Grubosti nasih balkanskih muskaraca

• Začetnik teme Začetnik teme Elena_
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
....ne mislim da si u pravu Dertraven,a jos manje da si se potrudio da razumes cilj ove teme.
OK,otom potom sto bi se reklo.......ponekad su deca mnogo ozbiljnija i pametnija od roditelja.
Radim sa decom i u to sam sasvim sigurna a i imala sam slucajeve gde sam imala osecaj da mi deca veruju vise nego svojim roditeljima.........zao mi je da je tako ali je tako........

Mislim da si ti pogresno postavila temu draga Elena. Tvoja poenta je na deci, a mi smo se svi primili na grubosti u svim oblicima.
O tome da deca ne treba da gledaju, slusaju ili trpe grubosti u bilo kom obliku, apsolutno se slazem sa tobom. Svako (i muskarci i zene) bi trebalo da naprave taj napor i obuzdaju sebe kada je dete u blizini, jer ono upija sve sto vidi i cuje i moze vrlo cesto steci pogresnu sliku o svetu oko sebe...

Izvinjavam se, opet cu napraviti digresiju…

begunac:
Nemojte me pogresno shvatiti,ali prosecni iq zene je mnogo manji od prosecnog iq muskarca :D
Incognito:
... e nemoj samo molim te o IQ-u i polovima... Poznato je da najveci ikada izmereni IQ ima ZENA, Marilyn vos Savant, sa IQ 218... Uspela je da resi rubikovu kocku samo posmatranjem iste za manje od jednog minuta...

Na drugom mestu dolazi muskarac, Nikos Ligeros, sa IQ-om od 'samo' 189...

Najvisi procenjeni (ne izmereni) IQ za sada 'drzi' Gete, sa 210, sto je opet manje nego izmerenog kod Marilyn vos Savant...

Pa sad ti vidi :lol: :lol: :lol:

Znas, koliko se secam u Rotu (Teorija licnosti) pise da je prosecni iq muskaraca je 100,5, a zene – 99,7. dakle, ni jedna cela jedinica. Tako da vam i nije neka razlika. Bolje se ne razmeci svojim iq-om, mozda si medju glupljim muskarcima, a to je neopisivo neprijatnije… Znam mnoge koji su potcenjivali pamet svoje devojke, a onda se ispostavilo da su stvari sasvim drugaije – na testu inteligencije. A mnogi mladici koji su isli na test kriju relativno los rezultat (natprosecan iq 132 – ali, nedovoljan za ulazak u Mensu) od svoje devojke – iz straha da je ona – mozda pametnija.
Dakle, mnogi mladici se plase pameti svojih devojaka. I verovatno oni ovde govore takve neistine… Iskompleksirani…

Uzgred, kakve veze ima necija pamet, ili njeno otsustvovanje, sa zlostavljanjem i gruboscu?

Snezna_kraljica:
Izvinjavam se, opet cu napraviti digresiju…

begunac:
Nemojte me pogresno shvatiti,ali prosecni iq zene je mnogo manji od prosecnog iq muskarca :D
Incognito:
... e nemoj samo molim te o IQ-u i polovima... Poznato je da najveci ikada izmereni IQ ima ZENA, Marilyn vos Savant, sa IQ 218... Uspela je da resi rubikovu kocku samo posmatranjem iste za manje od jednog minuta...

Na drugom mestu dolazi muskarac, Nikos Ligeros, sa IQ-om od 'samo' 189...

Najvisi procenjeni (ne izmereni) IQ za sada 'drzi' Gete, sa 210, sto je opet manje nego izmerenog kod Marilyn vos Savant...

