GREEN CARD lutrija

Hm, ja sam se, moram priznati iz zezanja, prijavio za lutriju (nisu me izvukli, gle iznenadjenja), i nakon toga trazio turisticku (B1/B2) vizu i bez problema u dva navrata dobio na godinu dana, pa na tri godine. Ne sumnjam da oni mogu da znaju za lutriju, ali takodje na aplikaciji za vizu stoji pitanje tipa "da li ste ikada podneli molbu za imigraciju u USA" uz napomenu da se ucesce na lutriji ne smatra prijavom i da treba dati negativan odgovor na to pitanje.

meelosh_bg:
Hm, ja sam se, moram priznati iz zezanja, prijavio za lutriju (nisu me izvukli, gle iznenadjenja), i nakon toga trazio turisticku (B1/B2) vizu i bez problema u dva navrata dobio na godinu dana, pa na tri godine. Ne sumnjam da oni mogu da znaju za lutriju, ali takodje na aplikaciji za vizu stoji pitanje tipa "da li ste ikada podneli molbu za imigraciju u USA" uz napomenu da se ucesce na lutriji ne smatra prijavom i da treba dati negativan odgovor na to pitanje.

...ok...ja sam cuo drugacije...nemoj da si me ispalio za ovo...

Pazi, ako te odbiju, vrlo retko ce ti reci bilo sta vise osim "niste dokazali da nemate nameru da ostanete u SAD", sto je po njihovom zakonu zapravo i jedini razlog odbijanja vize, ako izuzmemo terorizam, narkotike i slicne stvari. Ono sto mogu da tvrdim jeste da se daje negativan odgovor na ovo pitanje da li ste ikad podnosili zahtev za imigraciju. Sve ostalo - samo tvoja odgovornost :)

Medjutim, imam jos jedan primer, nije licni, u pitanju je dobar prijatelj... Otac mu zivi u SAD i podneo je zahtev za green card, ima sada vec skoro 10 godina, na red jos uvek nije stigao... Pre nekih dve godine je trazio obicnu turisticku vizu i naravno morao je pozitivno da odgovori na to pitanje. Pritom je bio apsolvent na fakultetu i nezaposlen i vizu je, opet, bez ikakvih problema dobio na godinu dana... Poenta je da oni svaki slucaj ocenjuju samo individualno (nema nekih "pravila") i da to da li ces dobiti vizu zavisi samo od toga koliko dobre "dokaze" imas da neces ostati u SAD i koliko dobro izlozis svoj slucaj na intervjuu.

yebala vas amerika ,ja bih pre isao u rumuniju nego u ameriku.MNOGO GLEDATE FILMOVE I SERIJE vi stvarno tripujete da se tamo beru pare na drvetu.ako nemozete ovde da zaradite ameriku zaboravite tamo se nespava do 2h popodne.ko radi taj ima a ko masta tim prolazi vreme zato ljudi nadjite sebe u nekoj struci i negubi nadu u 20 ili 30 godina.posla ima i na ulici ali je nama srbima tesko zapeti mi bi da se yebemo ali da nam neudje e to braco nema nigde .

...obaveza nemas nikakvih...ako dobijes na lutriji mozes da je savrseno ignorises i pravis da se nikada nista nije dogodilo....toliko o obavezama...
...sto se prava tice, imas pravo da apliciras za zelenu kartu i ako ispunis sve potrebne uslove verovatno ces je i dobiti.

pagi:
Ja sam hteo da se prijavim, ali sam odustao nakon sto sam cuo da ako se prijavis i naravno ne izvuku te, neces moci NIKAD da dobijes vizu za US....jer kontaju da ako te puste trazices azil ili ces jednostavno nestati....

A posto jos uvek imam nade da cu ovde nesto uspeti da uradim i da cu otici u tu jebenu ameriku bar kao turista....ne pada mi na pamet da se prijavim.

...mozda kad izgubim svaku nadu!!!

nije tacno!
ja redovno igram lutriju od negde sredine devedesetih, sve sam uradim i posaljem, u poslednje vreme online. 2000-te sam dobio posao, uzeo advokata, platio i dobio radnu vizu, sve iz bgd, sve mailom i postom. tamo sam je produzio, sve sam, bez advokata. pa se vratio u beograd.

Back