gtx260 na codegen 400w napajanju?

Poruka
3.797
koristio sam psu calculator i izracunalo mi je za sve komponente maksimalno oko 360w u full load-u. a nvidia sajt kaze za gtx260 max power sto ona moze da povuce je 182w. e sad ne znam zasto su naveli 500w kao minimalno napajanje,verovatno su racunarli i druge komponente u kucistu? zatim,racunao sam na mom napajanju:16 ampera puta 12 volti jednako je =192w. znaci da ce imati snage da gura graficku? ne razumem se u napajanja i mozda sam neuk donekle,ako ima neko strucniji,nek izvoli da kaze kako je nvidia dosla do zakljucka da je za ovu karticu neophodno minimalno napajanje od 500w? any input appreciated!

ryyy.jpg

psu calculator govori ovako:
ytyy.JPG

Poslednja izmena:
ne mogu...skuplje su dosta! vrv. zato upravo jer su slicne brzine,ali trose puno manje struje...a za ovu mi se pruza prilika i tu priliku ne bih propustio...3600 dinara. u pitanju je ona bolja verzija,55nm sa 216 stream procesora,pise da one trose od 171w struje...racunao sam dva psu calculatora,na oba sajta mi izracunalo recommended psu wattage od oko 360W,ali maksimalnu realnu konzumaciju svih mojih komponenti od oko 260w! sto je malo,ali rekao bih da je istina,jer ja ne koristim ni dvd rezac,ni mreznu karticu nemam,ni ventilatore,nista. samo ploca,ram,hdd 7.2k,quad core i taj gtx260 sto bih ga ubacio...ja ne bih ni igrao nista na njoj na ovom napajanju,eventualno desktop i net da sljaka,dok ne ubodem neko od 500w,sa ne manje od 25 ampera. sve u svemu,djavo mi nece dati mira da imam grafu,a da je ne probam...samo mi je frka da ne izgori nesto,ali prema proracunima,ne bi smelo da se desi!

Poslednja izmena:
ne mogu...skuplje su dosta! vrv. zato upravo jer su slicne brzine,ali trose puno manje struje...a za ovu mi se pruza prilika i tu priliku ne bih propustio...3600 dinara. u pitanju je ona bolja verzija,55nm sa 216 stream procesora,pise da one trose od 171w struje...racunao sam dva psu calculatora,na oba sajta mi izracunalo recommended psu wattage od oko 360W,ali maksimalnu realnu konzumaciju svih mojih komponenti od oko 260w! sto je malo,ali rekao bih da je istina,jer ja ne koristim ni dvd rezac,ni mreznu karticu nemam,ni ventilatore,nista. samo ploca,ram,hdd 7.2k,quad core i taj gtx260 sto bih ga ubacio...ja ne bih ni igrao nista na njoj na ovom napajanju,eventualno desktop i net da sljaka,dok ne ubodem neko od 500w,sa ne manje od 25 ampera. sve u svemu,djavo mi nece dati mira da imam grafu,a da je ne probam...samo mi je frka da ne izgori nesto,ali prema proracunima,ne bi smelo da se desi!
pazi moraces uzeti jace napajanje i to ti taman naplati karticu. Ne zuri nigde nego gledaj neku dobru kartu do 4000 kao sto sam ti rekao

- - - - - - - - - -

http://www.kupujemprodajem.com/AMD-Radeon-7750-1GB-128-bit-DDR3-37167093-oglas.htm?filter_id=101103

- - - - - - - - - -

http://www.kupujemprodajem.com/Powercolor-5770-512MB-DDR5-37451661-oglas.htm?filter_id=21451

- - - - - - - - - -

http://www.kupujemprodajem.com/ASUS-5750-Formula-Edition-36677745-oglas.htm

- - - - - - - - - -

ovo sam sad samo presao 2 min da vidim sta ima od grafika na trzistu . I kad uzimas obavezno pitaj da testiras preko team viewera
I pusti mu neki jak test za graficku

to samo ovaj sajt tako pokazuje,gledao sam ga vec...dok drugi sajtovi pokazuju da je u nekim stvarima brza 5750,neke gluposti poput bit coin mining-a,benchmarkova i slicno,dok je u igrama brza gtx260...takodje,neki treci sajt kaze da gtx ima vece performanse u video igrama generalno,dok se 5750 samo provlaci po tim sintetickim testovima...ako bih i uzeo,gledao bih sigurno 5770/6770/7750/7770.

to samo ovaj sajt tako pokazuje,gledao sam ga vec...dok drugi sajtovi pokazuju da je u nekim stvarima brza 5750,neke gluposti poput bit coin mining-a,benchmarkova i slicno,dok je u igrama brza gtx260...takodje,neki treci sajt kaze da gtx ima vece performanse u video igrama generalno,dok se 5750 samo provlaci po tim sintetickim testovima...ako bih i uzeo,gledao bih sigurno 5770/6770/7750/7770.

fora je sto moras racunati i u cenu napajanje. gtx je bolji u 2d a ovaj radeon u 3d i to solidno , znaci bilo koja igrica u 3 d kida radeon
Unbenannt.png

sa tim vašim brojkama možete da obrišete svoju guzicu
kod burazera na 200 wati napajanju se već godinama vrti :
barton 2500 , ploča , tri stika MEMORIJE, dvb-t hibridna kartica, zvučna kartica , mrežna kartica , wifi kartica , radeon9600 grafička , dvdrw i hdd plus dve 12-ice ventilatora i ni djoka mu ne fali

na benchmark forumu vrtim istu ovu temu,ali je skroz drugacija prica. kao prvo,kolko pise wati na napajanju,to nema blage veze i to se ne gleda. nego se gleda kolko ima grana na 12V+ i koliko ampera daje na tim granama. pa se to pomnozi i izracuna u vatima koliko maksimalno moze da da snage. tamo su mi procenili da ce uskoro da mi crkne i ovo napajanje,koje jedva gura 8800gt i quad core procesor.

j*be mi se za crysis 3,stoji mi dvojka u fioci nisam je ni preso,stigo do prvu misiju,smorio se. dotu 2 igram stalno,gta 5 zelim da odigram,nisam zainteresovan za nove naslove. uzeo sam gtx275 i lc power od 600w,ali sve tu u Nisu,direktno od vlasnika,provereno. tako mi najlakse bilo,jbg.
neka , neko ne nauči nikada , menjaćeš ti to i to veoma brzo i onda ćeš ovde opet izmišljati toplu vodu ali ok to je opet tvoj problem

Back