Greške u korišćenju automatskih mjenjača

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Neno

Buduća legenda
Poruka
25.202
Većina velikih kvarova na automatskih mjenjačima nastaje zbog nepravilnog korištenja i lošeg podmazivanja.
Kvarovi menjača nisu rijetka pojava, ali velika prednost je što je jako lako utvrditi simptome. Ipak, promjena ulja kod automatskog mjenjača nije jednostavna, kao ni servis.
Čest uzrok kvarova je pregrijavanje automatskog mjenjača, zbog ne redovnih servisa i pomjena ulja.. kao i nepravilno korištenje tj upravljanje sa automaticima.

Nekada su klinci gledali šta im roditelji rade ili stariji iskusniji i to prepričavali a danas gleda drugare, vlogove, blogove i jutjubere :hahaha: čak je uspeo da umrsi i vožnju na jedrenjaka u neutralu što izgleda masa kretena zloupotrebljava da "uštedi"
nece da voze manualce nego automatike i onda kukaju
ja sam tero prnda 2 godine i mogu da kazem da je sranje
jedino sto imam slobodnu jednu ruku i jednu nogu sto mi je posebno bilo korisno jer sam mogao da igram fubal i pravim palacinke dok vozim
sto inace nisam mogao sa manualnim menjacem

Da pitam I ja moja laicka I glupa pitanja.
Gledajuci motocikl Sajam gde ima 4xcilindara I turboa a kod auta se javljaju motori iz grupe motorcikala , pitanje je zasto morcikli nemaju automatik menjac.
Eno novi m3 BMW ima cak duplo automatik kvacilo.
menjas brzine ko vozac formule 1 a spremna je +1 i -1 brzina.
samo sto nije atmosferski nego turbo motor.

Da pitam I ja moja laicka I glupa pitanja.
Gledajuci motocikl Sajam gde ima 4xcilindara I turboa a kod auta se javljaju motori iz grupe motorcikala , pitanje je zasto morcikli nemaju automatik menjac.
Eno novi m3 BMW ima cak duplo automatik kvacilo.
menjas brzine ko vozac formule 1 a spremna je +1 i -1 brzina.
samo sto nije atmosferski nego turbo motor.
Ima Aprilia automatik ..mozda jos neki ne pratim dovoljno .. a zasto ne masovno pa verovatno radi notornog kocenja i kg ..

Back