Halcel: Vučićevo manevrisanje doprinosi napetosti u regionu

комшија

Stara legenda
Poruka
96.548
https://www.danas.rs/politika/halcel-vucicevo-manevrisanje-dopirnosi-napetosti-u-regionu/

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavlja da se „klati“, računajući i na to da će se pridruži EU zadržavajući poseban odnos sa Moskvom, rekao je Pobjedi Majkl Halcel viši saradnik u Institutu za spoljnu politiku Džon Hopkins univerziteta u Vašingtonu.

vucic-pregovori-696x454.png

Piše: FoNet14. januara 2019. 17.14 Izmenjeno: 17.25

To će se sigurno pokazati iluzornim, ali će njegovo manevrisanje doprineti napetosti u regionu.

Predvođena predsednikom Milom Đukanovićem, Crna Gora je definitivno zauzela svoje mesto u zapadnim evroatlantskim institucijama i počela da uživa u benefitima tog procesa.

Sa druge strane, predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavlja da se „klati“, računajući i na to da će na neki način moći i da ,,zaokruži krug“ tako što će se na kraju pridružiti EU zadržavajući i poseban odnos sa Moskvom“, rekao je on.

Ovo uverenje, kako je rekao Halcel, će se sigurno pokazati iluzornim, ali se bojim da će, dok Beograd ne shvati uzaludnost svog balansiranja, njegovo manevrisanje doprineti napetosti u regionu.

„Reči imaju značenje – i uticaj – pa mi je mahanje verbalnim blatom između Beograda i Podgorice za veliko žaljenje“, rekao je Halcel, ocenjujući odnose Crne Gore i Srbije.

„Nijedna strana nije potpuno nevina, niti ijedna dobija bilo šta od ovog ponašanja. Da su Srbija i Crna Gora članice EU, a da ne pominjemo NATO, taj animozitet bi brzo nestao“, rekao je on.

- - - - - - - - - -

ОЧИГЛЕДНО ДА ПРОПАЛИ КАНДИДАТ ЗА ГРАДОНАЧЕЛНИКА БЕОГРАДА УСКОРО ЗАВРШАВА СВОЈУ БЕДНУ РОЛУ КОЈУ МУ ЈЕ ДОДЕЛИЛА ФРАУ МЕРКЕЛ!

Verovatno će odmah nakon Putina ugostiti Makrona i Merkel, doduše bez mitinga, al taman pred izbore da obe strane izvaga po običaju.

он само користи проруско расположење народа да окупи људе на дочеку Путина. нико не би ни дошао на дочек меркелове и макрона, ал Путин је друга прича.

НЕГО...КОМШО ИЛИ УЗИМА НЕКЕ ТАБЛЕТЕ...ИЛИ ЈЕ ПЕНЗОС.
Ја да толико отварам теме и одговарам...
са све клиповима од 2 сата...
не би дана видио нити би ишта нагузио...
Добро некад се и Комшо сам наштели...
али нисам БрнаБИЧ...ка...

Cim neko hvali Crnu Goru - TRENUTNO JEDINU U SVETU DIKTATURU OD 30 LETA... odmah mi je sve jasno...

Nisam Vucicev fan, ali ako neko zeli da me pretvori u istog dovoljno je samo da pocne da hvali Don Mila...

A to radi ovaj HELLcel

Ono sto mene brine je sto su Vucic i Milo ustvari potajni saveznici...

...

- - - - - - - - - -

NAGRADNA IGRA !!!!

NABROJTE NATO DEMONKRATSKE ZEMLJE U KOJIMA SE VLAST NIJE PROMENILA 30 GODINA ?! ?! ?! ?!

Mala pomoc - IMA SAMO JEDNA.... :D

...

AV da je pametan pripremio bi teren za povratak kralja, uveo parlamentarnu monarhiju i jednom za sva vremena sahranio srbijanske anti-srpske komuniste. :lol:
To je neminovno, samo je pitanje vremena i "vizionara". :mrgreen:

Sto bi vracao kralja kad je vec sebe ustolicio u kralja...cak ima i dvorske lude (Dačića, Marića i Palmu) i sve kako sleduje...
A i Patrijarh je rekao da nam ga je Bog poslao...bezgrešnim začećem Šešelja

...

