Hakovanje rutera

bozaaa

Početnik
Poruka
14
E ovako, imam zadatak od profesora da hakujem ruter, povezan sam na skolsku mrezu (LAN, WiFi), mogu da biram operativni sistem, samo treba da mu kazem kad zavrsim User name i password za ulazak u podesavanja rutera. Svaka pomoc bi mi dobrodosla, gledao sam na netu kako se to radi pomocu Kali Linux ili Backtrack, ali samo za password, a meni treba i username... Dajte predloge....

Baci neki kejloger profi na kom i napravi sačekušu dok ne ukuca šifru i korisničko. :mrgreen:
A ovo ostalo neće da može kako si zamislio, jedna od opcija je fizičko resetovanje rutera na difolt a sve ovo ostalo zavisi i od modela, ako je neki dobar ruter provalićeš ga nikada. :lol:

- - - - - - - - - -

A sumnjam da ti je to profa zadao iz čista mira z:D

како видим ти имаш само добру вољу, прикупи информације о рутеру па то је ваљда у школу јбт, и гоогле је твој пријатељ ;)
погледај овде имаш комплетан Линукс
са доста алата ал треба и њих знати користити, као што сам навео гоогле је твој пријатељ..

pa kazi bar koji je router u pitanju? mozda je username prosto admin.
a password dobijes tako sto napadnes ruter sa pixiewps da dobijes PIn pa onda koristi revaer sa tim PIN-om da dodjes do wap lozinke.

onda se ulogujes u ruter, pomocu web browser-a, posto si vec povezan na skolsku mrezu, mozes doci do IP adrese rutera, dovoljno je da ukucas komandu ifconfig -a i dobices gateway odnosno IP adresu rutera. tu IP adresu ukucas u firefox/chrome i onda ukucas lozinku. ali prvo moras doci do lozinke kao sto mozes videti u youtube video klipovima za kali linux. neko koristi pixiewps i reaver, neko hydra, neko fern wifi... imas tutorijale po web-u.

Poslednja izmena:
Ako si na bilo kom kompjuteru koji je na toj mrezi prati sledece korake :
Pokrenes CMD kao Administrator
Ukucas NETSH WLAN SHOW PROFILES
sa liste izaberes ssid zeljenog rutera
Kucas NETSH WLAN SHOW PROFILES IMESSIDa KEY=CLEAR

I videces koji je pass

Poz

Ako si na bilo kom kompjuteru koji je na toj mrezi prati sledece korake :
Pokrenes CMD kao Administrator
Ukucas NETSH WLAN SHOW PROFILES
sa liste izaberes ssid zeljenog rutera
Kucas NETSH WLAN SHOW PROFILES IMESSIDa KEY=CLEAR

I videces koji je pass

Poz

Ovo je za već korišćene wifi mreže, za koje si već jednom kucao pass.

Poslednja izmena:
E ovako, imam zadatak od profesora da hakujem ruter, povezan sam na skolsku mrezu (LAN, WiFi), mogu da biram operativni sistem, samo treba da mu kazem kad zavrsim User name i password za ulazak u podesavanja rutera. Svaka pomoc bi mi dobrodosla, gledao sam na netu kako se to radi pomocu Kali Linux ili Backtrack, ali samo za password, a meni treba i username... Dajte predloge....
pa kad hakujes ruter koristis IP i password, kakav username boze me sacuvaj
cega je to profesor kad trazi da hakujes ruter?

Back