- Poruka
- 1.954
Još jedna tema za forumašice, svaki ručni rad koji ste same napravile , nakit, odelo , modni detalj ...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Za pet života mi taj hobi ne bi pao na um.Ljudi stavljajte slike, ja sam nevjest u zanatstvu, ali u danasnjem plasticnom svijetu, osvjezavajuci je viditi rucni rad.
Da mogu birati reinkarnaciju, to bi bio kovac japanskih maceva.
Pa jedna ostrica koju napravi vrhunski, japanski kovac ima cijenu od 60.000 $.Za pet života mi taj hobi ne bi pao na um.![]()
Zanat jeste zlato,jer s njim nikad gladan ostati nećeš ako ne daj Bože dodju teška i loša vremena.Zanat je zlato.
Jeste...ali kad su bila teska vremena,koliko sam vidjela,jedini zanat koji je mnogima pomogao je bio trgovina,tj.šverc.Zanat jeste zlato,jer s njim nikad gladan ostati nećeš ako ne daj Bože dodju teška i loša vremena.
Nije smisao u bogaćenju. U takvim vremenima je dobro znati nešto čim ćeš zaraditi da prehraniš sebe i porodicu .Jeste...ali kad su bila teska vremena,koliko sam vidjela,jedini zanat koji je mnogima pomogao je bio trgovina,tj.šverc.
Bilo na veliko ili malo...svako ko je nesto"valjao" je uspio da preživi.Neki su se čak i obogatili.
Nisam primijetila da je tada bilo koji zanat ikome pomogao u nekoj vecoj mjeri.
O,Zen...pa nisam ni rekla da je smisao u bogacenju.Nije smisao u bogaćenju. U takvim vremenima je dobro znati nešto čim ćeš zaraditi da prehraniš sebe i porodicu .
aaa dobar sam ja onda...od zimus sam počeo neki džemper i stigo do rukava...tj ispeo sam leđa,napred onaj deo za grudi,sastavio to i jedan rukav ispleo do lakta i sad to čeka bolje dane XDPletem šal već par godina.Još nije završen.
Toliko o ručnim radovima.![]()