Sto bi vracao kralja kad je vec sebe ustolicio u kralja...cak ima i dvorske lude (Dačića, Marića i Palmu) i sve kako sleduje...
A i Patrijarh je rekao da nam ga je Bog poslao...bezgrešnim začećem Šešelja

...

Kao sto kolega S&W kaze, sa takvom politikom moze da zavrsi samo kao neki Slobodan ili Zoran, zavisno kome stane na zulj.
Zato sam i rekao da je pitanje vremena i vizionara, koji ce tim potezom da spasi sebe, srpski narod i srpsku drzavu.
Sve ostalo je osudjeno na propast i reprizu, koja jel' opet vodi u propast. :)

https://www.danas.rs/politika/halcel-vucicevo-manevrisanje-dopirnosi-napetosti-u-regionu/

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavlja da se „klati“, računajući i na to da će se pridruži EU zadržavajući poseban odnos sa Moskvom, rekao je Pobjedi Majkl Halcel viši saradnik u Institutu za spoljnu politiku Džon Hopkins univerziteta u Vašingtonu.

vucic-pregovori-696x454.png

Piše: FoNet14. januara 2019. 17.14 Izmenjeno: 17.25

To će se sigurno pokazati iluzornim, ali će njegovo manevrisanje doprineti napetosti u regionu.

Predvođena predsednikom Milom Đukanovićem, Crna Gora je definitivno zauzela svoje mesto u zapadnim evroatlantskim institucijama i počela da uživa u benefitima tog procesa.

Sa druge strane, predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavlja da se „klati“, računajući i na to da će na neki način moći i da ,,zaokruži krug“ tako što će se na kraju pridružiti EU zadržavajući i poseban odnos sa Moskvom“, rekao je on.

Ovo uverenje, kako je rekao Halcel, će se sigurno pokazati iluzornim, ali se bojim da će, dok Beograd ne shvati uzaludnost svog balansiranja, njegovo manevrisanje doprineti napetosti u regionu.

„Reči imaju značenje – i uticaj – pa mi je mahanje verbalnim blatom između Beograda i Podgorice za veliko žaljenje“, rekao je Halcel, ocenjujući odnose Crne Gore i Srbije.

„Nijedna strana nije potpuno nevina, niti ijedna dobija bilo šta od ovog ponašanja. Da su Srbija i Crna Gora članice EU, a da ne pominjemo NATO, taj animozitet bi brzo nestao“, rekao je on.

- - - - - - - - - -

ОЧИГЛЕДНО ДА ПРОПАЛИ КАНДИДАТ ЗА ГРАДОНАЧЕЛНИКА БЕОГРАДА УСКОРО ЗАВРШАВА СВОЈУ БЕДНУ РОЛУ КОЈУ МУ ЈЕ ДОДЕЛИЛА ФРАУ МЕРКЕЛ!

Treba i jos nesto ubrzo da zavrsi, AMEN.

НЕГО...КОМШО ИЛИ УЗИМА НЕКЕ ТАБЛЕТЕ...ИЛИ ЈЕ ПЕНЗОС.
Ја да толико отварам теме и одговарам...
са све клиповима од 2 сата...
не би дана видио нити би ишта нагузио...
Добро некад се и Комшо сам наштели...
али нисам БрнаБИЧ...ка...
Komšija je običan bot DS-a i ekipice iz njihove lepe.

Ne brinite braco i sestre Srbi i Srpkinje

Bice jos NATO vezbi po srpskim aerodromima i kasarnama

Kupicemo mi neke rashodovane f16

Sormaz ce da pljuje po braci Rusima za sve pare koje dobija kao poslanik ispred vladajuce partije

I ojsa, eto nas u Uniji.

Pardon, uNATO.

Za EU ne mogu da tvrdim, jerbo cisto sumnjam da Srbija moze da ocisti dilere droge iz policije i sudova koji ih stite, zajedno sa politickim bosovima tih unosnih biznisa. Uz svu volju i insistiranje Evropske komisije da se to pogura po svaku cenu, cisto sumnjam da je izvodljivo bez velikih potresa.

Droga u tranzitu prema Evropi i druge kriminalne radnje su za sada jedine sigurne privredne grane koje u Srbiju donose cvrst kes povratno. Zalosno, ali sa ovakvim deficitom izvoza cak i pored jeftine radne snage koja ceka i bezi ka vratima EU, istinito.

