Gubitak roditelja

zahvaljujem svima koji su pročitali temu i podelili svoju muku i koju reč utehe koiko god to na internetu bilo...
neuobičajeno mesto...

najgore je kad na ulici naidješ na neku osobu koja mnogo liči a tek kad se približi na metar od tebe vidiš da je to neko nepoznat...
i tada valja otići do crkve... ko zna...

dešavalo se i meni par puta da sretnem nekog u prolazu koji prilično podsjeća na starog..
ali postoji jedan naš glumac koji prilično liči na pok.starog..kad god ga vidim prebacim kanal na tv-u,nekako tako sam naučio,lakše,nego da nastavim da gledam i premotavam uspomene..

Kad je moj otac umro ja sam svaki dan jurila neka dokumenta za posao, te lekarski, pa potvrda ova, potvrda ona. Sedam dana sam govorila ocu da sutra dolazim da se vidimo kao da je preko sveta, a ne 20 km od mene, i kad sam napokon sakupila sve i resila sutradan da odem tog dana su mi javili da je tokom noci umro. Da stvar bude gora zalio mi se na probadanje u grudima a ja mislila da preteruje, zaboravila sam da mu cestitam rodjendan 2 dana pre toga, tako da mi je ostala krivica da je vucem celog zivota. Svi mi cesto zaboravljamo da je zivot prolazan i nekako ne postavimo prioritete na pravo mesto kao da cemo svi vecno biti tu... Bar meni se tako cini.

Kad je moj otac umro ja sam svaki dan jurila neka dokumenta za posao, te lekarski, pa potvrda ova, potvrda ona. Sedam dana sam govorila ocu da sutra dolazim da se vidimo kao da je preko sveta, a ne 20 km od mene, i kad sam napokon sakupila sve i resila sutradan da odem tog dana su mi javili da je tokom noci umro. Da stvar bude gora zalio mi se na probadanje u grudima a ja mislila da preteruje, zaboravila sam da mu cestitam rodjendan 2 dana pre toga, tako da mi je ostala krivica da je vucem celog zivota. Svi mi cesto zaboravljamo da je zivot prolazan i nekako ne postavimo prioritete na pravo mesto kao da cemo svi vecno biti tu... Bar meni se tako cini.

pa na zemlji jeste prolazan sigurno,ali tamo negdje u drugoj vječnoj dimenziji i te kako nije..
iako to znam,opet nedostaje...u kakvom li ste vi tek bedaku mogu misliti..:zag:

ne prolazi bol, samo naucis da je kanalises i jednog dana shvatis da i pored tolikog bola kad pomislis na njih imas osmeh na licu...meni je otac umro na rukama pre 17 godina, i nije mi bio samo otac vec najbolji prijatelj...zadnjih sest meseci svog zivota je ziveo u najgorim mukama i nesnosnim bolovima, bolovao je od raka kostiju...imao je 50 godina kad je otisao...
brat nepunih 5 godina posle njega, od melanoma...to je najgori dan u mom zivotu, secam se dosla sam s posla, poljubila ga, popricala sa njim i rekao mi je da mu se spava...otisla sam da operem ruke i samo sto sam sela u dnevnu sobu mama ode da vidi da li je zaspao, i jeste, ali zauvek..dusa moja
mama je umrla pre 3.5 godine, galopirajuca leukemija, 7 dana nakon prvog simptoma, odlaska lekaru i hitnog prijema u bolnicu, nisam vise imala ni mamu, sahranila sam celu svoju porodicu ...i grizla me je savest dugo sto se nje tice, jer sam imala osecaj kao da sam je izdala posto nisam bila pored nje kad je napustila ovaj svet..

zivot ponekad zestoko samara, samo naucis da prezivis...a boli, pa one su nemerljive i beskrajno jake i teske, ali za bratom mi je naveca i bol i tuga, totalno drugacija od one za roditeljima...i ma koliko idiotski nekome zvucalo, prezivela bih jos 100 puta njihovu, samo da nisam morala da dozivim i prezivim njegovu smrt...da sam mogla, bez razmisljanja, bih svoj zivot dala u zamenu za njegov...bol i dalje ne prolazi ni za kim a sanjam ih bas retko ali kad ih sanjam probudim se sa osmehom na licu...i da, jos uvek se secam mirisa svakoga od njih, to nam valjda nesvesno ostaje urezano u secanju

да ли си знао
да моја утеха или било чија неће вратити твог оца
да мораш ићи даље па макар то био и пут до цркве па на посао

Umro mi jeotac, dve godine je bolovao, zadnja dvatri meseca stanje se pogorsalo i jesam znala da dolazi kraj, ali onaj momenat kad sam ga zatekla mrtvog...nisam ocekivala, mislila sam nece jos, moze on jos da pozivi.
Koliko god se neko pripremamo za taj momenat nisi spreman kad se to desi....
Svaki cas gledam u njogovu sobu i zelim da ga vidim ali soba je prazna...

dešavalo se i meni par puta da sretnem nekog u prolazu koji prilično podsjeća na starog..
ali postoji jedan naš glumac koji prilično liči na pok.starog..kad god ga vidim prebacim kanal na tv-u,nekako tako sam naučio,lakše,nego da nastavim da gledam i premotavam uspomene..

Glumac Lazar Ristovski ,isti ko moj pokojni otac. I,isto nekada prebacim kanal
kad ga vidim ,a nekada i ostavim ,zavisi kad sam koji dan spreman ili jak.

Back