Grimase

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.496
Meni je jedno pitanje vrlo interesantno....

Ljudi govore hiljadama jezika i dijalekata na svetu. Najcesce se apsolutno ne razumeju...

Nikada nisu bili u kontaktu, pa nisu naucili jezik...

Ali svi ljudi, bili oni na Ekvadoru ili polovima, PRAVE ISTE GRIMASE za iste stvari ! Nije bitna ni rasa, ni godine zivota, ni razvoj, ni mesto na zemljinoj kugli !

SVI LJUDI imaju istu grimasu recimo za strah ili za gadjenje ili za bes ili za bol....

Odakle im to??? kako to??? :think:

Poslednja izmena:
I hijene nemaju moc govora, pa ipak dele plen.
Ima u prirodi puno primera.

Odgledaj sednicu vlade bez tona, i shvatices da ono sto su pricali nema blage veze sa onim sto su se dogovorili.

Poslednja izmena:
Ja mislim da retko pravim grimase-ja menjam boje. Ali u principu-šta god mislio trudim se da uvek imam isti izraz lica (da neko neprimeti na meni ako npr mislim o nečemu loše). I trudim se da se smejem. Kad su loše situacije-smeh je nekako lek i za tebe-da lakse to "svariš" a možda i drugi kažu "ovo neki šaljivdžija-nije on tolko opasan "

Nije glupo pitanje, upravo obrnuto,vrlo je zanimljivo i do danas nije u potpunosti razjasnjeno.
Blajbi cestitam, i sama sam cesto o tome razmisljala.nesto sam i citala,cak imam i tu knjizurinu
Govor tela...Ono sto sam zakljucila je da je to vezano sa instinktima,pragovorom,Instiktima
odrzanja...iskustvima plemenskog ,kolektivne svesti.To su reakcije materijalnog tela,vezane
sa endokrinim sistemom,jer lucenjem,adrenalina,serotonina,melatonina,itd.nastaju reakcije
tela koje ne mozemo da kontrolisemo...ali ima tu jos,pa pisite ljudi..

Nije glupo pitanje, upravo obrnuto,vrlo je zanimljivo i do danas nije u potpunosti razjasnjeno.
Blajbi cestitam, i sama sam cesto o tome razmisljala.nesto sam i citala,cak imam i tu knjizurinu
Govor tela...Ono sto sam zakljucila je da je to vezano sa instinktima,pragovorom,Instiktima
odrzanja...iskustvima plemenskog ,kolektivne svesti.To su reakcije materijalnog tela,vezane
sa endokrinim sistemom,jer lucenjem,adrenalina,serotonina,melatonina,itd.nastaju reakcije
tela koje ne mozemo da kontrolisemo...ali ima tu jos,pa pisite ljudi..

...dok jezik to nije. ergo, pitanje jeste glupo

Back