Grip?

pterobog

Primećen član
Poruka
720
Imam 16 godina...jutros kada sam se probudio odmah sam znao da me uhvatila neka gripa,osjecao sam se malaksalo i malo mi je bila mucnina,kasnije u toku dana pojavila se temperatura (groznica) i glavobolja,imam temperaturu oko 38 vec od podna,medjutim nije da ne mogu da idem,da mi se vrti u glavi s obzirom na temperaturu iako sam u krevetu citav dan.Ono sto mi je nelogicno jeste da me grlo uopste ne boli,uvijek kada sam bio prehladjen prvi simptom je grlobolja,sada samo imam visoku temperaturu i povremenu glavobolju.Je li moguca prehlada bez grlobolje?

nemas ti nikakvu prehladu kad te ne boli grlo niti kasljes..uhvatila te neka grozinca ono trebas se najesti crnog luka pomorandza limun med caj supa..mozda i da se istusiras mlakom vodom

Imam 16 godina...jutros kada sam se probudio odmah sam znao da me uhvatila neka gripa,osjecao sam se malaksalo i malo mi je bila mucnina,kasnije u toku dana pojavila se temperatura (groznica) i glavobolja,imam temperaturu oko 38 vec od podna,medjutim nije da ne mogu da idem,da mi se vrti u glavi s obzirom na temperaturu iako sam u krevetu citav dan.Ono sto mi je nelogicno jeste da me grlo uopste ne boli,uvijek kada sam bio prehladjen prvi simptom je grlobolja,sada samo imam visoku temperaturu i povremenu glavobolju.Je li moguca prehlada bez grlobolje?
Nista strasno,moguce je.Mozzda je trovanje hranom...

Pijem Fervex,ne vjerujem da je trovanje jer nemam mucninu,samo me zanimalo da li moze biti prehlada bez bola u grlu,bez curenja nosa i bez kaslja (kijanja),samo povisena temperatura,blaga malaksalost i povremena glavobolja,cak mi nije ni apetit nesto previse oslabio :)

Pijem Fervex,ne vjerujem da je trovanje jer nemam mucninu,samo me zanimalo da li moze biti prehlada bez bola u grlu,bez curenja nosa i bez kaslja (kijanja),samo povisena temperatura,blaga malaksalost i povremena glavobolja,cak mi nije ni apetit nesto previse oslabio :)

Moguće je to, imaš negde upalu u sebi.

uopste ne mora da bude prehlada, vec virusna infekcija..
virusi se lociraju na razlicitim mestima u telu..moze da bude lociran u zglobu kuka..ili na centru za ravnotezu..
miruj, puno vitaminskih napitaka..citrusa sve dok se ne budes ponovo osecao svoj..
vecina pravi strasnu gresku jer visoku temperaturu ''izbaciuje'' treningom..
telo je tad napadnuto i potrebno je sacuvati sve odbrambene potencijale da se samo izbori sa virozom, a treningom samo povecavamo stres kome izlazemo sopstveni organizam..

uopste ne mora da bude prehlada, vec virusna infekcija..
virusi se lociraju na razlicitim mestima u telu..moze da bude lociran u zglobu kuka..ili na centru za ravnotezu..
miruj, puno vitaminskih napitaka..citrusa sve dok se ne budes ponovo osecao svoj..
vecina pravi strasnu gresku jer visoku temperaturu ''izbaciuje'' treningom..
telo je tad napadnuto i potrebno je sacuvati sve odbrambene potencijale da se samo izbori sa virozom, a treningom samo povecavamo stres kome izlazemo sopstveni organizam..

Hvala na odgovoru.Danas sam odlicno bez temperature,jedino sto imam jake gasove,ne znam kakve to i da li ima uopste veze sa svim ovim(inace niti me boli stomak,niti mi je mucnina) Bas mi je ovo bilo cudno nikad mi se ne nije desilo da jedan dan imam ovako visoku temperaturu a sledeci dan sam kao nov.Inace juce sam imao vecinu dana 38 uvece je pala na 37.5 i sinoc kasnije na 37 a danas nista :D

Poslednja izmena:
Bogme ja za fervex,coldrex i sl. nisam bas najlepse cula....negde na netu sam procitala svasta nesto.kad nadjem postavicu link.
za obaranje temperature ima aspirin,eferalgan...meni odlicno deluju.
Aspirin je acetilsalicilna kiselina,ne preporucuje se mladjima od 14odnosno 16 godina(razlikuju se godine od literature do literature),jer moze prouzrokouati teske posledice-Rejov sindrom. Mada ne bi trebalo da si vise u toj rizicnoj grupi. Ja imam 17,i pijem ga bez problema. ;)

ja ga nikada nisam uzela.
uzimam iskljucivo eferalgan...ali nisam skoro bila prehladjena
Svi ti analgetici se u zapadnim zemljama odavno ne koriste,jer metamizol natrijum,koji je glavni sastojak tog leka,prema statistikama kod jedne u milion osoba moze da izazove agranulocitozu...ti lekovi jos uvek u upotrebi ...! ;)

Poslednja izmena:

Back