Griza savesti

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.497
Nemam mrlje na savesti...

Ali, nekada me grize zbog malih stvari, najvise kada sam napravio nesto roditeljima sto im se tada nije svidjalo.

Najcesce sasvim nehoticno...

I ako su oni vec jako davno u drugoj dimenziju, a i ja polako ulazim u finale, uvek kada se setim nekih stvari neprijatno mi je ...Zagorca mi dan.

Izgleda da to traje citav zivot, neizlecivo je?:sad2:

Ali, nekada me grize zbog malih stvari, najvise kada sam napravio nesto roditeljima sto im se tada nije svidjalo.

I ako su oni vec jako davno u drugoj dimenziju, a i ja polako ulazim u finale, uvek kada se setim nekih stvari neprijatno mi je ...Zagorca mi dan.

Podsvest :) Kad ti dodju takve misli , pomisli na neke druge stvari i proci ce i ovako ne mozes nista ispraviti

waikiki (:
Podsvest :) Kad ti dodju takve misli , pomisli na neke druge stvari i proci ce i ovako ne mozes nista ispraviti
Није у питању подсвест, грижа савести је порука ваше Душе да сте направили грешку. На тај начин она вам сугерише да то више не чините и уколико постоји могућност, да се потрудите да је исправите.

Није у питању подсвест, грижа савести је порука ваше Душе да сте направили грешку. На тај начин она вам сугерише да то више не чините и уколико постоји могућност, да се потрудите да је исправите.

Dusa ne postoji.

bRu zLi
Dusa ne postoji.
Пре отприлике једног сата, током медитације замолили смо Духовне Енергије Универзума за ваше исцељење, при чему су нам одговориле:

"Ми ћемо урадити исцељење особи за чије исцељење сте нас замолили, међутим како је прилично демонизована, то исцељење имаће слаб ефекат. Будите опрезни током комуникације са њом, јер јој је намера да успостави јак контакт са вама* и преко њега негативно утиче на вас".

* Овај контакт спонтано се успоставља преко једне чакре (да не наводимо које - осетићете сами) путем емоционалних провокација, свађа, вређањем, псовкама и слично, и особа која се не бави духовношћу не може да спречи његово формирање. Духовне Енергије Универзума рекле су нам да је за особе које се не баве духовношћу најбоља одбрана Гледање у Сунце**, јер црномагијашима и енергетским вампирима енергије Сунца причињавају бол, услед чега повлаче пипке из чакре/и особе коју енергетски вампиришу.

** Користите упутства о Гледању у Сунце која се могу наћи на нету: гледати први и/или задњи сат током дана, по 10 или 5 секунди повећавати период гледања, босоног ходати по тлу... и слично.

За оне који практикују медитацију који користимо и ми - Медитацију Душе, Духовне Енергије Универзума не препоручују Гледање у Сунце, јер би имало контраефекат.

Poslednja izmena:

Ah, tu grižu savesti - prema roditeljima, naročito kada ih više nema - oseti svako (normalan). Naročito kad se stigne u neku zreliju fazu života. I traje do kraja života. Nije to samo kod tebe, ne brini. Al se ne leči.

Ah, tu grižu savesti - prema roditeljima, naročito kada ih više nema - oseti svako (normalan). Naročito kad se stigne u neku zreliju fazu života. I traje do kraja života. Nije to samo kod tebe, ne brini. Al se ne leči.

Bas tako, griza savesti je normalna stvar i moze samo pomoci da postanemo jos bolji. Kad je nikako nema, to vec nije dobro.
Samo, cini mi se i da postoji mala razlika u savesti. Ako se grizemo zbog toga sto je neko promenio misljenje o nama zbog nekog loseg postupka, to bi bilo malo narcisoidno. A ako smo svesni da smo nekog povredili i znamo kako mu/joj je tesko bilo, to bi bila prava savest/odgovornost.

@Pače ružno je lepo rekao da je savest unutrašnji sudija. Zbog toga se javlja kajanje. Ta emocija ima adaptivnu svrhu da se promeniš i da ne činiš takve stvari. Međutim, unutrašnja kazna ako potraje previše, postaje problem za sebe. Ima svrhe da svesno razmišljaš o tome da čovek nije savršen da bi uvek i u svakoj situaciji mogao reagovati ispravno. Dakle moraš da prihvatiš sebe kao nesavršenog (kao ljudsko biće). Da si savršen, ne bi bio čovek (već žena :lol:).
Preterano dugo kajanje izlazi iz okvira adaptacije i svrsishodnosti, ali ono upućuje na još nešto (ne znam šta).

Back