- Poruka
- 98.635
Na sta se grejete?
Kako ustedeti struju ili ogrev tokom sezone grejanja?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ogrev se kupuje na vreme,nemam pojma kolika je sada cena peleta ali ja sam ga pre par meseci placao 190 po toni sa prevozom...Све је поскупело, пелет посебно. На струју је увек најбоље и најчистије, али може да цепа по џепу ако сте неумерени.
Ogrev se kupuje na vreme,nemam pojma kolika je sada cena peleta ali ja sam ga pre par meseci placao 190 po toni sa prevozom...
Sada je sigurno i skuplji,preko 220 po toni...
Do sada na struju.. dok može. Malo sa klimom i za sada dobro zagrije.. a imam i par norveških radijatora po potrebi u sobama.
Inače, ogeev treba kupiti na vrijeme kako Petar reče.. pelet (a i sve ostalo za grijanje) polako ali sigurno poskupljuje.
Cijena peleta se kreće od 150 do 200 eura po toni.
Na sta se grejete?
Vjerovatno.. ipak, konkurencija čini svoje, tako da cijene ne bi trebalo da odlete u nebo. kao prije nekoliko godina.Sada je sigurno i skuplji,preko 220 po toni...
Jeste tako Neno dok ne moras da izadjes na terasu ili na spoljna vrata.Udje hladnoca brzo,a posle treba dosta vremena da se vrati toplota.kada bi moglo a da se ne izlazi da se zatvorimo celu zimu,onda bi grejanje kostalo i vise od pola.Kako uštedjeti na grijanju, je dobro pitanje..nije nikakvo čudo što se mnogi tada pitaju čim počne sezona grijanja jer, to je svakako najveće izdvajanje iz kućnog budžeta.
Jedina ušteda koja je i te kako isplativa je dobra izolacija. Kvalitetna i dobro uradjena termoizolacija je ključni element koji donosi najveće uštede.
Sa doborm izolacijom potrošnja za grijanje se može skoro pa i prepoloviti. Već smo dosta toga pisali o izolaciji.. ne samo da donosi uštede za grijanje nego i u vrelim ljetnim danima na rashladjivanju. Dakle višestruka korist i nešto što se mora imati u prvom planu, ako nemamo uradjenu izolaciju na svom domu.
koliko kvadrata grejes?Na struju. Imam ta peć 3kv i super je uvek toplo u kući, čak retko uključim na trojku, mali je prostor i dvojka je skroz doviljna. Nikad ne plaćam struju više od 3.000,00.
Malo, 30.koliko kvadrata grejes?
Onda nema problema, 3Kw pokriva taj prostor bez problema.Malo, 30.
Da.Onda nema problema, 3Kw pokriva taj prostor bez problema.