HANIBAL LEKTOR

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako cemo ozbiljno - retko ko se odlucuje na taj korak (ubistvo).

Medjutim, ubice svakako treba traziti pre medju onim "mirnima" nego u "zivcanima" (ovi drugi su skloniji samoubistvu). Naravno,to varira od puske kojom pobije sve komsije i ko mu se nadje na putu (kao pre par godina u Negotinu) do caja od lijandera ili metil alkohola sipanog u viski, vinjak, brlju.

ne treba ih tražiti ali živčani se ofiraju na vreme pa ti se čini manje iznenađenje.

ne treba ih tražiti ali živčani se ofiraju na vreme pa ti se čini manje iznenađenje.

Mozda, ali zavisi i koje i kakvo ubistvo izvrse, i s kojim motivom. Nisu naime sva ubistva jednaka....neko je u samoodbrani, a neko je zbog novca i ugodnosti...da bi se sebi ugodilo.

Mislim da je u ovom istrazivanju (mada je to vise "slagvort" i naravno, veliko pitanje) poenta na tome.

da ali tvoja teorijska potkovanost znanjem o ženskoj psihoautomatici neće ti otkriti da mmmkanja nema ni izdaleka pre no što ti zarije makaze u grlo.

nego, jes to čito neki od šojkinih ljubavnih romana gde se svi potrovaše bez da se otkriju na detektoru laži. :lol:

hahaha... jes vala :flert: sav sam teorijski potkovan :zcepanje:

karakteri su bitni kolega... ako vidis coveka i ne osetis potencijalno ludilo u takvome na osnovu nekoliko pokazatelja onda si neiskusan. ne uvek ali sa velikim procentom verovatnoce ludilo kod zena osetis ako skontas da zivi u lazi i licemerju i dominantno ga prenosi na svoju okolinu pre svega na porodicu. znaci mora da bude jaka licnost a ne plastelin i u jednom trenutku odlepi kad vise nema barijeru malicioznog i blaziranog prema spoljnem svetu koju neko srusi ili sama se raspadne sto je mnogo cesci slucaj... kad se unutarnji svet raspadne sredstvo kojim ce da se bori za svoj spas, jer egoizam je uvek koren svih zlocina, je apsolutno nebitan..moz te prijavi muriji da si joj otrovo zlatnu ribicu nesmotrenim sipanjem rane :lol:

ubistvo iz nehata, ubistvo u afektu i ubistvo iz zadovoljstva znaci sa predumisljajem su tri razlicite stvari
ovde pricamo o poslednjem, onom nastranom gde patoloski lik uziva do krajnosti u ubijanju i mrcvarenju... otprilike ko kad nesto napises a neko se prepozna i oma klikce na trougao :lol:

hahaha... jes vala :flert: sav sam teorijski potkovan :zcepanje:

karakteri su bitni kolega... ako vidis coveka i ne osetis potencijalno ludilo u takvome na osnovu nekoliko pokazatelja onda si neiskusan. ne uvek ali sa velikim procentom verovatnoce ludilo kod zena osetis ako skontas da zivi u lazi i licemerju i dominantno ga prenosi na svoju okolinu pre svega na porodicu. znaci mora da bude jaka licnost a ne plastelin i u jednom trenutku odlepi kad vise nema barijeru malicioznog i blaziranog prema spoljnem svetu koju neko srusi ili sama se raspadne sto je mnogo cesci slucaj... kad se unutarnji svet raspadne sredstvo kojim ce da se bori za svoj spas, jer egoizam je uvek koren svih zlocina, je apsolutno nebitan..moz te prijavi muriji da si joj otrovo zlatnu ribicu nesmotrenim sipanjem rane :lol:

:lol:

ma dobro bre, polako, mehanizmi folauta su uglavnom podudarni a ispoljavanja različita, nego ..... mmmkanje zaboga :lol:

:lol:

ma dobro bre, polako, mehanizmi folauta su uglavnom podudarni a ispoljavanja različita, nego ..... mmmkanje zaboga :lol:

imam jednu drugaricu..mislim nije moja no od moje bivse zene... e sad uvek je bila tralala i uvek kad je ponudio slatkisem nekim ona mmmm i sva je blaze ako razumes, na finom polozaju je inace u kulturi... a vlajna je i jednog dana sasvim tako ladno prica kako ona ima i sta da radi muskarcu koji je prevari... i sve zive vlaske magije stosove cajeve neku vodu i slicne stvari...znaci bajo, zlocin u povoju u glavi ladno i smisljeno, operisana od humora da kazes zahebava se... i to je kaze baba naucila kojaa je inace saranila tri muza...pa ti vidi.

a uvek kad vidi neku klopu bilo na slici ili zastvarno.... mmmmm...

