Grupa

Je li Soćo, je li i dalje misliš da je serija realan prikaz naše stvarnosti? :D
Za ovih sedam-osam epizoda pogibe više njih nego u ratovima od '91 do '95...

Hhahaha ma ajde sto su ih pobili nego bre sto policija ne reaguje.. Roknuli su onog Gvozdena i u muriji niko ni rec.. A sto se tice broja ubijenih, ne znam, i u Ubicama su u prvoj sezoni poubijali gomilu ljudi pa se vecina odusevila... Ove jeseni su na 5 kanali pustili 10-15 premijera a mozda svega 2 do 3 da valjaju... Senke 2, Dug moru i Delirijum tremens. I to je to.

Od Grupe sam ocekivao kvalitet s obzirom da je pilot epizoda iz 2014. jako dobro uradjena ali mi deluje da su skroz sagoreli u zelji da naprave nesto vrhunsko a ispalo je na silu, mislim ok nije bas potpuna katastrofa ali ko je preskocio nije mnogo propustio, def. nije serija koja ce se pamtiti... Ima tu svega i lose glume i naivnih raspleta, cesto i ne postoji prava radnja, motivi pojedinih glavnih junaka su potpuno nepoznati,itd...

Od solidnog pilota, ova serija je išla silaznom putanjom u ambis.
Poslednja epizoda je vrhunac, gde je sve nabacano, usiljeno, neki likovi, poput Mensurovog, samo su prodefilovali kroz seriju bez prave poente, neki podzapleti su ostali nedorečeni....
U suštini, scenaristi su se pogubili u nekoj svojoj pretencioznosti, pa su na kraju morali da idu na šok efekat, što je prilično jadno.

Generalno, serija koja će se vrlo brzo zaboraviti, osim ako je RTS ne reprizira jedno 1200 puta.

Meni je fenomen da se sve ove nebuloze u tolikom broju odgledaju i na kraju ni1 pozitivan komentar,mislim i da ga ima ne znaci da to odgledano vredi ,nego da neko ne ispadne glup, sto je protracio toliko vremena i dao sansu necemu ocigledno praznom sto se vidi u par minuta

Da i ja dam svoj sud.

Prvo, da li se još neko zapitao zašto bi narkodileri hteli da legalizuju marihuanu? Zar upravo oni nisu ti koji jedini profitiraju u uslovima prohibicije?

Drugo, Nataša Ninković tj. njen lik uopšte ne deluje potreseno zbog gubitka sina. Već u sledećoj epizodi se smeje i planira da zaradi lovu od kriptovaluta.

Treće, kriptovalute su posebna priča. Kad bi to bilo tako kao što oni zamišljaju, svi bi se kupali u parama.

Četvrto, jel nekome upalo u oko da dva tipa iz obezbeđenja ispred ''Hangara'' nisu primetila pucanj kada je ubijen Rade? Težak previd.

Peto, smrt glavnog lika na kraju nas vraća u tužnu praksu jugoslovenske i srpske kinomatografije, gde se to dešavalo skoro u svakom filmu, valjda sa željom da se publika što više izbedači. Pri tome, ceo taj obračun sa onim krimosom je loše snimljen. Prvo je dopustio da mu pobegne dok je gledao u stranu, zatim je ovaj pucao dok je pandur bio iza zaklona i čak se u jednom trenutku videlo da je ostao bez metaka ali ga je na kraju ipak ubio. A lepo je moglo i bez toga.

Šesto, gledajući te klince i imajući u vidu da stvarnost nije mnogo drugačija, ne mogu da ne kažem ''Kakva tužna mladost''. Daješ velike pare, drogiraš se, rizikuješ život i zdravlje, jure te dileri, biju te, maltretiraju... Onda vidiš da oni roditelji prvo što urade kad im sin izađe iz popravnog doma je da ga pomiluju po kosi i kažu mu da će sve da bude u redu. Ne znam da li ja možda imam pogrešna i zastarela shvatanja, ali da moj sin diluje, pa lično bih ga odveo u zatvor i rekao da ga ne puštaju barem deset godina. A da neko drugo dete umre od droge koju mu je moj sin prodao, pa lično bih mu presudio.

Da sve to što ne valja ide pod mač na vreme, što bi rekao Miroljub, Srbija bi bila mnogo lepše mesto.

Ovo sa skidanjem dva glavna lika na samom kraju, uzeli da se igraju gejmotrona pa malo precerali.. 🤣

Sad u drugoj sezoni ima da bude full feminizam sa Martom, Jaksickom i Sremicom u glavnim ulogama, a mala Petra se vraca u be ge garant.

Back