Halucinogeni

Psihički poremećaji prouzrokovani lsd-jem nastaju samo kod osoba koje već imaju predispoziciju za poremećaje, uglavnom šizofreniju; pored toga, ne postoji smrtonosna doza, a kolika god količina da se uzme, trip ne traje duže od 12 sati jer organizam brzo izbaci lsd iz sebe, a vremenski ako nastavlja da se uzima imaće sve slabije dejstvo zbog toga što organizam stvara toleranciju... a inače, lsd čak ni ne radi ništa mozgu osim što samo aktivira neke reakcije i mozak posle sam funkcionište, to je taj neki trigger. On više utiče na jetru npr, nego na mozak. Ali taj trigger, obarač, može biti zaeban upravo kod početne faze šizofrenije, i nigde drugde. Ja bih voleo da mogu da nabavim pa da sam vidim to u praksi al' nikako da iscimam neku šemu :lol: Upravo zato što je lsd osetljiva supstanca, i degradira se na toploti i vazduhu pa uvek mora da postoje sveže doze da bi trip postojao.

Psihički poremećaji prouzrokovani lsd-jem nastaju samo kod osoba koje već imaju predispoziciju za poremećaje, uglavnom šizofreniju; pored toga, ne postoji smrtonosna doza, a kolika god količina da se uzme, trip ne traje duže od 12 sati jer organizam brzo izbaci lsd iz sebe, a vremenski ako nastavlja da se uzima imaće sve slabije dejstvo zbog toga što organizam stvara toleranciju... a inače, lsd čak ni ne radi ništa mozgu osim što samo aktivira neke reakcije i mozak posle sam funkcionište, to je taj neki trigger. On više utiče na jetru npr, nego na mozak. Ali taj trigger, obarač, može biti zaeban upravo kod početne faze šizofrenije, i nigde drugde. Ja bih voleo da mogu da nabavim pa da sam vidim to u praksi al' nikako da iscimam neku šemu :lol: Upravo zato što je lsd osetljiva supstanca, i degradira se na toploti i vazduhu pa uvek mora da postoje sveže doze da bi trip postojao.

Ne treba širiti dezinformacije. Koga interesuje, može da se informiše...

Poslednja izmena:
U halucinogene spadaju LSD, meskalin, psilocybin, DMT. LSD je polusintetička supstanca, dok su ostale tri 100% prirodne... Meskalin se nalazi u kaktusima kao što su peyote i peruvian, psilocibin u pečurkama, DMT u ajahuaski biljki iz Amazonske prašume. Alkohol spada u depresante, u većim količinama djeluje kao psihostimulans. Stimulansi su isto tako kokain, kofein, ekstazi, spid i nikotin. Nikotin neki svrstavaju i u narkotike (opijate) zajedno sa heroinom, i morfijem s kojim je na istom nivou po fizičkoj zavisnosti. Kokain, eks i spid su euforijanti... svi spadaju u psihoaktivne supstance tj droge koje možete isto tako kupiti u apoteci (diazepam, bensedin, xanax, valium i ostala sranja), samo što farmaceut napiše 2 tablete dnevno i tako se opere od posledica da zloupotrebiš i popiješ više ili pomješaš sa alkoholom pa uradiš još gore... a mnogi rade tako...

Evo neko istraživanje u Britaniji...
HarmCausedByDrugsTable.svg

svojevremeno su se radili eksperimenti na ljudima sa sizofrenijom ne bi li se utvrdilo da li u mozgu mogu da se blokiraju ti centri koji su zasluzni za stvaranje ponasanje sizofrenicara i njihove halicunacije, izmedju ostalog se koristio i LSD i doslo se do zakljucka da i nisu u nekoj vezi, iako se naravno ljudima sa istorijom psihickih poremecaja, labilnim osobama i slicno nikako ne preporucuje uzimanje halucinogena. citam sad knjigu DMT:the spirit molecule o istrazivanju iz devedesetih na volonterima i vrlo je zanimljiva, ako te zanima tema preporucujem. ceo proces je objasnjen od toga zasto su i kako neke vrste droga zabranjene u americi, preko toga kako su se dobile dozvole i hemijskog i bioloskog aspekta gde ti objasnjava sta se desava i kako u mozgu do iskustava volontera pod razlicitim dozama laboratorijski proizvedenog cistog DMT (dakle ne ulazi osim sto spomene u biljne izvore DMT dakle ayahuascu, iako spominje i nju i san pedro i slicne izvore razlicitih halucinogena u prirodi).

