gusenja u snu

Grim85

Početnik
Poruka
7
Zdravo svima, imam jedan veliki problem, pa bih zamolila za misljenje onih koji su malo upuceniji. Naime, vec godinu dana me skoro svako vece iz sna probudi gusenje kao da mi je neko bacio pesak u grlo, jednostavno pocnem da kasljem i kao da ne mogu da proteram iz grla nesto sto me grebe i golica u isto vreme, to traje par minuta i posle se smiri. Imam osecaj kao da mi se neki sekret tu slije i skupi i ometa disanje dok spavam. Ujedno mi se desavaju stalni problemi s grlom, cesto imam bolove u grlu, promuklo pricam, stalno se nakasljavam i trcim da pljujem sekret koji mi se skuplja u grlu. Krajnici su mi uvecani i rekla bih da nisu u dobrom stanju jer u poslednje vreme osecam kao da povremeno iz njih procuri neki smrad i to je bas pocelo da me muci, jer imam osecaj da svi mogu da osete taj smrad oko mene. nekada sam se bavila pevanjem i imala cist glas, a sada nemam ni 60% tog glasa. Isla sam kod lekara, radili mi spirometriju, krvnu sliku, alergotestove, briseve grla i nosa i sve je uvek bilo u redu. Jedino mi je receno da su krajnici uvecani i glasne zice upaljene ali da ne znaju da li da operisu krajnike ili ne, tj ostavili su na meni da odlucim kao da ja znam sta je najpametnije. Dr je rekla i jeste za operaciju i nije i dala mi lekove tonsilotren i chymoral da ispijem da se to smiri, ali ja licno ne mislim da non stop gutam lekove da bih sve to smirivala, jer su mi prethodno davali sirup Levopront i nikakav pomak na bolje se nije desio. Takodje mi je i kosa opala u predelu iznad cela, tj proredila se da mi se glava vidi, pa su posumnjali da su krajnici upaljeni jer su mi hormoni stitne zlezde u redu, tako da nije to u pitanju...Nisam pusac i pluca su mi u redu i to sam proverila kod dr.
Molim za misljenja upucenijih od mene, jer ja vise ne znam sta da radim.

Za grlo je dobar caj od ivanjskog cveca.
Pogledaj u ovoj knjizi http://www.scribd.com/doc/17037837/Treben-Marija-Zdravlje-Iz-Bozje-Apoteke
Ja imam dobro iskustvo sa njenim receptima, pomazu, istina nisam imala potrebe za ovim ali pre operacije probaj bar mesec dana da pijes caj. Ja sam pila mesavinu nevena, koprive i hajducke trave po litar dnevno i resila problem a doktori me lecili hormonskim tabletama skoro godinu dana - i bez rezultata

A sta kazes da zapravo pijes lekove koje ti daju?
Drugo, taj "smrad" koji povremeno osecas je verovatno gnoj, a to nikako nije normalno, gnoj uglavnom nastaje kod bakterijskih infekcija i ti si morala da dobijes neki antibiotik ako su oni taj gnoj primetili.

Pijem ja lekove koje mi daju, taman posla da se ne pridrzavam onoga sto su mi rekli, nego nesto mi to ne daje nikakve rezultate, bar meni tako deluje...sve sto mi doktori prepisu ja se toga strogo pridrzavam, u suprotnom se ne bih ni nadala boljitku.

