Greske i nedostaci u proizvodnji automobila

• Začetnik teme Začetnik teme Senta
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Cheaf:
Espanol:
Cheaf:
Espanol:
Ko o čemu...Vest od pre neki dan kaže da GM povlači blizu 200 000 automobila Bjuik "regal" i "senčeri" zbog navodne greške na "farovima"!!! Na predlog Nacionalne agnecije za bezbednost, zbog greške na zadnjim svetlima uskoro bi moglo da se povuče iz saobraćaja čak 1 200 000 vozila iste firme. Nazdravlje! :?
Bogami al ce tu neko da na ebe.Milion automobila nije mala stvar.
Tu ti Šefe na**** samo smrtnik kupac. Auto mafija (mislim na proizvođačku, lopovi su sića) je sve bezočnija u otimanju para i izmišljanju modela preko noći. Zato se sve i dešava, a ljudski životi su im poslednja briga. Publiku koja se pali na fotografije i testove imaće uvek. 8)
Hvala bogu da ih ima,od cega bi inace pojedini proizvodjaci preziveli??
Ma, srce mi se iscepa za jadne proizvođače. Trebalo bi da žive od poštenog rada, kao i najveći broj sirotinje koja kupuje te proizvode, a ne od prevara i šminke. :twisted:

Candyman:
Koja je uloga "oranizacije" za zashtitu potroshaca za koju sam cuo da se u USA dosta pita. Da li takvo shto postoji uposhte sa stvarnom svrhom. Da li se njihov glas cuje samo kada je vec kasno, posle gadnih nesreca ili ovakvih povalcenja serija autica???
CIAO! 8)
U Americi i Evropi postoji nekoliko organizacija koje se bave zaštitom potrošača koje rade po sledećem principu: Ne traže proizvod na test od firme, kupe ga u slobodnoj prodaji i koriste kao svaki prosečni potrošač. E, kad oni neki auto, TV, šporet ili bilo koji proizvod ocene i "pocepaju", firme se hvataju za glavu. Problem je što se izdržavaju od prodaje sopstvenih test časopisa i što novca nema za testiranje svega na tržištu.

Espanol:
Candyman:
Koja je uloga "oranizacije" za zashtitu potroshaca za koju sam cuo da se u USA dosta pita. Da li takvo shto postoji uposhte sa stvarnom svrhom. Da li se njihov glas cuje samo kada je vec kasno, posle gadnih nesreca ili ovakvih povalcenja serija autica???
CIAO! 8)
U Americi i Evropi postoji nekoliko organizacija koje se bave zaštitom potrošača koje rade po sledećem principu: Ne traže proizvod na test od firme, kupe ga u slobodnoj prodaji i koriste kao svaki prosečni potrošač. E, kad oni neki auto, TV, šporet ili bilo koji proizvod ocene i "pocepaju", firme se hvataju za glavu. Problem je što se izdržavaju od prodaje sopstvenih test časopisa i što novca nema za testiranje svega na tržištu.
:x :x :x

Planirao sam postaviti slicnu temu i uradih search i nadjoh ovu temu.

Evo da i ja spomenem jedan auto - Pontiac Aztek. Predstavljen 2001 Pontiac je ocekivao veliki uspeh jer je auto stvarno posebno izgledao. Pontiac je ocekivao godisnju prodaju od 75,000 primeraka, a najbolja godina proizvodnje je bila 2001 kada je prodato oko 27,000 primeraka i to vecina za fleet sales. Pontiac je cak isao do toga da ljudima koji rade u Pontiacu daju Aztek besplatno samo da bi se stvorila slika kako mnogo Azteka na ulicama. Poslednja godina proizvodnje je bila 2005.

Evo mana:
- Dizajn. Malo je onih kojima se dizajn Azteka svidja jer je jedan od najruznijih.
- Platforma. Jako skupa za cross-over.
- Cena, oko $22,000 pocetna. Previse skup za ono sto je nudio.
- Motor. 3.4L V6 sa 185 hp, dosta slab.

02.pontiac.aztek.f34.500.jpg

2004-Pontiac-Aztek-04129291990001.JPG

2001-Pontiac-Aztek-01129291990002.JPG

Pontiac-Aztek-2002.jpg

Back