Грешница?

crveni oblak

Elita
Poruka
19.115
Већ много година, бар две деценије уназад, кад год се у неком друштву прича о алкохолу и швалерацији било које врсте или степена (од флертовања па све до заљубљивања и секса), сви наоколо (осим најбоље пријатељице и уже породице) ми кажу да нисам нормална зато што сам увек трезна и што никад не варам партнера и не флертујем са другим мушкарцима и да би ме сматрали нормалном кад бих се бар понекад напила или показала бар мало интересовања бар за флерт.

Понекад се због таквих критика осећам као некакав партибрејкер иако никад не гунђам нити иког осуђујем због њиховог опијања или флертовања или швалерања нити сам икада укочени намћор који намркне фацу у ситуацијама где има таквог понашања. И морам признати да ми је криво што с' времена на време ме неко тако оштро окарактерише и доводи у ситуацију да се малтене морам правдати што се не уклапам у њихово схватање друштвено прихватљивог понашања.

Мислим да није фер да због свог понашања неко буде прозвана чудаком у друштву (друштво у општем смислу, не круг пријатеља) и куда иде овај свет? :confused:

И сад, питам ја вас које сте у вези или браку (јер онима које нису у вези/браку, флертовање је ваљда некакав ,,рад'' на томе да буду), која је ,,доза'' пијаначког или швалеркастог понашања коју себи дозвољавате и ако дозвољавате, зашто то дозвољавате себи? Да ли то радите да бисте се уклопили у околину или из неких других личних разлога? Да ли бисте могли бити трајно да баталите такво понашање и ако не бисте, шта вас спречава у томе? Постоје ли неки квалитетни аргументи у корист таквог понашања или не? Од околине нисам чула ниједан аргумент који бих могла сматрати валидним у смислу да је такво понашање корисно или благотворно на овај или онај начин.

п.с. Само питам и толерантно прихватам да нисмо сви исти, без осуде.:)

Poslednja izmena:
Takva sam i ja, ali mene niko ne osuđuje, ne kažu mi da nisam normalna. Družim se samo sa takvima, možda zbog toga. Poznajem i drugačije, ali mi oni ništa ne prigovaraju,a ni ja njima.

Волела бих да знам шта одговорити у ситуацијама кад крене групни напад у вези са тим темама. Кад кажем једноставно: ,,Па, не треба ми то.'' углавном окрену очима и наставе. Чини ми се да такав одговор направи непријатну атмосферу, а другачији нисам смислила.

Takva sam i ja, ali mene niko ne osuđuje, ne kažu mi da nisam normalna. Družim se samo sa takvima, možda zbog toga. Poznajem i drugačije, ali mi oni ništa ne prigovaraju,a ni ja njima.

Како успеш да изабереш ,,само такве''? Нпр. у мом окружењу су најчешће породични људи који имају децу и ређе самци/самице, сви су материјално ситуирани, већина су високообразовани и пристојног изгледа, нису никакви клошари, уличари и сл. па опет...

Волела бих да знам шта одговорити у ситуацијама кад крене групни напад у вези са тим темама. Кад кажем једноставно: ,,Па, не треба ми то.'' углавном окрену очима и наставе. Чини ми се да такав одговор направи непријатну атмосферу, а другачији нисам смислила.

Okreni sve na zezanje, nemoj im dozvoliti da te uvuku u "razgovor" koji ti ne odgovara.

- - - - - - - - - -

Како успеш да изабереш ,,само такве''? Нпр. у мом окружењу су најчешће породични људи који имају децу и ређе самци/самице, сви су материјално ситуирани, већина су високообразовани и пристојног изгледа, нису никакви клошари, уличари и сл. па опет...

Nema ih mnogo.:lol:

ja ne znam kakvi su ti to prijatelji koji ti zakeraju a ti si srecna...
msm svezavisi od mere ali ako preteruju mozda je vreme da se malo odaljite...
ono normalno je ako si u vezi da ne varas flertovanje je dr stvar al i to sve zavisi od tipa osobe...u svakom slucaju ruzno je nametati svoje ponasanje tako drugome jer svako ima svoj obrazac srece...

sad mozda ti i one zavide na sreci ili im smeta sto si cistunica znas ono sta ti mislis si bolja od mene i sl fore....to moz biti teska bolest...

mozda da proberes prave prijatelje i nastavis dalje...

ja ne znam kakvi su ti to prijatelji koji ti zakeraju a ti si srecna...
msm svezavisi od mere ali ako preteruju mozda je vreme da se malo odaljite...
ono normalno je ako si u vezi da ne varas flertovanje je dr stvar al i to sve zavisi od tipa osobe...u svakom slucaju ruzno je nametati svoje ponasanje tako drugome jer svako ima svoj obrazac srece...

sad mozda ti i one zavide na sreci ili im smeta sto si cistunica znas ono sta ti mislis si bolja od mene i sl fore....to moz biti teska bolest...

mozda da proberes prave prijatelje i nastavis dalje...

A ti? kakvo je stanje kod tebe? jesi li ti gresna?

zašto bi ugađala svetu? jel znaš ko je ovo rekao

If the world hate you, ye know that it hated me before it hated you. If ye were of the world, the world would love his own: but because ye are not of the world, but I have chosen you out of the world, therefore the world hateth you.

A ti? kakvo je stanje kod tebe? jesi li ti gresna?

