Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ne... mozda pogresan pogled na stvari... razmisljas: ovde cu ja jednom da nadjem svoj mir... da...livija:
kao dodjesh tu i gledash.... OVDE CJU JA JEDNOM DA SE RASPADNEM.........
King 7:Mnogo je pristojnije da se sahrana obavi na miru, mozda popiti zestinu i koji sok a posle otici kuci preminulog i u prisustvu porodice provesti koji sat, eventualno rucati. Sto se tice spomenika, nikakav kic, supermermer i biste. Cak ni sliku ne bih dozvolio da mi stave ( ne daj Boze ), samo jednostavan kameni ili betonski krst.
Nazalost, haos koji postoji u arhitekturi skoro je identican haosu koji vlada i na grobljima. Osim tipizacije koja nam nedostaje a koja je pojam pojmova urbanog zivljenja prisutna je i prenatrpanost na grobljima tako da imamo sada groblja velicina manjih varosica. Vecina nas je bila svedok guzve koja nastane na zadusnice, hiljada ljudi koji iznose ice i pice, djubre, kese i obavezne cigane.tweety70:Tacno tako, a mozda, kad bi se uvelo malo i reda sa tim spomenicima, mada, tesko da bi to bilo izvodljivo, kad ni kuce ne mogu da se tipiziraju nego se budzi kojesta kako bi tek sa spomenikom?!!!
"Ovde pochiva *taj i taj*,junak Srbskoga roda,poginuo u drugom svedskom ratu"Hellen:Мада ме нервира што стално ловим правописне и стилске грешке у натписима.....
ne volem groblja..... meni mrtvaci, iskreno, ne smetaju nesto puno. Treba se plasiti zivog coveka, ne mrtvaka.... Ne osecam nista posebno. Uglavnom idem na groblje jednom u 3 meseca sa babom i dedom na grob moje tetke(koja je preminula sa dvaez jednu godinu-ona je jedini mrtvi bliski rodjak koga imam)....malo je tuzno tu.....sklonim se sto dalje od groba da nebi videla babu da place.....ali boze moj....ljudi umiru odlaze....nema ih vise....ok je ako hoces da ih se secas i taaako.....ali nije lepo da sebe unistavas time sto svaki put oplakujes i rana je ponovo ziva....Mome drugu iz odeljenja je cjale umro ove godine....svi smo isli na sahranu.... mi iz razreda nosili smo venceve i to. Bilo je tuzno sve, onako zalosno, melahonicno, kad pogledas tog mog druga, nekako se malo zamislis kome je red da umre, a kome ne....ima li tu nekog pravila....il se to igra na eci peci pec.... U svakom slucaju ne volem groblja u opste. Ne zbog mrtvaka....ni zbog te skoro bolesne melahoniije.....vec sto svaki put kad dodjem na grob moje tetke dodje tu neko cigance ili neka pijanica da prosi. Pomalo me razbesni to sto znam da kad moja baba ostavi kafu i vodu na grobu da ce to neki ciga uzeti da se razbudi.....moja baba to zna....al ona sve jedno to ostavlja....mrzim to sto prose na takvom mestu...kvari dozivljaj....uhvate te nespremnog.....ti dodjes tu da posetis grob nekog svog, da mu promenis cvece, zapalis svecu, doneses kafu i sl, i dodje ti tu neki garavi pa prosi, moljaka, nece se odmaknuti dok mu nesto nedas....mrzim to.....brrr......AntunTun:sad se neshto misim...
bila je tema o saranama...a groblja?
kako se osetjate na groblju?...da li ste sami ishli na groblje?...da li ste ishli sami na groblje ali ne na grob nekog vama poznatog?...
moja baba je sahranjena na malom seoskom groblju...svo je obraslo travom i vrzinom...prastari spomenici...spomenici iz prvog rata...drugog...istorija zemlje na groblju
gradsko je mnogo drugachije...tu su luxuzni spomenici sa pozlatom...grobnice od belog il crvenog mermera sa bistama od bronze...ogromni spomenici sa raznim gravurama...da budemo razlichiti i kad umremo...da se zna ko je imao novca za zhivota...da se zna gospoda...elita...a opet tako je sve mirno...jasno se vidi da razlike nema da su svi zemlja...aleja velikana to je mesto gde zhelimo biti...i ako zapnesh mozhda se i dogodi da te sahrane pored nekog bitnog...zashto?...