Hakiran mi facebook?

manoval

Početnik
Banovan
Poruka
28
Neko mi je hakirao Facebook promjenio login eMail i password, i sad mi kažu neki da bilo ko od mojih prijatelja može da prijavi facebook službi da blokiraju račun

Upute
Otiđite na profil hakirane osobe, klik na 3 tačkice ispod slike
Klik na zatražite pomoć ili prijavite sadržaj

I nudi ovo:
-Pretvara se da je netko drugi
-Lazni korisnicki racun
-Lazno ime
-Objavljuje neprimjereni sadrzaj
-Uznemiravanje ili maltretiranje
-Zelim pomoci
-Nesto drugo

Šta da odaberemo

Ti lepo hakiraj unog luđžaka Crkoberga za kaznu štaje to dozvolejo proklet nek je bijo iu paklu gorijo vidise daje on samo tu za svoje drugare na fakbuku aza ostalega bole uvo lepo ti njega hakiraj i reci datije baba rekla dačuga povuči za uvo paneka crkne ionakoje Crkenberg

Fejsbook je pre mnogo godina od mene tražio prepoznavanje prijatelja. Zapravo da bih mogao da uđem u svoj profil, morao sam ispod desetak profilnih slika svojih prijatelja da napišem njihovo ime i prezime. Nikada pod nečim što sam smatrao svojim pravim profilom(ne lažnim, ne nečim skroz izmišljenim) nisam dodavao nepoznate ljude za prijatelje. Tako da mi to nije bio mnogo veliki problem, ali sam zapamtio.

izvinjavam se sto moram tako da kazem,ali svi ovi sto se zale da su hakovani,pojma nemaju o sigurnosti i kako da se zastite.

padajuci meni settings/security and login/Two-factor authentication

tu namesti QR kod na google authentication aplikaciji ili postavi broj mobilnog telefona.

nakon toga vise se niko ne moze ulogovati bez tvog broja telefona,ili ako ne unese verifikacioni kod iz aplikacije.

ovako isto namestis i neke daleko bitnije stvari,kao recimo banku,paypal i sve ono sto ti je najbitnije.

TWO FACTOR AUTHENTICATION :aha2:

untitled.JPG

Evo i ja bi htio zaštitit se te sam išao kako si napisao - padajuci meni settings&privacy / settings / security and login / klik na Use Two-factor authentication

Zatim sam kliktao redom: security key – use security key – register security key – i nakon klika na proceed dolazi poruka
web.facebook.com wants to register an account with one of your security keys. You can connect and authorize one now, or cancel.
I nakon toga ništa se ne događa nema nikavog polja za upis šifre, samo ima taster cancel
Nije mi jasno zašto to ne radi

Back