Grom udario fudbalera u sred utakmice

Sensei

Master
Moderator
Poruka
91.998
Indonežanski fudbaler preminuo nakon što ga je udario grom na terenu

Incident se dogodio u subotu oko 16.20 po lokalnom vremenu. Fudbaler, identifikovan kao Septen Raharja, iz Subanga, igrao je prijateljsku utakmicu na stadionu Silivangi u Bandungu, Zapadna Java, 10. februara.

Raharja je još disao kada su ga saigrači pojurili sa terena na sigurno, navodi indonezijski PRFM Nevs. U bolnici je kasnije podlegao.

Video tog trenutka je od tada naširoko deljen na društvenim mrežama.

1707811805328.png

Najcudniji grom koji sam ja video u zivotu....
Gledajte snimak frejm po frejm, tako ne izgledaju gromovi kad puca kod nas....
Pred mene su cesto udarali gromovi , jednom prilikom iz suncanog neba i to bas jak grom....
A bilo je i i po pet puta u isto mesto , to sam video u Nevesinjskom polju , ja sam, provala, ja cucim po kisi , a on puca u neku kamenu kucu odmah tu na 40m od mene 15m iznad polja po visini , mozda 20m iznad polja...

Nagledao sam se gromova iz blizine, ali nikad ne ostavlja paru gore u vazduhu, ostavlja dole pri dnu gde udara, tu bude i mreze i svasta nesto..
Bude raznih oblika, od kuglastih do onih viljuskastih....reckastih sa manjim munjama pored...
Ali da izgleda ovako , to je bas kao kuglasta munja samo usmerena....i brza..

Najcudniji grom koji sam ja video u zivotu....
Gledajte snimak frejm po frejm, tako ne izgledaju gromovi kad puca kod nas....
Pred mene su cesto udarali gromovi , jednom prilikom iz suncanog neba i to bas jak grom....
A bilo je i i po pet puta u isto mesto , to sam video u Nevesinjskom polju , ja sam, provala, ja cucim po kisi , a on puca u neku kamenu kucu odmah tu na 40m od mene 15m iznad polja po visini , mozda 20m iznad polja...

Nagledao sam se gromova iz blizine, ali nikad ne ostavlja paru gore u vazduhu, ostavlja dole pri dnu gde udara, tu bude i mreze i svasta nesto..
Bude raznih oblika, od kuglastih do onih viljuskastih....reckastih sa manjim munjama pored...
Ali da izgleda ovako , to je bas kao kuglasta munja samo usmerena....i brza..
Fajser

1707816477851.png

Evo pogledajte ovaj grom...
Iznad nekih 20m je glavni grom koji mrezasto siri i udara gde mu se ide...
Ali je izazvao ovu malu munjicu da iz prizemnog jonizujuceg sloja udari u zemlju jer je velika munja indukovala naelektrisanje i u okolini , ne samo tamo gde je prosla....ili prolazi , duzi vremenski trenutak..

Pogledajte prilog 1498047

Evo pogledajte ovaj grom...
Iznad nekih 20m je glavni grom koji mrezasto siri i udara gde mu se ide...
Ali je izazvao ovu malu munjicu da iz prizemnog jonizujuceg sloja udari u zemlju jer je velika munja indukovala naelektrisanje i u okolini , ne samo tamo gde je prosla....ili prolazi , duzi vremenski trenutak..
Kakav crni kisobran kad grmi to se baca.

Back