Gusztáv

chinaski

Aktivan član
Poruka
1.405
volite li "Gustava"? :D
da li ste se nekad pronasli u nekom od crtanih filmova sa ovim likom?
zabavlja li vas da se delom prepoznate u umetnickim radovima i lekovito sebi samima nasmejete?

[/QUOTE]

Ja sam lično zahvaljujući Gustavu jednom potvrdio svoju teoriju da su previše probirljivi ljudi zapravo izuzetno narcisoidni! :D To je ona epizoda kad Gustav traži ribu i nijedna mu ne odgovara, dok ne naiđe na neku super mašinu koja predviđa srodnu dušu i koja mu izbaci njegovu sopstvenu sliku :D

Chinaski vidi sebe u ovoj epizodi?

:eek: ijuuu, kakva je sad pa to gnusna insinuacija? :think:

Ja sam lično zahvaljujući Gustavu jednom potvrdio svoju teoriju da su previše probirljivi ljudi zapravo izuzetno narcisoidni! :D To je ona epizoda kad Gustav traži ribu i nijedna mu ne odgovara, dok ne naiđe na neku super mašinu koja predviđa srodnu dušu i koja mu izbaci njegovu sopstvenu sliku :D

sto ne okaci to sinak?
ne treba se stideti ako nemas curu...
to samo znaci da si u vezi s izuzetnom osobom
ali kao sto rece Woody Allen - masturbacija je sex s voljenom osobom :mrgreen:

Ahaha, Gustav ... preteča Mister Bina. :)
Ne mogu da kažem da sam se "pronašla", ali evo jednog koji mi se posebno dopada - o izborima i (pravim) porivima izbora, vrlo zgodnog za diskusiju:

Život je u svakom slučaju prekratak, ali individualni doživljaj protoka vremena zavisi od kvaliteta proživljenog.

Јесте, то је много добра епизода...

А и сам серијал је квалитетно осмишљен...
Не препознајем се у потпуности у њему али има сигурно је да има сцена које садрже елементе живота свакога од нас...

Nije zdravo uopšte.
Jer ko živi taj umre.

hm da. mislim da je naravucenije epizode Gustava koja je poslednja "okacena" ovde je da treba ziveti. desava se ponekim ljudima da postanu toliko obuzeti nekim strahovima i rigidnim teznjama, da time prestaju uopste istinski da zive. jer ne uvidjaju koliko su njihove ambicije i strepnje duboko protiv zivota.

te "pouke" iz "Gustava" su me i navele da otvorim ovu temu na Psihologiji.
a mozda je sustina problema u preterivanju? Sidarta Gautama je rekao:

Онај који се определио за живот духа, треба да се клони две крајности. Једна је живот посвећен задовољствима и уживањима, што је ниско, неплеменито и некорисно. Друга је живот изложен мучењима, што је ружно, недостојно и некорисно. Ослобођени се удаљио од обе крајности зато што је открио прави пут који води сазнању, великој мудрости, узвишености, унутарњој светлости и нирвани.

Кад су струне на вини превише затегнуте, вина није наштимована ни погодна за свирање. Кад су струне на вини превише лабаве, вина није наштимована ни погодна за свирање. Али кад струне на вини нису превише затегнуте, ни превише лабаве, већ наштимоване по мери, вина је тада погодна за свирање. Исто тако, Сона, превелик напор рађа немир, преслаб напор рађа лењост. Зато би требало да одредиш праву меру свог напора, да наштимаш своје способности у складу са тим и онда засвираш своју мелодију.

melodija je potom nazvana "Srednji put". :)

Back