hajka na ulicne pse u bg-u i odgovor na nju

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Humano je kad voliš psi i pružiš mu dom i odogovrnost za njegove postupke. Nije humano kad hraniš psa i ne snosiš nikakvu odgovornost. Takav pas ne mora da napada, dovoljno je da se ljudi osećaju neprijatno. Razni ljudi imaju razne strahove, ne treba mi da razmišljamo ko se plaši a ko ne plaši pasa.

pa sad...ljudi imaju razne strahove
recimo od insekata, ajkula...kokosaka...
el treba zato sve pomenute da istrijebimo...
cisto ono..."da ne razmisljamo"...? :lol:

a inace nemamo insekata po gradovima...
ni kokosaka...ni jedne druge zivuljke osim covjeka nemamo...? :lol:

Ма треба укинути запрашивања комараца, избацити из слободне продаје инсектициде, све под претњом високим казнама, а у градовима запатити отровне и неотровне змије, шкорпије, итд... Шта нас брига што људи имају страхове од њих..

Ма треба укинути запрашивања комараца, избацити из слободне продаје инсектициде, све под претњом високим казнама, а у градовима запатити отровне и неотровне змије, шкорпије, итд... Шта нас брига што људи имају страхове од њих..

a inace su npr. pas i komarac ista kategorija, tebi, stetocine...paraziti???
zanimljivo...:lol:

inace, svih vrsta koje si pomenuo u ljudskim naseljima ima
ovisno o klim pojasu...i sta sad da rade ljudi...da pobiju sve sto se mrda
ko Kinezi vrapce onomad...
posto niko osim covjeka ulogu u ekosistemu nema? :lol:

super su ti bila "rjesenja" i "paralele"
narocito je...konstruktivna bila konstatacija kako u zaracenom Sarajevu nije bilo
problema s psima jer su svi bili naoruzani... :lol:

kuckala sam da u eri od pre Brizit Bardo, seoska deca su bez straha isla u skolu ....

zbog cega se brise clanak o reagovanju austrijskih vlasti na problem lutalica i psasa u azilu?

mene se pita za resenja, ja kuckam kako bogate drzave resavaju problem- a naklapanja ljubitelje su legitimna :roll:

kuckala sam da u eri od pre Brizit Bardo, seoska deca su bez straha isla u skolu ....

zbog cega se brise clanak o reagovanju austrijskih vlasti na problem lutalica i psasa u azilu?

mene se pita za resenja, ja kuckam kako bogate drzave resavaju problem- a naklapanja ljubitelje su legitimna :roll:
Draga Tehduduk, sa seoskom decom i psima nije nikada postojao problem, kroz vekove(sem ako u pse ne računaš i vukove, čije je to prirodno stanište), ali, opet te molim, pošto je ovo forum na srpskom jeziku, to što postavljaš ili prevedi ili nemoj postavljati, opet ovde je još uvek srpski zvanični jezik, a Evropa me još uvek ne interesuje u tom smislu( naime, mnogi od onih koji "predlažu" rešenje na srpski način završili bi u zatvoru zbog mučenja šivotinja u toj istoj Evropi)

Draga Tehduduk, sa seoskom decom i psima nije nikada postojao problem, kroz vekove(sem ako u pse ne računaš i vukove, čije je to prirodno stanište), ali, opet te molim, pošto je ovo forum na srpskom jeziku, to što postavljaš ili prevedi ili nemoj postavljati, opet ovde je još uvek srpski zvanični jezik, a Evropa me još uvek ne interesuje u tom smislu( naime, mnogi od onih koji "predlažu" rešenje na srpski način završili bi u zatvoru zbog mučenja šivotinja u toj istoj Evropi)

draga aja63,
sa seoskom decom nije postojao problem dok se Brizit Bardo nije pojavila !
tada se pojavio VELIKI problem u toj sredini- posto vecina dece SAMA PESKE ide u skolu !!!
a zabranilo se uklanjanje pasa !

Poslednja izmena od moderatora:
Шта је болесно? Изјава да људи ионако умиру, па није ни важно ако их животиње уједају с времена на време, ако детету откину уво, то теби није болесно?

A tebi nije bolesno što se ti isti ljudi mlate sekirama, kočevima i sličnim oružjem( a pritom, su svesna, inteligentna bića), psuju jedni drugima sve po spisku i mrze se najstrašnije na svetu.Ljudska nedela su mnogo češća nego životinjska(koja su , za razliku od nas, instiktivna), mi to radimo svesno, pa mi je to, ipak bolesnije, oni žive u skladu sa prirodnim zakonima, a MI smo to promenili, jer smatramo da smo mali Bogovi, kojima je sve dozvoljeno:)

draga aja63,
sa seoskom decom nije postojao problem dok se Brizit Bardo nije pojavila !
tada se pojavio VELIKI problem u toj sredini- posto vecina dece SAMA PESKE ide u skolu !!!
a zabranilo se uklanjanje pasa !

krstarica insistira na 2 jezika, imas gugl prevodilac ;)
Ali, oni su oduvek tako išli u školu(lični primer iz familije), a psi su im oduvek bili zaštita, a ne napast, zato ne shvatam, kakve veze BB ima sa njima i ne volim kad neko tako priča napamet.
Što se tiče engleskog, savršeno ga razumem i pišem, ali ako smo na forumu koji je u Srbiji, hajde da tako i pišemo, ovo je ipak naša zemlja, sa našim problemima, neću da ih čitam na engleskom(misliš da bi oni čitali naše:mrgreen:)

Ali, oni su oduvek tako išli u školu(lični primer iz familije), a psi su im oduvek bili zaštita, a ne napast, zato ne shvatam, kakve veze BB ima sa njima i ne volim kad neko tako priča napamet.
Što se tiče engleskog, savršeno ga razumem i pišem, ali ako smo na forumu koji je u Srbiji, hajde da tako i pišemo, ovo je ipak naša zemlja, sa našim problemima, neću da ih čitam na engleskom(misliš da bi oni čitali naše:mrgreen:)

draga aja63,
nisu oni oduvek tako isli u skolu,
niko nije sa licnim psom isao u skolu- mozda si nacula ili si pomesala sa serijama na tv-u,
sa psima lutalicama imaju problem od pojave BB
ne volim kada neko banalizuje stvari o kojima nema blage veze i nipodastava probleme ljudi iz manjih sredina

draga aja63,
nisu oni oduvek tako isli u skolu,
niko nije sa licnim psom isao u skolu- mozda si nacula ili si pomesala sa serijama na tv-u,
sa psima lutalicama imaju problem od pojave BB
ne volim kada neko banalizuje stvari o kojima nema blage veze i nipodastava probleme ljudi iz manjih sredina
Daleko bilo da banalizujem, rođaci mog muža i dan-danas idu tako u školu, jer sela odumiru, a pse doživljavaju kao svoje prijatelje i zaštitnike sa kojima dolaze u školu, koji ih čekaju i vraćaju se sa njima kući, zato to nema veze sa BB i gradovima, to su dve nespojive stvari.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back