nisam lepo formulisala recenicu, htela sam reci da se pridrzavam onoga sto mi kazu lekari i pijem lekove koje mi daju ali sam pocela da sumnjam da lekovi mogu da smire upalu krajnika i uopste da zalece iste ako su truli. Isla bih ja na operaciju, ako je potrebno da se operisu, nego su misljenja lekara podeljena, neki kazu da je potrebno jer su truli, a neki kazu da bi ipak pokusali da ih smiruju i lece te upale jer ``krajnici su covecji filteri i dosta pomazu organizmu``...ja nisam upucena mnogo u medicinu, ali nisam nesto primetila da ljudi koji su operisali krajnike, boluju i imaju zdravstvenih problema zbog toga, naprotiv, svi koje poznajem kazu da su ``progledali`` otkad nemaju krajnike jer ne idu kod lekara non stop zbog gnojnih angina, grlobolja itd....s druge strane stoji da krajnici nisu tu gde jesu za dzabe...uopste ne znam da li je funkcija krajnika precenjena. Hvala u svakom slucaju na izdvojenom vremenu

jesu znacajni, ali nisu toliko da ih zadrzis kod ljudi kojima se stalno javljaju zapaljenja krajnika sa gnojem, pa da svako malo muku muce. ne znam samo sta im tacno znaci da su "truli". imas li neke nalaze? pise li negde rec apsces?

nisam lepo formulisala recenicu, htela sam reci da se pridrzavam onoga sto mi kazu lekari i pijem lekove koje mi daju ali sam pocela da sumnjam da lekovi mogu da smire upalu krajnika i uopste da zalece iste ako su truli. Isla bih ja na operaciju, ako je potrebno da se operisu, nego su misljenja lekara podeljena, neki kazu da je potrebno jer su truli, a neki kazu da bi ipak pokusali da ih smiruju i lece te upale jer ``krajnici su covecji filteri i dosta pomazu organizmu``...ja nisam upucena mnogo u medicinu, ali nisam nesto primetila da ljudi koji su operisali krajnike, boluju i imaju zdravstvenih problema zbog toga, naprotiv, svi koje poznajem kazu da su ``progledali`` otkad nemaju krajnike jer ne idu kod lekara non stop zbog gnojnih angina, grlobolja itd....s druge strane stoji da krajnici nisu tu gde jesu za dzabe...uopste ne znam da li je funkcija krajnika precenjena. Hvala u svakom slucaju na izdvojenom vremenu
ako je iko bolovao od upale krajnika,gnojne angine-e to sam ja.injekcije,antibiotici,i to vrlo,vrlo cesto.e tako od malena,pa do nekih 30-ak godina.iako su me slali na operaciju,nikada nisam...ne znam kako i zasto-ali su te upale prestale,i sad ne pamtim kad sam bila bolesna od te boljke.

kad sam bila kod specijaliste ORL, rekla je da su krajnici pod upalom i da su jako uvecani, a onda mi je pregledala i glasne zice za koje je isto rekla da nisu bas kako treba tj da su i one pod upalom, a u nalazu je napisala hronicni laringitis i hronicni faringitis i napisala je da odem da snimim sinuse, jer hoce da vidi da li je tu sve u redu ili se prosto zbog njih sliva nocu sekret i sakuplja u grlu sto kod mene stvara gusenja u snu. rekla je takodje da ne moze da operise krajnike dok su pod upalom i da svakako mora malo da ih smiri lekovima pa onda da vidimo da li da ih vadi jer ja imam vise od 3, 4 gnojnih angina godisnje a to ne valja. Rekla je takodje, da ne smem da pijem gazirano i hladno, a ja se stvarno toga pridrzavam, medjutim i dalje ja non stop imam potrebu da se nakasljavam jer me grebe grlo i da pljujem sekret koji se tu stvara kao kod ljudi koji se prehlade pa posle nekog vremena pocnu zrelo da kaslju i iskasljavaju.

xa xa xa to se nesto i ja mislim, da odem na selo da se udam pa kako mi bude, ako me upregnu necu ni da imam kad da zagledam krajnike :-) ili da idem kod neke babe vracare da mi ``gasi ugljevlje``, kako se to strucno kaze u njihovoj oblasti :-)

Nemoj spavati na leđima i jastuk nizak onda tvoj jezik sam upada prema jednjaku i zatvara ti prolaz disanja pa osetiš gušenje. Pokušaj spavati sa obe bočne strane još bolje ako možeš spavati na stomak i malo podigni jastuk.

Back