- Poruka
- 4.184
Danas sam kao svaki pošteni graždanin ušao, kako zakon nalaže, na prednja vrata autobusa sa tri ulaza (u Beogradu). Odmah sam pokušao da poništim kartu na izgrebanom i razbijenom automatu, međutim nisam uspeo. Grad Beograd je, dakle, novim pravilnikom uskočio sebi u usta: naime, bila je gužva i nisam uspeo da se probijem do narednog validatora. A i da jesam, šta bi bilo da sam naleteo na kontrolu usput?
Posle tri stanice, došao sam do stajališta koje je jedan od tzv. kontrolnih punktova, gde kontrolori ulaze, a bus stoji dok se pregled ne završi. Ja rekoh, hajde da probam još jednom, i nekim čudom se karta poništila.
Bilo kako bilo, moje pitanje je: kako sa svim tim zakonskim protivrečnostima izaći na kraj sa kontrolom, koja i inače postaje sve agresivnija (Beograđani su to možda primetili), kada sistem ni bez ovih novih pravila nije profunkcionisao? Šta da mi se karta nije validirala, a ovi hteli da mi napišu kaznu?

Bilo kako bilo, moje pitanje je: kako sa svim tim zakonskim protivrečnostima izaći na kraj sa kontrolom, koja i inače postaje sve agresivnija (Beograđani su to možda primetili), kada sistem ni bez ovih novih pravila nije profunkcionisao? Šta da mi se karta nije validirala, a ovi hteli da mi napišu kaznu?