Halucinogeni

Direkt

Elita
Poruka
17.569
Baš pogledao ovaj klip malopre, a pored toga sam već dosta čitao što se halucinogena tiče( Hakslijeva vrata percepcije, Hofmanov LSD: My problem child itd itd) i zapitam se, zašto ljudi imaju tu potrebu da osete odbojnost prema nečemu ako to nosi etiketu ILEGALNO na sebi, kao što je slučaj sa halucinogenima? Ako uporedimo halucinogene i njihov uticaj na organizam sa alkoholom, vidimo da alkohol donosi ogromnu štetu po organizam, stvara zavisnost, oštećuje moždane ćelije i organe, najveći je uzrok smrti u svetu, a opet je legalan. I kada neko pije, to nije za čuđenje... a kada jede psilocibin pečurke, odmah ga osude i klasifikuju kao narkomana.
Glupost ljudskog uma, ali zbog čega su ljudi toliki ignoranti :) ?

Evo videa, inače

...nije u pitanju ignorancija nego Dobit,
alkohol je bio zabranjen i vidjelo se da samo špekulanti imaju profit...Droga je opšte poznato glavni izvor prihoda velikih Zaštitnih 'firmi' jer samo njihovi dileri mogu prodavati...Duvan je pod kontrolom i jako oporezovan a sa njim se i ovako dobro zaradjuje...vidite koliko komično djeluju oni natpisi na duvanu o njegovoj štetnosti po zdravlje pa nijedna odganizacija ni Nevladina organizacija ne upućuju ili osudjuju...zakon Šutnje...

Ako nisi, odgledaj Raselov film "Altered states".

...nije u pitanju ignorancija nego Dobit,

ali kada je u pitanju prosečan čovek, tu vlada ignorancija zbog nedovoljnog znanja. A pogotovo u Srbiji, svi se prave pametni a ništa ne znaju. Imam drugaricu na Filozofskom, pedagogija, i kada sam u društvu uleteo u neku priču o LSD-ju, ona reče: Šta će ti to, to stvara zavisnost. Pitam je odakle je to čula, kaže: na predavanjima :lol: I samim tim ona je čvrsto uverena da je njena tvrdnja istinita. Još jedna stvar koja ljude sputava sa toga jeste strah od zavisnosti. A zavisnost kod halucinogena ne postoji

koliko sam ja chitao da pchela ima tri ochi.
ona sa dva oka radi uvek,a na bagremovu pashu otvara i trece oko.
a ona dva u stranu,na chelu...
i dok uchini zuuum zuuuum,ona ode,pitaj Boga kolika je to brzina! :lol:

elem,jedan poznanik mi reche,kad smo razgovarali na tu temu,a on je bio empirijski vrlo potkovan kad su te stvari u pitanju,
da ti to otvara jedna vrata u glavi,potpuno nova,koja se nikad ne zatvore...
shto vishe uzimash,sve su vishe otvorenija...
i ja sam shvatio da vec imam previshe otvorenih vrata,da bi dodavao josh jedna...
inache,verujem da ne reaguju svi podjednako chak ni u istim uslovima,a kamoli u razlichitim...
neko ko je nestabilan,ili ima ozbiljnih problema,mozhe svashta da se istripuje...
zbog toga su pechurke tj halucinogeni stigmatizovani.
jer neko mozhe da pochini teshko krivichno delo,da kazhe bio sam drogiran,i umesto zatvora da dobije meru lechenja...
takoreci da se izvuche...
u svakom sluchaju,dovoljno verujem u ljudske slobode da nikog ne osudjujem zbog toga,ali ja s tem nemam nishta!

hvala na preporuci :)
A evo inače jedan fin dokumentarac o esidu, od nastanka do uticaja. Šteta što nigde ne mogu da ga nađem, teško je nabaviti kod nas :confused:

ali kada je u pitanju prosečan čovek, tu vlada ignorancija zbog nedovoljnog znanja. A pogotovo u Srbiji, svi se prave pametni a ništa ne znaju. Imam drugaricu na Filozofskom, pedagogija, i kada sam u društvu uleteo u neku priču o LSD-ju, ona reče: Šta će ti to, to stvara zavisnost. Pitam je odakle je to čula, kaže: na predavanjima :lol: I samim tim ona je čvrsto uverena da je njena tvrdnja istinita. Još jedna stvar koja ljude sputava sa toga jeste strah od zavisnosti. A zavisnost kod halucinogena ne postoji

kod nas je riba izvalila da je marihuana "most prelaska na strashne droge"!
plakali smo od smeha...

Kada se nesto koristi u cilju lecenja to je jedna stvar, kad su u pitanju zloupotrebe (a ima ih u ogromnim kolicinama) tu je stvar sasvim drugacija. Otuda i takvo misljenje.

значи ок је да си урађен ако те нешто боли а није ок ако те боли ******?

