Hanter Tompson?

Citala sam samo 'Dnevnik ruma', knjiga je sjajna!
Znam i za 'Strah i gnusanje u LA', po njoj je radjena 'Paranoja' sa Dzonijemvi Benisiom del Torom.
Vase misljenje o njegovim delima?
Predlozi a citanje?
Pisci tog zanra?
Ae, ae, raspisite se...:super:

Ajde ti malo napiši zašto ti se sviđa ta knjiga. Mislim, ja je nisam čitao ali me interesuje, pa bih želio znati zašto misliš da je sjajna.

Radi se o americkom novinaru koji odlazi na Karibe medju sljam od novinara, svi su nadrndani alkosi, itd. Americki san mu se rusi pred ocima.
Na ivici je da se utopi u taj propalitet i okonca svoj zivot s.jeban, ispijajuci ogromne kolicine ruma..
Knjiga je stvarno luda, Tomsonov stil je pitak..
Preporucujem!

Skoro sam odgledao film Fear and oathing in Las Vegas i odusevio sam se. Posle sam malo po internetu citao o tom filmu i zapao mi je za oko gore vec pomenuti.On je napisao knjigu koja se zove kao film pa je po njoj snimljen film. Citao sam o njemu i saznao sam da je on bio novinar i da je izmislio gonzo novinarstvo.Pa me sada zanima da li je neko cuo o njemu nesto ili zna dosta o njemu. Tako da bilo ko zna nesto neka napise.

Gonzo žurnalista, kandidovao se za Šerifa u svom gradu i iako je imao dobru podršku naroda, nije pobedio. napisao "The rum diary" i "Fear and loathing in Las Vegas" romane, i ima još neke knjige koje više vuku ka žurnalizmu(iako je doduše gonzo vid subjektivnog novinarstva). Ekscentrična ličnost, po rečima njegove žene bio je toliko nepredvidiv da je mogao da se u svakom času ubije, što je i uradio jednog tihog jutra. Sin je bio u susednoj sobi i pucanj je čuo izobličeno, odnosno, kao da je knjiga pala na pod :)

Back