GRIŽA SAVESTI

Da li ste često i zbog kojih stvari imali grižu savesti i da li vas je mnogo "grizla"?
Da te stvari možete da promenite,da li biste? Da li vam već pomenuta savest
često smeta u životu?
Ja nekad ne mogu da spavam zbog toga,a kad bih vam rekla šta je sve izaziva
smejali biste se.

Samokritika je jedini put do kristalizacije lichnosti. Chesto me grize savest, koliko god da je to loshe tako me nauchi da sledeci put ne ponavljam greshku.

Nešto se ne sećam kada me je poslednji put grizla savest....
Uglavnom se ponašam tako da nema zbog čega da me grize savest.
Ne može da me grize savest što idem na posao umesto da budem sa svojim detetom, jer znam da radim nešto što moram, to nije moj izbor.
Ako sam nekad nešto i uradila zbog čega me je grizla savest, brzo sam se potrudila da olakšam svoju savest, na ovaj ili onaj način.
Najvažnije mi je da mirno spavam....samo tako mogu da budem zadovoljna i da funkcionišem....

Тренутно ме гризе савест што ме већ 3 дана чека брдо непрегледаних свезака, а ја блејим на Форуму. z:( Али, како стоје ствари - наставиће да ме гризе бар до сутра. z:mrgreen:

Uglavnom nemam.Valjda zato sto uvek brojim do deset,iscedim se ko limun pre nego nesto uradim ispitujuci se da li je u redu ili cu pogresiti.Kad presecem znam da nema nazad i da kajanje i griza savesti nece vratiti nista na staro....
Nisam se ni o koga ogresila do te mere da me to proganja.

Gricka me savest nekad kad ne odem na trening,kad ostavim nesto na poslu za sutra i odem na kafu sa drugaricama,ili kad ugasim sat i okrenem se na drugu stranu a trebalo bi na posao...Al to su prolazne grize savesti.Njih ni ne racunam.z:)

Back