уопште што би неко полагао тапију на туђу слободу да пуши пљуге, да пије, да дува, да лиже психоделичне жабе, жмрче кокошку, да се боде у вену

све док не угрожавају неког другог сасвим је ок да за свој грош набријавају синапсе како год да мисле да требају

тако да није проблем супстанца или ти објект већ субјект, нити свако пијан глуми шумахера и бије жену и децу нити свако после сканка рса пајдо у тетуку

у суштини халуциогени поготово они интензивни уопште не стварају зависност, поготово што ти треба пар дана да изпроцесираш искуство а не да се поправљаш ко турбо фолк домаћица на спиду

али лако је бити пич.кица послушница власти и интересних картела и радити се легалним јер му рекли то сме а презирати илегално јер му рекли то не сме

значи ок је да си урађен ако те нешто боли а није ок ако те боли ******?

уопште што би неко полагао тапију на туђу слободу да пуши пљуге, да пије, да дува, да лиже психоделичне жабе, жмрче кокошку, да се боде у вену

све док не угрожавају неког другог сасвим је ок да за свој грош набријавају синапсе како год да мисле да требају

тако да није проблем супстанца или ти објект већ субјект, нити свако пијан глуми шумахера и бије жену и децу нити свако после сканка рса пајдо у тетуку

у суштини халуциогени поготово они интензивни уопште не стварају зависност, поготово што ти треба пар дана да изпроцесираш искуство а не да се поправљаш ко турбо фолк домаћица на спиду

али лако је бити пич.кица послушница власти и интересних картела и радити се легалним јер му рекли то сме а презирати илегално јер му рекли то не сме

Nisam to uopste niti rekla niti mislila. A tesko da ne ugrozavaju druge.
Lako je biti pickica, ali ko je u toj prici ustvari pickica? :)

mislim da je pre onaj ko nema svoje misljenje i ko je na bilo koji nacin labilan.

зашто се одма ватате за тамо неку лабилност, није свако мрднуо руком за чашицу вињака зато што му је ћале био алкос нити је свако кренуо да лиже сличице јер је имао тешко детињство

некад је то просто ствар избора који човек може да поштује или не поштује, да му се свиђа или не али нема право да некоме ускраћује ако их се већ не тиче

ја нисам рекао да хирург треба да буде пети дан на морфијуму док оперише некоме срце
али за све постоји и место и време и ни најмање не осуђујем употребу нечега а посебно не пробање

ја сам лично пробао све и свашта, па опет сам навучен смао на пљуге које узгред могу скроз легално да набавим, алкохол ми се не шето не мили а то исто скроз легално сева вињак из сваког излога

није проблем супстанца проблем је човек, у томе домену у ком је проблем али никад није супстанца крива па је лицемерно да је нешто забрањено јер би можда неко на томе урадио нешто
том логиком је алкохол први на листи за одстрел међ људима интерно а друго фосилно гориво екстерно јер схебаше све директно индустријом и загађењем уништише хабитат ваљда тим предозирају планету да цркне ко задњи џанки

ја лично мислимд а свако ко би да се упуца нечим да би потискивао нешто друго неки комплекс или проблем не би требао то да ради
а коме је то забава/уживање и довољно је способан да направи разумну процену што да не

све има своју цену то је скро тачно, тако може да се удави добар пливач па опет из предострожности пливање није криминализовано

него овај свет је гола лицемерштина до буђаве послушничке нарави наравно из интереса или јер су пичкице системске

Kada se nesto koristi u cilju lecenja to je jedna stvar, kad su u pitanju zloupotrebe (a ima ih u ogromnim kolicinama) tu je stvar sasvim drugacija. Otuda i takvo misljenje.

Ja sam namerno stavio fokus na halucinogene upravo zbog toga što one mogu da se koriste u eksperimentalne svrhe pojedinca koji istražuje svoj um i ima želju da ga proširi.
Jer, svet se potpuno drukčije vidi pod uticajem halucinogena... ja sam jednom uzeo pečurke u prirodi, na jezeru - to je bilo jedno od najsnažnijih i najlepših doživljaja u životu, osećaj povezanosti sa prirodom, sa zemljom vodom zalaskom, neverovatan. Video sam drvo koje je emitovalo neku pulsirajuću energiju, i osetio sam da je ono živo. Svi ostali prolaze pored tog drveta ne obraćajući pažnju na njega.

Tako da, što se zloupotrebe tiče, ona je minimalna kod halucinogena, a i kad se javi, osoba koja ih uzima verovatno više nikada neće uzeti zbog nesposobnosti da kontroliše trip. Mnogi uzimaju esid na žurkama gde su nepoznate face, glasna muzika i nepoznato okruženje a to je savršena kombinacija za horror trip. Posle toga im sigurno neće pasti na pamet da uzmu ponovo.