Pa sad ti vidi :lol: :lol: :lol:

Znas, koliko se secam u Rotu (Teorija licnosti) pise da je prosecni iq muskaraca je 100,5, a zene – 99,7. dakle, ni jedna cela jedinica. Tako da vam i nije neka razlika. Bolje se ne razmeci svojim iq-om, mozda si medju glupljim muskarcima, a to je neopisivo neprijatnije… Znam mnoge koji su potcenjivali pamet svoje devojke, a onda se ispostavilo da su stvari sasvim drugaije – na testu inteligencije. A mnogi mladici koji su isli na test kriju relativno los rezultat (natprosecan iq 132 – ali, nedovoljan za ulazak u Mensu) od svoje devojke – iz straha da je ona – mozda pametnija.
Dakle, mnogi mladici se plase pameti svojih devojaka. I verovatno oni ovde govore takve neistine… Iskompleksirani…

Uzgred, kakve veze ima necija pamet, ili njeno otsustvovanje, sa zlostavljanjem i gruboscu?

Nema nikakve.....samo ovo moje gore nije bio dgovor na temu,nego na nesto drugo.....i ti poivrdi da sam u pravu :lol:

begunac:
Nema nikakve.....samo ovo moje gore nije bio dgovor na temu,nego na nesto drugo.....i ti poivrdi da sam u pravu :lol:

:lol:
Nisi me razumeo, pitala sam zasto je uopste i pomenuta inteligencija ovde? Da bi se opravdala grubost..? Ili onako, nesvesno... Ti nisi shvatio moje pitanje, curkice jedna... :wink: Jadni glupi muskarac!
P.S. Ti bi se smrznuo kad bu cuo moj koliko je moj iq i odnosio bi se prema meni sa STRAHOPOSTOVANJEM. Ali, necu ga reci. Pati u miru zbog svoje inferiornosti, necu da te uznemiravam... Cmokic!

Snezna_kraljica:
begunac:

Nisi me razumeo, pitala sam zasto je uopste i pomenuta inteligencija ovde? Da bi se opravdala grubost..? Ili onako, nesvesno... Ti nisi shvatio moje pitanje, curkice jedna... :wink: Jadni glupi muskarac!
P.S. Ti bi se smrznuo kad bu cuo moj koliko je moj iq i odnosio bi se prema meni sa STRAHOPOSTOVANJEM. Ali, necu ga reci. Pati u miru zbog svoje inferiornosti, necu da te uznemiravam... Cmokic!
Ala je lepo biti glup.... :lol: Moja omiljena pesmica...
...postovanje-mozda,ali bez straha :lol: cmokic i tebi

Imao bih samo nekoliko stvari koje bih dodao na ovu temu (inace zanimljivu).
Sto se statistike tice ne okrecite se na to (oko maltretiranja). Amerikanci najvise vole da pricaju o svojim problemima, cak i kada ih nema. Tamo najveci procenat ZABELEZENIHmaltretiranja, a garantujem ti da je najveci i procenat maltretiranih muskaraca od strane zena... Jednostavno su takvi, ne sto se mnogo maltretiraju neko sto vole da pricaju o sebi i svojim problemima. Da Vam ne pricam kakvim sam sedeljkama prisustvovao...
IQ stvarno nema veze sa ovom temom.
Sto se tice situacije kod nas, a i uopste u nerazvijenim zemljama garantujemda je situacija deset puta gora nego na zapadu. Sta reci osim da je edukacija neophodna. A to je dug proces.
Sto se dece tice ona stvarno ne treba da trpe stalne potrese u kuci. Samo ovo najcesce ide u drugu krajnost. Dete nikako ne treba isuvise stiti, drzati ga pod staklenim zvonom. Moja deviza je 'Sve sto te ne ubije cini te jacim'.

To je zato što su naši ljudi glupi,kad tučeš ženu uvek je udaraj odgore u teme na taj način dotična brzo gubi svest i nema dalje vike i dreke i što je najvaznije masnice se ne vide od kose tako da je kasnije možete bez ustručavanja malo prošetati gradom odnosno selom.

Elena_:
Vidim da neki nisu bas razumeli sta sam htela reci.....

