? Ali prica Milosevic na Gazimestanu 1989: mi cemo imati i plate pa i 3000 DEM, pa cak i 4000 DEM, ako ujedinimo sve sve sve Srbe u propaloj EsFeReJot??? A vi ste svi svi svi vikali: Slobo, Slobodo! :zblesav:

A onda su 1990. dosli prvi visepartijski izbori. I koga ste OPET izabrali? Slobu Slobodu! I mogli su da vas uFate za onu stvar. Radnik bio neprikosnoven!

A posle ste svi hteli standard, ki u jamerikama i nemackama... Da vozite jaguare, BMW, Mercedese... Pa dodjose piramidalne banke, pa ratovi... Pa ja emigrirah preko bare. Posto ta demokratija koju su vam ponudili, cisti qurac od oFce. :kez:

Pa sada, imate demokraCiju, pravu pravcatu. Po Oliveru Twistu. Zato sto ste to VI SVI SVI SVI na Gazimestanu trazili! :tambalamba:

_nobody_

Занимљиве су године на осмицу.

1848. је била година националистичких устанака у Европи.

1878. је био Берлински Конгрес који је изменио слику источне Европе

1908. је АУ анектирала БиХ

1918. је Версајем успостављен нови европски поредак

1938. је Немачка кренула да се шири и врши Аншлусе

1948. је Хладни рат кренуо пуном паром. Индија се ослобдила Енглеза, Југославија Совјета, а у Кини завладао Комунизам.

1968. је била левичарска реприза 1848.

1978. је почела нафтна криза која је довела до слома СССР-а (прве последице су се осетиле наредне, 1979, када су и Совјети ушли у Авганистан).

1988. се није десило ништа посебно, али је постало јасно да ће Источни Блок ускоро да падне јер је совјетска економија од отприлике ове године скроз прднула у чабар.

1998. се догодила руска економска криза која је на власт довела Путина, почео је рат на Косову који ће довести до пада Милошевића, а УК је Кини предала Хонг Конг, што је симболично означило крај британског царства и успон кинеског царства.

2008. је на власт дошао Обама, почела је друга велика светска економска криза и заратиле су Русија и Грузија што је окончало 27 година детанте између Русије и НАТО-а.

Neće da otvaraju svoje. Lakše je tuđim... gloginje mlatiti.

San svakog Menidjera...

- - - - - - - - - -

1948. је Хладни рат кренуо пуном паром. Индија се ослобдила Енглеза, Југославија Совјета, а у Кини завладао Комунизам.

1978. је почела нафтна криза која је довела до слома СССР-а (прве последице су се осетиле наредне, 1979, када су и Совјети ушли у Авганистан).

1988. се није десило ништа посебно, али је постало јасно да ће Источни Блок ускоро да падне јер је совјетска економија од отприлике ове године скроз прднула у чабар.

1998. се догодила руска економска криза која је на власт довела Путина, почео је рат на Косову који ће довести до пада Милошевића, а УК је Кини предала Хонг Конг, што је симболично означило крај британског царства и успон кинеског царства.

2008. је на власт дошао Обама, почела је друга велика светска економска криза и заратиле су Русија и Грузија што је окончало 27 година детанте између Русије и НАТО-а.

1773. Nezadovoljni visokim uvoznim carinama grupa Amerikanaca se maskirala u Indijance (videlo im se dupe) i bacali caj po Bostonu.

1835. U Nueva Jorku izbio pozar gde izgorelo 666 gradjevina, cudno..?

Grom sa neba :lol:

Јесте брате, осмице су чудне године.

Данас имамо поновљену 1968, али се ради о неком општем бунту и гневу, без јасних циљева.

П.С: Надам се да не мислиш на оног блесавог колегу са форума z:mrgreen:

Back