Baš pogledao ovaj klip malopre, a pored toga sam već dosta čitao što se halucinogena tiče( Hakslijeva vrata percepcije, Hofmanov LSD: My problem child itd itd) i zapitam se, zašto ljudi imaju tu potrebu da osete odbojnost prema nečemu ako to nosi etiketu ILEGALNO na sebi, kao što je slučaj sa halucinogenima? Ako uporedimo halucinogene i njihov uticaj na organizam sa alkoholom, vidimo da alkohol donosi ogromnu štetu po organizam, stvara zavisnost, oštećuje moždane ćelije i organe, najveći je uzrok smrti u svetu, a opet je legalan. I kada neko pije, to nije za čuđenje... a kada jede psilocibin pečurke, odmah ga osude i klasifikuju kao narkomana.
Glupost ljudskog uma, ali zbog čega su ljudi toliki ignoranti :) ?

Evo videa, inače
Najjači halucinogen koji sam ja probao je hašiš, ali sam na njemu samo imao efekte da vidim neke stvari na nebu, "padaju zvjezde" i slično. Jednom sam od marihuane (spada u halucinogene) otišao negdje gdje je sve bijelo i tu smo samo ja i jedan čovjek, stojimo na ničemu, itd.. ALI ALI ALI najjače halucinacije koje sam imao su one koje se javljaju malo kome i koje izaziva heroin. Tu se pitaš da li si u raju, paklu, itd., a prepliću se sa stvarnošću TOLIKO da "vrijeđaju razum", kako je rekao jedan pametan čovjek, u smislu da ne znaš ni kasnije da li su to bile halucinacije, ili proboj nekih sila u ovaj svijet. Možeš detaljno da vidiš bića koja kao da su iz pakla, ali i kao da su iz raja, bića bez kože na licu, sva krvava kao odrana, tegle sa više poklopaca, žene koje izgledaju kako samo žene izgledati mogu, da pričaš sa bićima koja ne postoje a neka su vrsta mudraca, svetica, da imaš vizije crno bijelog svijeta koji nije ovaj, da vidiš i ono što je iza tebe i ono što je ispred istovremeno, i slično... Marihuana itekako izaziva zavisnost, kao i te pečurke, i sve to. Psihološku. I uništava psihu, dovodi te u stanje suprotno od onoga u kome si bio, gdje je sve tako dosadno, prazno... Na primjer, kokain, on ne izaziva fizičku zavisnost, ali izaziva takvu psihičku zavisnost da sam znao da potrošim za noć 300 E, ostanem bez ičega, svjesno, i sjutra u najtežoj mogućoj depresiji idem ulicama punim snijega da nađem drugaricu da mi da pare za autobus da se vratim porodici, a na računu telefona nemam ni centa... I glupost opet ponovim. Psihološka zavisnost je daleko gora od fizičke, i prije će te izdati korisnik kokaina nego korisnik sedativa u venu, heroina, i slično. Takođe, ljudi koji koriste LSD su mi pljačkali štimere za gitaru i slično... A na jednom forumu korisnik LSD je na podforumu za heroin pitao korisnike heroina zašto oni misle da bi on trebao da se ubode sa heroinom, umjesto sa LSDom. On jeste htio da mi pošalje pismom "sličice", ali kad sam mu rekao da nije lijepo što je otvorio na tom podforumu tu temu poslao me u 3 pm. Vrlo su arogantni, zajedljivi, vole da vrijeđaju, omalovažavaju, misle da su bogovi na zemlji itd..
Zaključak: halucinogeni (osim LSA, za koji tvrdim da je bezopasan jer izaziva društvenost, mada je opasan jer možeš da se slomiš niz stepenice, i (nisam probao) ibogain, koji ti ubija želju za drogama) stvaraju zavisnost, najgoru: psihičku. A te pečurke za koje ti tvrdiš da su bezopasne mogu da ti, jer mogu da izazovu nenormalan porast temperature, pregore mozak ako pogiješiš dozu u dio grama, ili ti je zlatarska vaga malo poremećena.