ima li koja vlajna? :lol:

bez zebancije

idi pa ih pitaj al' nemo' se vratis posle sa onim keznim crnim klonom sadasnjim posle pitanja :lol:

najlepsa je mrtvacka voda kad ti to da popijes moze ti se zena krese na tvoje oci sa nekim a ti da ne vidis... mis' vidis ti sve al' ne razumes... ne smej se i ja sam se smejao tako u pocetku al' ima stvari koje nisu za zaebanciju .

idi pa ih pitaj al' nemo' se vratis posle sa onim keznim crnim klonom sadasnjim posle pitanja :lol:

najlepsa je mrtvacka voda kad ti to da popijes moze ti se zena krese na tvoje oci sa nekim a ti da ne vidis... mis' vidis ti sve al' ne razumes... ne smej se i ja sam se smejao tako u pocetku al' ima stvari koje nisu za zaebanciju .

Ovde nisi u pravu. Takve zene su lude zene (besne) a ti ako verujes u to, to ce i da te snadje.

Onom koji veruje u Boga nista ne moze takva "vradzbina".

Ali, to jesu potencijalne ubice (cim tako nesto moze da im padne na pemat. :tajna: )

Mogla bih temu protumačiti kao uvredljivu po sve one korisnike koji aktivno učestvuju na temama o hrani ili kupovini. Po toj logici, svi koji pričaju šta se jelo danas, šta se u loncu krčka za sutra, gde se mogu nabaviti ekskluzivni modeli po pristupačnim cenama, pa čak i oni koji se, na za to predviđenoj temi, pohvale dobrim krkanlukom ili tek kupljenim čizmama od sedam milja, imaju odlike psihopate?
Istraživanje ne može biti iščupano iz konteksta definicije psihopate. I normalni ljudi vole neobavezne razgovore o hrani i novcu - zavisno od raspoloženja, intelektualnih kapaciteta, sagovornika itd. Ponekad kroz takva ćaskanja provire problemi koji ih tište, manje ili više uvijeni u celofan, ono na šta su trenutno a nevoljno fokusirani. Pozadina glavnog, pravog problema se može samo naslutiti, jer u neobaveznom ćaskanju čovek – željan da se otrgne od rpe svakodnevnih klišea tipa "qq, kako ću ovog meseca platiti struju" - trtlja o stvarima koje mu se rade, jedu, koje želi, koje bi mu prijale, o hlebu i igrama koje bi ga na trenutak ispunile i odagnale muke.
Ukratko: i mazga ponekad želi da zbaci teret s leđa a kamoli čovek.

Što se tiče psihopata, njihov hanibalski apetit funkcioniše kao kod tiranosaurusa reksa: za njega je SVE, pa i drugo ljudsko biće, upotrebna stvar. Psihopata je – metaforički a često i nemetaforički – ljudožder. No, nije svaki psihopata ubica. Psihopate, zavisno od visine IQ, umeju da pričaju zavodljive, lepe priče ... ali ne i da ih sami proživljavaju; umeju da se smeškaju, ali nikad očima. Sociopata/psihopata živi po sopstvenoj maksimi: iskoristi, odbaci, otimaj, ubijaj, mirno spavaj. I da citiram samu sebe sa jednog drugog mesta: sadizam je za ubilački nastrojenog sociopatu jedan od osnovnih estetskih atributa: kao što neki normalni ljudi uživaju kada, iz svojih ligenštula, cevčeći pićence, posmatraju lep krajolik, i u lepoti trenutka i prizora pronalaze mir, tako će se i sociopata zavaliti u ligenštul, sipati piće i posmatrati krajolik, s tom razlikom što će lepotu videti u činjenici da je do tog ligenštula, pića i pogleda na peščanu plažu došao u buldožeru, gazeći po drugima. Mir u ovom slučaju nije produhovljen spokoj, već prosta i trenutna sitost – bukvalno slična osećanju punog stomaka posle obilne večere. Okrutno zadat bol drugome postaje lični cilj, nasilje nad tuđom svešću – zadatak, a mrcvarenje tuđeg tela – hladna, distancirana, bolesna radoznalost: koliko drugo biće može izdržati bol i patnju, šta se događa s telom koje se na ovaj ili onaj način muči, kako čovek izgleda odran, iskasapljen, spaljen ili ugušen … i, uopšte, kako izgleda čovek kao stvar.

Mmmm ... a sad ću da obrišem spam sa teme.

Poslednja izmena:
Ovde nisi u pravu. Takve zene su lude zene (besne) a ti ako verujes u to, to ce i da te snadje.

Onom koji veruje u Boga nista ne moze takva "vradzbina".

