Hajde za promenu i nesto lepo o policiji

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
237.987
Policajac Miladin Muženić pronašao je danas na ulici u Petrovaradinu 184.000 dinara i odmah ih vratio sugrađanki čije je ime i prezime bilo u koverti sa novcem, rečeno je u novosadskoj policiji. Policajac nije bio tada na dužnosti, ali je odmah krenuo u potragu za ženom, jer je u koverti osim novca, bio i izvod iz banke na kome je pisalo njeno ime i prezime.
http://www.blic.rs/Vesti/Vojvodina/487835/Novosadski-policajac-pronasao-i-vratio-skoro-200000-dinara

Sta reci - svaka cast! Uvek me obraduje saznanje da smo okruzeni i dobrim ljudima :)

Чек' да нађем вест.

Uniformu sam obukao da bih pomagao ljudima i da bih stao u njihovu zaštitu. Čast mi je što sam policajac, kaže Borislav Zorić (29) koji je prekjuče u Novom Sadu spasio dvogodišnju bebu, zbog čega je nagrađen sa 50.000 dinara................ Incidentu, koji zahvaljujući Zoriću nije prerastao u porodičnu tragediju, prethodila je svađa bračnog para Radeta R. i Danice R. nakon koje je Danica, bežeći od muža, skočila s terase. Njen muž je tada zapretio da će i on skočiti odmah za njom, i to sa detetom.

- Dobili smo dojavu da u Dositejevoj ulici, s terase na drugom spratu zgrade hoće da skoči čovek koji drži dete u naručju. Odmah smo došli na lice mesta i ušli neprimetno u susedni stan, iz kog smo mu se obratili pregovarački tim i ja. Dok su mu kolege odvlačile pažnju, pojavili smo se na njegovim vratima. Iskoristio sam trenutak kada je ušao u stan i uzeo dete, a njega savladao - ispričao je Zorić, dodajući da nije mario za eventualne posledice po sebe.

http://www.24sata.rs/vesti/aktuelno...o-sam-mislio-kako-da-spasim-bebu/146925.phtml

Poslednja izmena:
pa stalno se o pandurima priča u negativnom kontekstu da su korumpirani,da su bahati,da su primitivni,da su ananasi,papaje i sl. zato je i postavljač stavio ovakav naslov

I šta tu nije tačno ?

A to što će nekog uslikati kako je šatro vratio neki novčanik ili spasao neku bebu pa urlikati iz sveg glasa na svim medijima , kačiti mu ordenje , znači ?

Zašta je taj policajac plaćen nego da spasava i bebe ako se nađe u službi kao i mene i petog građanina ?

Da neću ja to da radim umesto njega ?

Zašto ga plaćamo nego da spasava i bebe i babe ?

spin.
juce se ceo dan vrti snimak policajca koji spasava dete, a o vozacu sa brankovog mosta muk. nista.
danas neki vec nasao novcanik...
sutra ce neki policajac da skace sa mosta za samoubicom ili slicna neka zájebancija.
samo da se onim polupismenim polusvetovima koji glasaju za sns+sps pokaze kako je nasa policija ipak fenomenalna.
a nasa policija nikad korumpiranija, umesto dilera droge juri svercere gumica. dno dna.

Имамо и случај полицајца из НС који је спасао бебу у породичној свађи.

Bas me interesuje kako je izgledalo to spasavanje :think:

jel to mogao i komsija da uradi ?

Policajac nije znao da li je otac naoružan i slično !
Preskočio je terasu ( bilo na TV )
utrčao u sobu - pa šta bude !

Često tako i ginu na dužnosti ...

Policajac nije znao da li je otac naoružan i slično !
Preskočio je terasu ( bilo na TV )
utrčao u sobu - pa šta bude !

Često tako i ginu na dužnosti ...

To mu i jeste posao.

Ko umesto njega to treba da radi?

Zašta je plaćen taj policajac nego da spašava ljude ?!

Da čačka nos u pandurskom džipu i odvrće cajke, diluje drogu i obezbeđuje kriminalce ili da čuva red na ulicama ?!

I šta tu nije tačno ?

A to što će nekog uslikati kako je šatro vratio neki novčanik ili spasao neku bebu pa urlikati iz sveg glasa na svim medijima , kačiti mu ordenje , znači ?

Zašta je taj policajac plaćen nego da spasava i bebe ako se nađe u službi kao i mene i petog građanina ?

Da neću ja to da radim umesto njega ?

Zašto ga plaćamo nego da spasava i bebe i babe ?
pa tačno je sve to kako sam napisao,zato je i naslov takav"hajde za promenu..."

Kapiram... ali ja nemam bas ni jednu lepu rec o njima....
bas ono - sve suprotvno od onog sto jedan policajac treba da ima - debeli su, nemoralni i profesionalno i privatno.

Kultura i etika - 0. Zero.

Ovo je perlice ključno...:hahaha:

Problem sa pandurima kao i ostalima sa bilo kakvom vlašću je što se pretvaraju u kabadahije koji se boje samo većih kabadahija. Čast svim poštenim momcima koji rade posao kako treba,ne uzimaju mito niti biju ispred splavova jer im se može,ali ima nešto u tom poslu izgleda što ih privatno menja pa znam često za primere da maltretiraju svoje najrođenije i komšiluk. Taj osećaj moći ili šta već...

A ima i šlank modela :hahaha:

Back