Grlo

Da ima uputstvo ne bi vas gnjavila ovakvim pitanjima. Na netu sam nasla uputstvo, ali ne odnosi se na ispiranje grla vec na mučnine i pijenje tih tableta. Potrefilo se da u povratku kuci u prodavnici nisam nasla obicnu sodu bikarbonu vec samo ove tablete... verovali ili ne i to je moguće! Eto, iz tih razloga sam postavila ovo pitanje...
Danas sam nasla obicnu sodu, ali me odgovor za tablete i dalje zanima, da znam za ubuduće....

ovi su postovi stariji, ali nadam se da će dr da vidi moj post.
radim u prosveti, i to sa malom decom pa moram da pričam glasno, i često da se deram a glasne mogućnosti mi nisu neke.
često sam imala upale grla od kako radim, ali od decembra neprestano, čak i kada nisam radila. Primala inekcije, pila hemomicin, prskala propolis. Najveći problem je što je moja doktorka opšte prakse totalno nezainteresovana, toliko da kada sam juče išla da trađim upu za drugog orl lekara (za Dragipa Mišović jer im tamo radi aparat za snimanje sinusa, a u Krivolačkoj ne radi) i da radim sedimantaciju krvi (ništa na njen predlog, to se ja setim šta bih sve mogla da radim) NIJE HTELA DA USTANE DA MI POGLEDA GRLO. ja je zamolim ako može, jer sam juče bila izmaltretirana od lekara, ipla i kod endokrinolaga, kaže orl lekar će. I ja se jutros budim sa gnojnim čepovima u grlu, a subota je i šta sad....Pa evo čitam i krenuće sa ovim alternativnim metodima, do ponedeljka pa da uradim bris. ufff, uf

hvala na savetu dr dežurni policajac. evo ceo dan pokušavam sve bez antibiotika, beli luk na grlo, soda bikerbona, propolis sprej, grgutanje sa Pervivom. kako čitam meni ovo moje dosta deluje na mononukleozu, s tim što ja nisam imala teperaturu. Ali 3 meseca upaljeno grlo je stvarno zabrinjavajuće. Sada čitam iskustva ljudi na dalekom zapadu, pa ću valjda još nešto korisno da pročitam.

Ko vas ljudi leci. Iz krvne slike jasno moze da se vidi u vecini slucajeva da li je u pitanju virusna ili bakterijska infekcija. One doze antibiotika i kombinacije koje su neki ljudi ovde naveli su recept za jednu socnu bakterijsku rezistenciju. Za 6 godina fakulteta su ti vasi doktori koji su vam dali te terapije mogli da nauce da se iz krvne slike u vecini slucajeva na nase podruciju (ne razumem se u tropske bolesti) jasno vidi da li je virus ili je bakterija (ima izuzetaka) a na osnovu antibiograma se jasno vidi na sta reaguje. U svetu medicina traje 4 godine i to ljudi znaju kod nas to ne znaju ni posle 6. Boze sacuvaj da im upadne nesto komplikovanije. Cast izuzetcima.

Back