Gsde ima ovo?

ranjeni Zoro

Elita
Poruka
21.566
tumblr_mc2mhmbJSG1ruwvo8o1_500.png

f1327f8ca90f140dde367e2bc368b765.jpg

94f4e633gw1drw4899lwwj.jpg

tumblr_mc0g3cjvGk1ruwvo8o1_500.jpg

ne pitam šta košta

Snoopy is an Exotic Shorthair show cat born on May 11, 2011 and lives in Chengdu, Sichuan (China). He spends 17 hours a day sleeping, 2 hours a day playing, 1 hour a day grooming himself, 2 hours a day eating, and 2 hours a day thinking about cat things.

Poštujem svačiji izbor ali ja lično NIKAD ne bih uzela mačku veštački stvorene rase.
Obično nastaju tako što neko primeti simpatičan genetski deformitet (kratke noge, kovrdžavo krzno, uvijene uši, bezdlakost, urastao rep, pljosnat nosić itd.) pa onda takvu mačku razmnožava do besvesti čak i u bliskom srodstvu. I tako posle nekoliko generacija mačića nastaje priznata rasa, ali obično ima mnogo zdravstvenih problema. Jadno mačence naravno nije krivo za to, ali će celog života trpeti zbog nečije fix ideje.
Uostalom, da li se neko zapitao šta se dešava sa mačićima u leglu koji nisu nasledili željeni gen? Ubijaju ih, ili poklanjaju, ili daju u azil?
Nekako mi sve to deluje suviše sadistički prema mačkama.

Poslednja izmena:
Е на то сам мислила, да их нико није увезао и да их нико не размножава код нас. А и шта ће ти та мачка, баш је ружна, мада није она јадна крива.

Poštujem svačiji izbor ali ja lično NIKAD ne bih uzela mačku veštački stvorene rase.
Obično nastaju tako što neko primeti simpatičan genetski deformitet (kratke noge, kovrdžavo krzno, uvijene uši, bezdlakost, urastao rep, pljosnat nosić itd.) pa onda takvu mačku razmnožava do besvesti čak i u bliskom srodstvu. I tako posle nekoliko generacija mačića nastaje priznata rasa, ali obično ima mnogo zdravstvenih problema. Jadno mačence naravno nije krivo za to, ali će celog života trpeti zbog nečije fix ideje.
Uostalom, da li se neko zapitao šta se dešava sa mačićima u leglu koji nisu nasledili željeni gen? Ubijaju ih, ili poklanjaju, ili daju u azil?
Nekako mi sve to deluje suviše sadistički prema mačkama.

:amen:

okej, nego..gde ima da se nabavi?

Kod nas sigurno nema, ovde ljudi za moju mešanku od tate sumnjivog Rusa kažu JAO VIDI SIJAMSKA! Nema kod nas kvalitetnih primeraka rasnih (ne mislim na evropsku kratkodlaku) mačaka, skoro nijedne rase. Hrvati imaju par odgajivačnica maine coon i kartuzijskih i to je to, čini mi se. I pogledaj onaj link, u SAD i nisu toliko retke, pa opet, za mače slabijeg kvaliteta moraš da izdvojiš minimum 600$, a ako uzimaš mače od proverenog odgajivača, makar bilo i osrednje, 1000$ pa na više.

Pa vidi kako izgleda, kao engleski buldog među mačkama. :( Pod jedan, problemi sa disanjem i očnim infekcijama. Drugo, ako sam dobro shvatila, oni su nešto kao patuljasti? Svi ti patuljaneri imaju ogromnih problema sa raznim organskim sistemima.

Čini mi se da je još više spljoštena od pigy-charm i ostalih brahicefaličnih persijanera. Inače, pre neku godinu je pobednik britanske nacionalne izožbe pasa, kraljevski pekinezer, na proglašenju sedeo na paketiću leda i sutradan uginuo.

Čini mi se da je još više spljoštena od pigy-charm i ostalih brahicefaličnih persijanera. Inače, pre neku godinu je pobednik britanske nacionalne izožbe pasa, kraljevski pekinezer, na proglašenju sedeo na paketiću leda i sutradan uginuo.

i šta nam sad to dokazuje?

Meni je lepa, i sigurno je neću držati na ledu, to pod jedan.
Pod dva, nema životinje koja zbog svog izgleda nema neke predispizicije na nešto (spljošteni za oči uši isl, veliki za kukove, ovo za bubrege oni za srce..) dakle šta nam i to dokazuje kada je ova maca u pitanju? Ništa mimi, osim da se tebi ne dopada.

Što smo jasno shvatili, ali temu nisam ni postavio da bih pitao nekoga šta mu se dopada a šta ne.

logika?

Ne shvataš, meni se sviđa, zaljubljena sam u taj izgled, i pse volim i sviđaju mi se brahicefalični, pa zaboga, preko 14 godina mi je član porodice bio mešanac pekinezera! Samo znam kakve probleme mogu da imaju i žao mi ih je da uopšte žive i razmnožavaju se tako jadni celog života.

I kao što rekoh, kod nas ih garant nema.

Back