Hag

Hoce li Hag priznati "drzavu Kosovo"?

• Da

glasova: 15 71,4%
  • Ne

glasova: 6 28,6%

• Ukupno glasova
    21
  • Anketa je zatvorena .
Jesi ti lud? :roll:
Tipično gibaničarsko mišjenje, furano za vreme Slobe. Kao Amerika puca - Rusija samo što nam nije pomogla - zavere, belosvetski zločinački satrabi, bla bla bla:dash:

kako vam više ne dosadi:dash:

Izneo sam pravne argumente, i Kosovo ima pravo na nezavisnost. Hag će se pozvati na presudu državnom i vojnom vrhu SR J i SR Srbije. Oni su osuđeni da su planski sprovodili etničko čišćenje Albanaca i zavodili represiju. Po međunarodnom pravu bi onda Kosovo imalo pravo na nezavisnost. Kao što znamo, na teritoriji jedne države se može formirati druga ako centralna vlada vrši represivne mere nad kompaktnom grupom, najčešće etničkom zajednicom ili delom zemlje.

Ako se Hag ne pozove na tu presudu, onda će odluka biti na strani Srbije.

Ali moramo imati u vidu da je Srbija 1990. nelegalno Kosovu i Metohiji ukinula autonomiju. Ako se konstitutivnom teritorijalnom subjektu (kakvo je bilo KiM u SFRJ) ukinu ili krše garantovana prava od strane centralne vlade, taj subjekat ima pravo da izglasa svoj put. A svi znamo da su Kosovari za nezavisno Kosovo. I na ovo mogu da se pozovu Albanci.
U ovom slučaju je Srbija u gadnom sosu. Ako Kosovo bude primljeno u UN i postane međunarodno-pravni subjekt, onda bi svaki napad Srbije na Kosovo značio agresiju i obavezu SBUN da uvede kontra mere (u vidu sankcija i/ili vojne intervencije).

Ево где....
Ах....да...
waving.gif

ca2cb8e8af.gif

Ne. Ali to sto su Hrvati cinili represiju nad Srbima ne znaci da i Srbi mogu da cine represiju nad Albancima.
Drugo, Krajina i Kosovo se ne mogu porediti. Jer je Krajina neodrziva bila sa 300000 stanovnika, na ruralnom ne razvijenom podrucju. Najveci gradovi su bili Knin i Vukovar, koji nisu imali vise od 30000 stanovnika. A Kosovo je kompaktno, najveci grad Pristina ima 400000 stanovnika, sledi prizren sa 150000, pec sa 100000, itd... Kosovo ima devet 2000000 stanovnika.

Drugo, Krajina je vrsila represiju nad Hrvatima koji su ostali, a Martic je gadjao civilne ciljeve u Zadru i Zagrebu. Procitaj presude Babicu i Marticu.
Elem, Kosovo je bilo federalna jedinica i pokrajina u sastavu Jugoslavije, a Srbi su bili konstitutivni narod U HRVATSKOJ. To nije isto.

Meni je jako žao, ali presude su presude, činjenice su činjenice. Protiv toga ne možemo ništa.
Kao prvo moras da revidiras brojnu statistiku,koja kaze..........
Srba je u Hrvatskoj bilo oko 500 000,a siptara u Srbiji nesto vise od 1 milion...........
svidjalo se to tebi ili ne.......u oba slucaja se dodje na procenat od oko 10 %
..............posto pocinjes u startu sa osnovnim greskama,
nije cudo da ti je ostatak teksta smece

Kao prvo moras da revidiras brojnu statistiku,koja kaze..........
Srba je u Hrvatskoj bilo oko 500 000,a siptara u Srbiji nesto vise od 1 milion...........
svidjalo se to tebi ili ne.......u oba slucaja se dodje na procenat od oko 10 %
..............posto pocinjes u startu sa osnovnim greskama,
nije cudo da ti je ostatak teksta smece

Ne laprdaj. E vidiš, ja ovde imam podatke o etničkoj zastupljenosti, od 1971 do danas.
Odakle ti ovi podaci? Izmišljeni iz tvog mozda?

krajina je imala 300000 Srba, a Srba u hrvatskoj je bilo oko 500000. Ja pričam o Krajini.

U hagu sutra pocinje razmatranje nelegalnog proglasenja Kosova i Metohije.
Sta mislite,kako ce sud presuditi?Iako kazu da ce dati samo savetodavno misljenje,ono ce imati veliki uticaj i velike posledice.

Ja mislim,da sta god da hag odluci,mi smo na dobitku:
1.verzija
Hag odluci da je nelegalno,i sve clanice koje su priznale "drzavu" Kosovo imaju posledice.Nema daljih priznavanja,sto automatski brise "drzavnost" i ne daje legalitet njhovim "predstavnicima".
2.verzija
Hag prizna "drzavu" Kosovo.Siptari se raduju,ali sve ostale zemlje ce imati probleme sa secesijom.Na kraju siptari nece imati oslonac,jer ce i amerika biti u secesiji,pa ce morati da napuste balkan,verovatno i ratove koje vode po svetu.

