Grupe podrške

mekflaj

Poznat
Poruka
8.291
U Americi postoje razna anonimna grupna okupljanja, npr. ljudi koji su bivši narkomani, alkoholičari, razni bolesnici, samohrani roditelji itd...
Okupe se u nekom malom prostoru, posedaju u krug, prigušeno svetlo, nije bitno ko si, kako se zoveš, ko hoće nešto da podeli sa grupom podeli, ostaje sve anonimno...

Da li postoje takve grupe i kod nas?

Da, forum su zapravo organizovale specijalne psihijatrijske teroristicke jedinice pri mupu Srbije.
Sa ciljem da kradu snove i ideje ljudi.
Svi smo ovde ludi.
Normalni ni ne znaju da postoji ovaj forum.

Da, forum su zapravo organizovale specijalne psihijatrijske teroristicke jedinice pri mupu Srbije.
Sa ciljem da kradu snove i ideje ljudi.
Svi smo ovde ludi.
Normalni ni ne znaju da postoji ovaj forum.

Damn.+You+are+right+_193da980d67a8a3b8376042e7bc6d951.jpg

Za usamljenike i osobe koje su otuđene od ozračja i obitelji, grupe za podršku uopće nisu loše riješenje.

zašto se rugaš mekflaju?
on je pitao uopšteno, a ovim aludiraš na njegovo samotnjaštvo.
otkud znaš zbog čega i koga postavlja to pitanje?

uostalom, otuđen možeš biti i pod porodičnim ozračjem.
itekako sam i otuđen...masku socijalne prilagođenosti možeš nositi svuda, na posao, kod prijatelja i rodbine u posetu, a duboko u sebi da prezireš i da se užasavaš svakog kontakta sa drugima.

zašto se rugaš mekflaju?
on je pitao uopšteno, a ovim aludiraš na njegovo samotnjaštvo.
otkud znaš zbog čega i koga postavlja to pitanje?

uostalom, otuđen možeš biti i pod porodičnim ozračjem.
itekako sam i otuđen...masku socijalne prilagođenosti možeš nositi svuda, na posao, kod prijatelja i rodbine u posetu, a duboko u sebi da prezireš i da se užasavaš svakog kontakta sa drugima.

Pojma nemam tko je taj mekflaj uopće. Nisam u tijeku sa njegovim postiranjem. Postirao sam na osnovu naslova topica što je sasvim dovoljno za rečenicu koju sam napisao.

Pojma nemam tko je taj mekflaj uopće. Nisam u tijeku sa njegovim postiranjem. Postirao sam na osnovu naslova topica što je sasvim dovoljno za rečenicu koju sam napisao.

pa meni se učinilo da jesi, zato što postavljač teme jeste samotnjak po sopstvenom opredeljenju. nebitno.
opet, zašto misliš da je svako ko pohodi takve grupe za podršku usamljenik i otuđen od porodice?
logično je da u grupi ljudi sa sličnim problemom lakše može naići na razumevanje koje mu je potrebno.
porodica je tu da pruži podršku, svakako, ali samo oni koji su prošli kroz isti "pakao" mogu tačno znati kako se taj neko oseća, sa kakvim se problemima i iskušenjima suočava itd.

Ne znam kakve ti scenarije razvijaš i nezainteresovan sam da saznam. Nisam posebito negirao potencijalni uspjeh grupne terapije u bilo kojemu slučaju. Cijeneći da je ozračje i obitelj uporište svake jedinke nalazim da potporu i utjehu osoba prvo treba potražiti u pomenutima. Stoga i jesam napisao :

quote_icon.png.pagespeed.ce.PubgKEMO6n.png
Original postavio Nez

Za usamljenike i osobe koje su otuđene od ozračja i obitelji, grupe za podršku uopće nisu loše riješenje.

Što si ti na osnovu jedne rečenice uspijela iskonstruirati i što se tebi učinilo, zbilja nije do mene.

Back