Gushteriiiii : )))

incominG^^

Obećava
Poruka
86
p0zz svima :)

razmishlao sam o tome da uhvatim par gushtera i da pokusham shto duzhe da ih drzhim :)

Ali ja nzm chime da ih hranim?kakvi uslovi ima trebaju :)
To i za kornjache :)

Pls pomozite to za gushtere :))
To su kamenjari ili eventualno zelembaci :)

Hvala:lol::lol:

Mislim da ne bi trebao to da radis, kornjaca jos i nekako al gusta nikako!
Pre svega sto su guste jako jako plasljivi i uginuce ti ako se oseti zarobljenim a i imaju taj trip da se ukoce ako su u opasnosti!
Ako vec oces imas da kupis po pet shopovima one gustere pa spasi nekog odande!
Kornjaca vec samo ako imas dvoriste i neku travicu gde ce moci slobodno da se krece!
To je moje misljenje!:bye:

Ja sam držala zelembaće, i živeli su mi baš dugo, svaki u svom velikom terarijumu, i bili su baš veseli, jednog sam uspela da pripitomim, kad ja kucnem u staklo on pridje da se mazi :) Hranila sam ih glistama i crvima za pecanje.

Ja sam držala zelembaće, i živeli su mi baš dugo, svaki u svom velikom terarijumu, i bili su baš veseli, jednog sam uspela da pripitomim, kad ja kucnem u staklo on pridje da se mazi :) Hranila sam ih glistama i crvima za pecanje.

Hvala :)

Ali shta je bilo u tom terarijumu ?:)
I kako to izgleda?xD
I daaaa ,hteo sam da pitam ,kako da znm koji je zhenski a kojim mushki gushter?xD:super:

Mislim da ne bi trebao to da radis, kornjaca jos i nekako al gusta nikako!
Pre svega sto su guste jako jako plasljivi i uginuce ti ako se oseti zarobljenim a i imaju taj trip da se ukoce ako su u opasnosti!
Ako vec oces imas da kupis po pet shopovima one gustere pa spasi nekog odande!
Kornjaca vec samo ako imas dvoriste i neku travicu gde ce moci slobodno da se krece!
To je moje misljenje!:bye:

Hvala i tebi :bye:

mazila si ga kroz STAKLO....i ja sam mog poskoka Rila pripitomio onda.

DSCN1476-1.jpg

p0zz svima :)

razmishlao sam o tome da uhvatim par gushtera i da pokusham shto duzhe da ih drzhim :)

Ali ja nzm chime da ih hranim?kakvi uslovi ima trebaju :)
To i za kornjache :)

Pls pomozite to za gushtere :))
To su kamenjari ili eventualno zelembaci :)

Hvala:lol::lol:

Ja sam kao klinac sa drugarima iz kraja hvatao gustere i cuvali ih.....one obicne...drzali ih u terarijumu...stavimo u isti kamenja i to je to....a hvatali muve i to im davali..otkinemo muvi jedno krilo da ne moze da odleti i guje je navataju :D:D:D al to smo leti samo se zazeli sa tim.....cak smo i one vodene gustere mrmoljke drzali :D

Nego sad kad se setim toga...koji smo mi napredan kraj bili...Munze Konza....jos pocetkom 80-ih smo cuvali gustere,bogomoljke,paukove,mrave,mrmoljke.........to tek 15-ak godina kasnije doslo u Srbiju.. jedino sto mi tada nismo imali te tropske zverke vec ove domace

Poslednja izmena:
OVOG GUŠTERČIĆA sam usllikao na Ladjevcu...planina TARA kod Bajine Bašte pre mesečak dana...

daždevnjak..e ovo ne bih držao u terarijumu, mada njemu samo vlaga odgovara, na Trai ih ima jer je Tara jedna od najvlažnijih planina

DSCN2725-1.jpg

Hmmm :) Pa ti si to radio kad si bio kilnac , kao ja sad xD A owi moji gushteri su neki glupavi xD Ja sam josh pre nekih 3 godine imao oko 15 gushtera i drzho ih u neom dubokom lavoru xD ali je imalo i zemlje ,zakedno sa traveom iz korenaa xD Ja sam im davao svashta da jedu,pa i muve ali nisu jeli pa sam ih pustio :) A kako da znm koje je muzhijak a koji zhenkaa?:)

OVOG GUŠTERČIĆA sam usllikao na Ladjevcu...planina TARA kod Bajine Bašte pre mesečak dana...

daždevnjak..e ovo ne bih držao u terarijumu, mada njemu samo vlaga odgovara, na Trai ih ima jer je Tara jedna od najvlažnijih planina

DSCN2725-1.jpg

Ja josh kad sam imao tih 15 gushterova, ako ne i vishe xD Imao sam i neke zelenbace,ali bili neki agresivni *** :) Imal su i neke plave share i bilu su dosta veliki i jaki,kad te ujede ,stisne dosta xD

Back