Poslednja izmena:
Tako da ja sebi dozvoliti da jedem metal od kartice mobilnog koji sam slomio mengelama, jer mislim da se preko satelita može aktivirati bomba preko te kartice, onda, da viđam kosture u odijelu hitne pomoći koji su došli da intervenišu jer je bio udes ili slično, doktori kosturi, onda, da vidim kako mi se na parking parkira automobil u kome nema nikoga, onda, da palim novčanice jer mislim da su falsifikovane pa da mi ih neko ne nađe jer mislim da će neko poslati policiju da mi pretrese kuću... da viđam kamione koji prevoze crkvene orgulje a na YouTube čitam "orgulje ubijaju" (komentar za pjesmu) pa da onda zaključavam kuću, da vidim kada zatvorim oči crveni X ako sam uradio nešto loše a znak za tačno kao / i slične stvari, da vidim ženu u bundi na sred puta koja u sred ljeta nosi bundu i skriva lice i stoji na krivini da je neko udari, da mislim da je meso iz jedne mesare ljudsko, da viđam ljude koji ne postoje i nose kese kostiju ili vreće sa 100 košarkaških lopti... JA TO SEBI VIŠE DOZVOLITI NEĆU PA KO VOLI NEK IZVOLI... SREĆNO, BIĆE VAM POTREBNO (SREĆA).
A pogotovo ne da se tripujem na pjesmu "Bubo" od Dinče toliko da vidim bube na stolu, a za pjesme od Dragana Kojića Kebe da i ne pričam... Išao sam u bolnicu da ih ubjeđujem da ptičiji grip ili svinjski grip ne postoji, gdje su me salsušali pažljivo i rekli da mi mogu pokazati slike jedne djevojke koja je umrla od toga, mislio da jedna cijev emituje sve što sam pričao u kući i čuo to, svoj glas iz jedne cijevi kraj ulice itd...

Poslednja izmena:
nema. Tianeptin 125mg Kokain nešto malo baš Heroin pola grama (onaj od 8% čistoće, ostalo braon šećer) na nos Alprazolam XANAX (R) 1mg Marihuana dva džointa Ruski čaj velika šolja, sve odjednom... moguće i kamilica ili nana, ali to je smrtno opasno.

Poslednja izmena:
svojevremeno su se radili eksperimenti na ljudima sa sizofrenijom ne bi li se utvrdilo da li u mozgu mogu da se blokiraju ti centri koji su zasluzni za stvaranje ponasanje sizofrenicara i njihove halicunacije, izmedju ostalog se koristio i LSD i doslo se do zakljucka da i nisu u nekoj vezi, iako se naravno ljudima sa istorijom psihickih poremecaja, labilnim osobama i slicno nikako ne preporucuje uzimanje halucinogena. citam sad knjigu DMT:the spirit molecule o istrazivanju iz devedesetih na volonterima i vrlo je zanimljiva, ako te zanima tema preporucujem. ceo proces je objasnjen od toga zasto su i kako neke vrste droga zabranjene u americi, preko toga kako su se dobile dozvole i hemijskog i bioloskog aspekta gde ti objasnjava sta se desava i kako u mozgu do iskustava volontera pod razlicitim dozama laboratorijski proizvedenog cistog DMT (dakle ne ulazi osim sto spomene u biljne izvore DMT dakle ayahuascu, iako spominje i nju i san pedro i slicne izvore razlicitih halucinogena u prirodi).

baba, iskustvo progovara iz tebe!! :per:

Back