Nema nista od toga. Mislim da je Vuci anglo-saksonski covek i sa tog aspekta je najbolje posmatrati dogadjaje. Bio je u mladosti u Londonu i tu je prica zavrsena. Merkel, Putin to su sve odnosi za nacionalne izbore i za ekonomsku saradnju. Najveca razmena je sa Nemackom, od Rusa dobijamo energiju, Turski tok, MIG-ove. A politicki mislim da je on ipak oslonjen latentno na Vasington.

Dolazak Putina nece smetati Trampu koji izgleda vise zazire od iskoriscavanja od strane NATO i Nemacke, nego od Putina. Upravo je Trampu taj neki toboznji anti-ruski stav orudje za domace izbore.

Od svih tih likova najbitniji je predsednik Amerike ma ko to bio. On je sada Tramp.

Ne brinite braco i sestre Srbi i Srpkinje

Bice jos NATO vezbi po srpskim aerodromima i kasarnama

Kupicemo mi neke rashodovane f16

Sormaz ce da pljuje po braci Rusima za sve pare koje dobija kao poslanik ispred vladajuce partije

I ojsa, eto nas u Uniji.

Pardon, uNATO.

Za EU ne mogu da tvrdim, jerbo cisto sumnjam da Srbija moze da ocisti dilere droge iz policije i sudova koji ih stite, zajedno sa politickim bosovima tih unosnih biznisa. Uz svu volju i insistiranje Evropske komisije da se to pogura po svaku cenu, cisto sumnjam da je izvodljivo bez velikih potresa.

Droga u tranzitu prema Evropi i druge kriminalne radnje su za sada jedine sigurne privredne grane koje u Srbiju donose cvrst kes povratno. Zalosno, ali sa ovakvim deficitom izvoza cak i pored jeftine radne snage koja ceka i bezi ka vratima EU, istinito.

Moguce da ce Srbija da izbori nekakav specijalan status kao Indija sto ima :D Jeste da smo nebrojeno puta manji a ? :D

Malo zapadni malo istocni avioni, vezbe sa svima.. trte mrte.

- - - - - - - - - -

Вучић покушава да се игра Ердогана. а проћи ће као Милошевић. нема никакве сумње.

Ne verujem. On je zapecatio Ugovor sa CIA, vidis da sa Kosovom ide sve kako Amerima odgovara. Malo se Siptari uzjogunili zaebali ali vratice ih Uncle Sam na prugu uskoro. Ne deluje mi kao da Vucic lose radi spoljnu politiku.

Steta za ostalo.

Ljudi da li je neko pokusao da analizira sta je ovaj analiticar rekao. Covek to mase Crnom Gorom, gde kaze, pogledajte kako je tamo dobro i koje benefite imaju. Alo bre, Crnom Gorom, gde je i dalje san svakog crnogorca da dodje u Beograd. Crnom Gorom koju je kao clanicu NATO/a umalo unistio pozar, dok su u NATO/u vecali koja ce zemlja koliko aviona poslati da gasi. Na kraju se pozar ugasio sam od sebe kada vise nije bilo sta da gori. Crna Gora, gde se sva ljudska prava postuju osim srpskih, gde vise od 30 odsto stanovnistva ima apsolutnu diskriminaciju. Crna Gora gde je i dalje najveca grana privrede sverc, a najveci izvoz revolverasi i dileri droge.

Ako ovim agituje za okretanje ledja Rusiji i priklanjanje zapadu i NATO/u argumenti su prilicno jadni, a tekst umesto da te okrene ka tom cilju zapravo cini suprotno, da ti se evroatlantske integracije jos vise ogade. Dakle sto vise ovakvih tekstova, sve ce biti manja podrska EU, a jos manja NATO/u. Tako da ja uvek podrzavam ovakve istupe.

Naravno, otvarac teme "komsija" dozivljava orgazam u bilo kom tekstu gde se u negativnom kontekstu govori o AV, bez obzira koliko tekst bio glup, ali vec znamo da su "komsija" i "tihi" na ovom forumu jin i jang tuznog srpskog politickog rasudjivanja.

Back