:lol:
razradi pitanje...
msm jedem cokoladu a znam da je greh al mi nije zao kad izbije rat svi cete vi pocrkati jedino cuja prasac preziveti :lol:

- - - - - - - - - -

zašto bi ugađala svetu? jel znaš ko je ovo rekao

If the world hate you, ye know that it hated me before it hated you. If ye were of the world, the world would love his own: but because ye are not of the world, but I have chosen you out of the world, therefore the world hateth you.
ako ako ako ali ali zato zato:lol:

- - - - - - - - - -

blajbi je to reko kad je prinosio zrtvu x)

- - - - - - - - - -

:rotf:

Већ много година, бар све деценије уназад, кад год се у неком друштву прича о алкохолу и швалерацији било које врсте или степена (од флертовања па све до заљубљивања и секса), сви наоколо (осим најбоље пријатељице и уже породице) ми кажу да нисам нормална зато што сам увек трезна и што никад не варам партнера и не флертујем са другим мушкарцима и да би ме сматрали нормалном кад бих се бар понекад напила или показала бар мало интересовања бар за флерт.

Понекад се због таквих критика осећам као некакав партибрејкер иако никад не гунђам нити иког осуђујем због њиховог опијања или флертовања или швалерања нити сам икада укочени намћор који намркне фацу у ситуацијама где има таквог понашања. И морам признати да ми је криво што с' времена на време ме неко тако оштро окарактерише и доводи у ситуацију да се малтене морам правдати што се не уклапам у њихово схватање друштвено прихватљивог понашања.

Зар је фер да због свог понашања будем прозвана чудакињом у друштву и куда иде овај свет? :confused:

И сад, питам ја вас које сте у вези или браку (јер онима које нису у вези/браку, флертовање је ваљда некакав ,,рад'' на томе да буду), која је ,,доза'' пијаначког или швалеркастог понашања коју себи дозвољавате и ако дозвољавате, зашто то дозвољавате себи? Да ли то радите да бисте се уклопили у околину или из неких других личних разлога? Да ли бисте могли бити трајно да баталите такво понашање и ако не бисте, шта вас спречава у томе? Постоје ли неки квалитетни аргументи у корист таквог понашања или не? Од околине нисам чула ниједан аргумент који бих могла сматрати валидним у смислу да је такво понашање корисно или благотворно на овај или онај начин.

Ni meni nije jasno zasto se ovo propagira, i ovako i jeste u mnogim drustvima, ponajvise onim bahatim, ali jedno je sigurno da oni koji varaju ne varaju zato sto su zadovoljni svojim vezama i brakovima.;)

Ovde takodje ima previse megalomanije.:thumbdown:

Већ много година, бар све деценије уназад, кад год се у неком друштву прича о алкохолу и швалерацији било које врсте или степена (од флертовања па све до заљубљивања и секса), сви наоколо (осим најбоље пријатељице и уже породице) ми кажу да нисам нормална зато што сам увек трезна и што никад не варам партнера и не флертујем са другим мушкарцима и да би ме сматрали нормалном кад бих се бар понекад напила или показала бар мало интересовања бар за флерт.

Зар је фер да због свог понашања будем прозвана чудакињом у друштву и куда иде овај свет? :confused:

Podsećaš me na klinca, bivšeg odličnog đaka i smerno dete,
koje natrpa kečeve iz više od polovine predmeta.
Da ga ne podjebavaju i smeju mu se drugari....!

Iskrivljen pogled na vrednosti, ili antirezon.

zez.jpg

Posle tako tendenciozno postavljenih pitanja i retoričkog ''kuda ide ovaj svet'' prilično ti je neuverljiv taj post scriptum.

Kako god, cenim da pošto oni koji te dobro poznaju - poznaju i tvoje ko zna kakve sve psihičke probleme, smatraju da su isti posledica inhibicija, pa ti iz najbolje namere diskretno skreću pažnju.
Ja, recimo, ovako na neviđeno, tipujem na latentnu homoseksualnost.

И морам признати да ми је криво што с' времена на време ме неко тако оштро окарактерише и доводи у ситуацију да се малтене морам правдати што се не уклапам у њихово схватање друштвено прихватљивог понашања.

Kada sam se zaposlio u malom mestu mojim novim saradnicima nikako nije išlo u glavu da ne pijem alkoholna pića. Potpuno su zanemarivali činjenicu da nisam pio ni skoro sve sokove. (Tako je i danas.)
Bilo potrebno vreme da se naviknu i prihvate me takvog.
Kada sam promenio mesto, već me pratio "loš" glas i to više niko nije pominjao.

..ja te skroz razumem jer godinama prolazim kroz isto, nerazumevanja u svakom pogledu na svako ponasanje u smislu "da nisam normalna" i da je zivot samo jedan pa ga treba "iskoristiti",
komentari znaju da mi idu na zivce jako....i bas znam da se naljutim povremeno, zar treba da se napijam da bi "iskoristila" zivot ili da menjam ko ciga konje da bi neko mislio da nisam
asleksualna osoba i da mi decu nije dolnela roda.....onda sam odlucila da ne obracam paznju, jer narocitu tu prigovor prave osobe koje ne umeju da odole alkoholu ili bas promiskuitetne
osobe...da se nebi zamerala vecinom precutim ili se nasmejem, prosto sam navikla da tu ne mozes nikad da nadjes meru i obicno se osecas neprijatno, a ustvari nemas razlog za to
vec naprotiv oni koji ti to zameraju bi trebali da se tako osecaju...

Odgovori im ozbiljno i s visine kako si stava da flertovanje nije društveno korisna pojava i da je kao takva veštačka i nesvrsishodna.

Inače, ja smatram da flertovanje jeste društveno korisna pojava :malav: makar onoliko koliko su korisni i dres kodovi, nepisana pravila ponašanja u raznim grupama i okolnostima, te sve ostalo što čini jednu socijalno-inteligentnu podlogu za socijalne transakcije. Naravno, i flert ima svoja nepisana pravila i razlikuje se od jedne do druge društvene grupe, plus nekom leži više ili manje, ili ne leži uopšte, kao što svima ne leži ni ona suknja i košulja iz poslovnog dres koda.

Back