Ali, to jesu potencijalne ubice (cim tako nesto moze da im padne na pemat. :tajna: )

pa zato su i dobile napad popizditisa jer na mene nije moglo da deluje, ne deluje nista uzgred od alkohola do... :)) ali veruj, ma sta veruj, vido sam ljude koji su ko obnevideli od toga...necu vise, tema je hanibal koji je smiren mudar vaspitan ume da koristi escejg kulturno prica ne psuje i tako to...

Mogla bih temu protumačiti kao uvredljivu po sve one korisnike koji aktivno učestvuju na temama o hrani ili kupovini. Po toj logici, svi koji pričaju šta se jelo danas, šta se u loncu krčka za sutra, gde se mogu nabaviti ekskluzivni modeli po pristupačnim cenama, pa čak i oni koji se, na za to predviđenoj temi, pohvale dobrim krkanlukom ili tek kupljenim čizmama od sedam milja, imaju odlike psihopate?
Istraživanje ne može biti iščupano iz konteksta definicije psihopate. I normalni ljudi vole neobavezne razgovore o hrani i novcu - zavisno od raspoloženja, intelektualnih kapaciteta, sagovornika itd. Ponekad kroz takva ćaskanja provire problemi koji ih tište, manje ili više uvijeni u celofan, ono na šta su trenutno a nevoljno fokusirani. Pozadina glavnog, pravog problema se može samo naslutiti, jer u neobaveznom ćaskanju čovek – željan da se otrgne od rpe svakodnevnih klišea tipa "qq, kako ću ovog meseca platiti struju" - trtlja o stvarima koje mu se rade, jedu, koje želi, koje bi mu prijale, o hlebu i igrama koje bi ga na trenutak ispunile i odagnale muke.
Ukratko: i mazga ponekad želi da zbaci teret s leđa a kamoli čovek.

Što se tiče psihopata, njihov hanibalski apetit funkcioniše kao kod tiranosaurusa reksa: za njega je SVE, pa i drugo ljudsko biće, upotrebna stvar. Psihopata je – metaforički a često i nemetaforički – ljudožder. No, nije svaki psihopata ubica. Psihopate, zavisno od visine IQ, umeju da pričaju zavodljive, lepe priče ... ali ne i da ih sami proživljavaju; umeju da se smeškaju, ali nikad očima. Sociopata/psihopata živi po sopstvenoj maksimi: iskoristi, odbaci, otimaj, ubijaj, mirno spavaj. Za njega je drugo biće upotrebna stvar. I da citiram samu sebe sa jednog drugog mesta: sadizam je za ubilački nastrojenog sociopatu jedan od osnovnih estetskih atributa: kao što neki normalni ljudi uživaju kada, iz svojih ligenštula, cevčeći pićence, posmatraju lep krajolik, i u lepoti trenutka i prizora pronalaze mir, tako će se i sociopata zavaliti u ligenštul, sipati piće i posmatrati krajolik, s tom razlikom što će lepotu videti u činjenici da je do tog ligenštula, pića i pogleda na peščanu plažu došao u buldožeru, gazeći po drugima. Mir u ovom slučaju nije produhovljen spokoj, već prosta i trenutna sitost – bukvalno slična osećanju punog stomaka posle obilne večere. Okrutno zadat bol drugome postaje lični cilj, nasilje nad tuđom svešću – zadatak, a mrcvarenje tuđeg tela – hladna, distancirana, bolesna radoznalost: koliko drugo biće može izdržati bol i patnju, šta se događa s telom koje se na ovaj ili onaj način muči, kako čovek izgleda odran, iskasapljen, spaljen ili ugušen … i, uopšte, kako izgleda čovek kao stvar.

Mmmm ... a sad ću da obrišem spam sa teme.

o dobar dan kako ste lepo vreme napolju ja danas na stolu ima domaci kolac sa visnjama ...mmmm :lol:

nism ja radio istrazivanje vec ekipa strucnjaka iz usa, sad ako vam se uvazena moderatorko ne svidja nalaz doticnih strucnjaka moze se protumaciti na nekoliko nacina. ni meni se nije svidela vasa karakterizacija da sam stalker i da ugrozavam vasu privatnost i da vas terorisem po forumu cak ste mi temu posvetili ali to je vasa opsesija sa mnom a ne moja sa vama....

ovo nema veze sa privatnim vec sa pdf-om...ljudi napravise istrazivanje. ako vi imate neko gde pise da onaj koji spominje q ili sikter ubija ljude stavite bicu zainteresovan da ucestvujem u diskusiji :roll:

uzgred da dodam... sadista NIKAD nece priznati da je to.... vite uvazena gdjo, ja priznajem da volim da vama iz administracije vracam istom merom ali vi NIKAD ne priznajete da se izivljavate na sve moguce i nemoguce nacine.

u tome je poenta psihopatologije...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back