Moj cilj je bio da podstaknem nase ljude da razmisle o svojim postupcima i u teskim nam trenutcima.
Ne kaze se uzalu da je on glava porodice........zar ne?
Samim tim on je uzor i zeni i deci te prijatna atmosfera u porodici i harmonija njenim clanovima,zavisi najvise od medusobnog odnosa coveka i zene.Zelim reci taj sklad i sloga medu roditeljima bit ce primer za decu,koja ce to kasnije preneti i na svoje porodice.
Razume se preseljenja u druge zemlje i novi pocetci ostavljaju neminovno traga i na njihovu psihu.
Novci su takode tu i najcesce uzrok nesporazuma izmedu muza i zene.
Zato je neophodno da se vec na pocetku zajednickog zivota dogovore kako ce rasporediti i trositi svoje prihode i ko ce voditi evidenciju o kucnim troskovima i brinuti se da svi osnovni kucni rashodi budu podmireni.
Nemojmo dozvoliti da vicemo jedni na druge na javnim mestima ili pred decom.....to uzasno izgleda kad vidim tako nesto.Imajmo hrabrosti i snage da se hrabro i sa smirenoscu ophodimo u situacijama koje nas tog momenta ite kako ljute a koje nam se namecu od partnera ili okoline.........
pokazimo i okolini da smo mi jedan kulturni narod........

A o batinama nema ni govora.....silom i agresivnoscu se nista danas ne postize i ne moze postici(ovo vazi za oba pola posto ima zena koje ne umeju da se ugase u ljutnji i zaista preteruju onim tihim recima) i mene to zaista nervira i ako sam zensko.

LEPA REC,HRABROST I SMIRENOST sve pobeduju a i pokazuju nasoj deci primer kako se resavaju konfliktne situacije.
Nemojmo dozvoliti da kad vec imamo inteligentnu decu da ih upropastimo svojim bezkrupoloznim ponasanjem........
Potrebno je samo malo vise SAMOSAVLADIVANJA I UZDRZANOSTI,pa ce se mnoge svade izbeci.....

Eto dragi moji budite mi dobri i pripazite na svoje postupke,pokazimo drugima po svetu da smo mi narod koji poznaje kulturu i koji je dostojan postovanja!
Pozdrav

Ukratko, budimo ljudi.

To nema veze ni sa inteligencijom (bar teoretski), ni sa Balkanom, nego sa odgojem.
Kao odgoj smatram usadjivanje temeljnih vrijednosti i stavova tipa: ne lazi, ne kradi i sl. a ne odnos sa drugim polom.
Ja sam mozda dominantan u vezi i ne volim ono sto se danas predstavlja kao jednakost polova i sva ta sr..a koja se protezu i do porodice, ali mislim da biti muskarac i macho ne iskljucuje biti covjek i biti odgovoran za svoje ponasanje.
Jednom, kad sam iznio ovaj svoj stav, jedna prijateljica me je pitala "da li bih ja sjedio kod kuce i cuvao djecu, a da moja zena radi?" na sta sam ja odgovorio da nema sumnje da bih prije izabrao radni dan sa svojom djecom nego radni dan sa omrazenim kolegama. Samo ako to situacija zahtjeva i ako procijenim da je tako bolje svima.
I opet bih bio musko na svakom planu.
ALi, ima nas svakakvih...
Ostaje samo nada da ce djeca koja vide negativno ponasanje svog oca omrznu to i pocnu da se ponasaju drugacije.
God bless you!

Snezna_kraljica:
begunac:

Moj ikju je 83.6! Jedva su me pustili u redovnu školu.
Ikju bi trebalo da bude neka odrednica pameti, je li? Koliko sam ja učio iz osnova psihologije, a kasnije samostalno istraživao biologije životinja, pa i ljudi, utvrdio sam da je inteligencija primerenost delanja u zadatim uslovima. Po tome, o nečijim inteligencijama bih tako prosuđivao. A neka se tako sudi i meni.
Oko grubosti, pa ja sam najveći grubijan na Planeti. Samo su moje grubosti vođene prijatnošću. I zato im one prijaju. Za razliku, ženski mazohizam ume da navede muške da ih i na taj način zadovolje. Te tako posmatrajući stvari, možemo zaključiti da sve ima svoj uzrok i posledicu. Pogotovo u bipolarnim sistemima gde dolazi do raznoraznih međusobnih odnosa, interakcija među suprotstavljenim polaritetima. U prvom redu do nametanja, do čega se dolazi nadmetanjem. Ponekad i podmetanjem.

Back