Bilo kako bilo-u oba slucaja siptari ce biti gubitnici.

U bre kakvo naivno razmišljanje, proces koji se vodi u tom nazovi međunarodnom sudu pravde :dash: je obično zamlaćivanje, jer kakva god da presuda bude ona nije obavezujuća. Da je naša vlast htela nešto ozbiljnije da uradi preko suda trebala je da tuži države koje su priznale nelegalnu nezavisnost Kosova i Metohije, prvenstveno Ameriku.

Jedini način za kakvo takvo prisustvo države Srbije na Kosovu i Metohiji je borba i vršenje pritiska na međunarodnu zajednicu za povraćaj državne imovine i prirodnih resursa, sve drugo je mlaćenje prazne slame i bespotrebno bacanje para, tj. čista demagogija i sakupljanje jeftinih političkih poena

Poslednja izmena:
Ne laprdaj. E vidiš, ja ovde imam podatke o etničkoj zastupljenosti, od 1971 do danas.
Odakle ti ovi podaci? Izmišljeni iz tvog mozda?

krajina je imala 300000 Srba, a Srba u hrvatskoj je bilo oko 500000. Ja pričam o Krajini.
Relevantno je stanje za celu Hrvatsku,a ne samo za Krajinu.......
ovde se pocinju proturati neke nove dezinformacije po kojima Srbi u stvari nigde u Hrvatskoj nisu cinili vecinu,da se slucajno ne bi pokrenulo pitanje eventualne autonomije,neke srpske oblasti i slicno............to mozete zaboraviti:rtfm:

Mogu da naprave bilo sta... Jeste da su veliki interesi da se napravi nezavisno KiM, ali ti isti ne shvataju kakvu lancanu reakciju ce to da pokrene.

Separatisti sirom sveta nece da idu mirno po legalizmu, nego ce toliko da skoce da ce se tek tanko pokriti legalizmom, tek da ih ne bi nazvali kriminalcima.

Ima po Evropi dovoljno nezgodnih mesta. Ima i po ostalim kontinentima, ali mi nismo upoznati dovoljno.

Prvi primer smo vec imali, Rusi su 'malo cepnuli' Gruziju, i ne nameravaju da se povuku.

p.s. taj Sakasvili malo podseca na Milosevica... sto je genijalniji, to sve vise gubi, pa cak i teritoriju

da, upravo me to zanimalo....:rtfm:
znaci, dali su Albancima time jedan ogroman i tezak argument...
znaci diskriminacija jedne cijele nemale etnicke grupacije, njihovo indirektno proglasavanje negradanima RS...
moglo bi se to obiti o glavu Srbiji (uz presude Haag-a o ZZP)
i sto mislis o izjavi jeremica da nece prihvatiti pesudu ako nije po volji Srbije?

Iskreno, kad bih ja iskreno napisao sta mislim o izjavama dragog nam ministra Jeremica, popio bih direktni C10, plus krivicnu prijavu, tako da necu iskreno da odgovorim na tvoje pitanje :mrgreen: Reci cu samo da se ne slazem sa bilo kojom izjavom gospodina Jeremica :mrgreen:

A sud nece da donese presudu, vec misljenje, ovaj sud je parnicni sud, njegove presude su nesto drugo.
Generalno, pricao sam to nekoliko puta, poenta ovog suda je da se na njemu tuze drzave, a ne da se traze neobavezujuca misljenja, to misljenje i nista ne znaci, bezvezno trosenje drzavnih para.

Iskreno, kad bih ja iskreno napisao sta mislim o izjavama dragog nam ministra Jeremica, popio bih direktni C10, plus krivicnu prijavu, tako da necu iskreno da odgovorim na tvoje pitanje :mrgreen: Reci cu samo da se ne slazem sa bilo kojom izjavom gospodina Jeremica :mrgreen:

A sud nece da donese presudu, vec misljenje, ovaj sud je parnicni sud, njegove presude su nesto drugo.
Generalno, pricao sam to nekoliko puta, poenta ovog suda je da se na njemu tuze drzave, a ne da se traze neobavezujuca misljenja, to misljenje i nista ne znaci, bezvezno trosenje drzavnih para.

znam to ali bilo mi jednostavnije reci presuda...
da su tuzili jednu od drzava koja je priznala, mozda bi im uspio prezidenc slucaj...:rtfm:
RH je odbila svjedocenje u korist Pristine, poslala samo podnesak

Nije ovo zabluda,ovo je logicno.Ako priznaju,u svetu ce nastati haos,a ako ne,drzave koje su priznale(medju koima ste i vi) ce imati posledice :per:

prvo, nece nastati nikakav haos, pogledaj samo osetiju, drugo, svako ce uvek traziti neki razlog za nezavisnost bilo resenje suda pozitivno ili ne.
ali kao srto rekoh na onoj temi, odluka ce biti neutralna, sa naglaskom da smo mi imali pravo. ili kako radikali kazu, 50% +1

Back