Kod nas halucinogeni nisu rasprostranjeni jer su ljudi radije na spidu ili dopu. Oni sužavaju um umesto da ga prošire.

Baš pogledao ovaj klip malopre, a pored toga sam već dosta čitao što se halucinogena tiče( Hakslijeva vrata percepcije, Hofmanov LSD: My problem child itd itd) i zapitam se, zašto ljudi imaju tu potrebu da osete odbojnost prema nečemu ako to nosi etiketu ILEGALNO na sebi, kao što je slučaj sa halucinogenima? Ako uporedimo halucinogene i njihov uticaj na organizam sa alkoholom, vidimo da alkohol donosi ogromnu štetu po organizam, stvara zavisnost, oštećuje moždane ćelije i organe, najveći je uzrok smrti u svetu, a opet je legalan. I kada neko pije, to nije za čuđenje... a kada jede psilocibin pečurke, odmah ga osude i klasifikuju kao narkomana.
Glupost ljudskog uma, ali zbog čega su ljudi toliki ignoranti :) ?

Evo videa, inače

pa zato sto ljudi nece da iskacu iz sredine, milije im u torovima, cuti suti, i popljuj ono sto drug tito kaze da ne valja ...

зашто се одма ватате за тамо неку лабилност, није свако мрднуо руком за чашицу вињака зато што му је ћале био алкос нити је свако кренуо да лиже сличице јер је имао тешко детињство

није проблем супстанца проблем је човек,

Ne mislim ta vrsta labilnosti nego kad covek nema svoj stav ili izgubi samokontrolu, pa nesto non - stop pocne njega da kontrolise (u tom smislu sam mislila).

Ja sam namerno stavio fokus na halucinogene upravo zbog toga što one mogu da se koriste u eksperimentalne svrhe pojedinca koji istražuje svoj um i ima želju da ga proširi.
Jer, svet se potpuno drukčije vidi pod uticajem halucinogena... ja sam jednom uzeo pečurke u prirodi, na jezeru - to je bilo jedno od najsnažnijih i najlepših doživljaja u životu, osećaj povezanosti sa prirodom, sa zemljom vodom zalaskom, neverovatan. Video sam drvo koje je emitovalo neku pulsirajuću energiju, i osetio sam da je ono živo. Svi ostali prolaze pored tog drveta ne obraćajući pažnju na njega.

Tako da, što se zloupotrebe tiče, ona je minimalna kod halucinogena, a i kad se javi, osoba koja ih uzima verovatno više nikada neće uzeti zbog nesposobnosti da kontroliše trip. Mnogi uzimaju esid na žurkama gde su nepoznate face, glasna muzika i nepoznato okruženje a to je savršena kombinacija za horror trip. Posle toga im sigurno neće pasti na pamet da uzmu ponovo.

Kod nas halucinogeni nisu rasprostranjeni jer su ljudi radije na spidu ili dopu. Oni sužavaju um umesto da ga prošire.

Dobro, ukucas LSD i procitas na wiki sve o tome, a opet postoje i dalja mnoga istrazivanja.
Poslednja recenica ti malo zvuci ko neka reklama...

Прво да ти пружим неке препоруке :D

По питању филма - обавезно погледај ово чудо:

Имаш и интересантну позадину ЛСД-а везану за мрачне експерименте ЦИА под називом ''МК УЛТРА'', који је заправо синоним за програм контроле ума. Један од ликова који се мотао
у тој причи и који је био апологета слободног конзумирања ЛСД-а је био Тимоти Лири (имаш његову књигу на ту тему - ''Психоделична искуства''), иначе снажни присталица окултисте Алистера Кроулија
(причао сам ти на који начин је Кроули скончао свој турбулентан живот :lol:)

Драгонкин први пост је на ову тему, сасвим оправдан и тачан. Тешко је код неких ствари одредити границу, где се завршавају позитивне особине, а где почињу негативне које проузрокују жестоко срање и зло.
Нешто ако је спасоносно и има ревитализиријаће ефекте то треба да се користи. Али код ЛСД-а постоји нешто што је врло специфично.

Разлика између ЛСД-а и других дрога у овоме стању је у томе што се код ЛСД запажа да ''човек не управља дрогом, другим речима - ниси више родитељ већ је то киселина''.
Мало је конфузна та изјава, али своди се да објасни одређено психичко стање које имаш у том тренутку и које се пројектује на твоје доживљаје (или трипове) који изађу из конзумације.

Све се своди на једноставно питање - на који начин се проширује ум? У ком трајању, и временском интервалу? И какве су последице?

Болесници не препознају своју болест, па би да је увале другима јер су тиме мање препознатљиви у маси.
Али ОК, Дарвин је био у праву, еволуција ради свој посао, ни једног зависника не треба штедети...можда им и помоћи?!?
:think:

Back