Pozdrav svima, treba mi pomoć za popravku greca. Imam trofazni grec 35A, jedna dioda nije ispravna. Dali se grec može popraviti dodavanjem druge diode umesto neispravne. Amperažu dioda u grecu neznam. Ako neko zna nešto neka mi pomogne
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Naravno, ako nadjes istu, odgovarajucu. Po principu grube sile mogla bi i neka jaca. Pazi samo da li je kod neke nove diode kuciste plus ili minus kao i na ostalima. Jel pise nesto na diodama ?
Diode se ne vide, zalivene su. Nameravam da zamenim diodu koja je u prekidu sa nekom jačom diodom. Dali će to moći tako da radi? Ispravljeni napon sa greca se pegla sa kondenzatorom i napaja elektronske ploče
Diode se ne vide, zalivene su. Nameravam da zamenim diodu koja je u prekidu sa nekom jačom diodom. Dali će to moći tako da radi? Ispravljeni napon sa greca se pegla sa kondenzatorom i napaja elektronske ploče
Skini sve četiri i stavi nove odgovarajuće snage.
A šta će biti sa dobrim diodama?
I šta ako zatreba i može koristiti u druge svrhe?
Ko im kriv
Šalim se, obično nije proporučljivo korisiti takve diode. Baciš sve četiri i kupiš nove za 50din. Možeš da sačuvaš i stare ako su ispravne i ako te za njih vezuje neka sentimentalna vrednost.![]()
Jok, šta će mi!Nego, nisam znala da ako jedna dioda nije dobra štetna je za druge diode tj., ispaštaju.
![]()
Pozdrav svima, treba mi pomoć za popravku greca. Imam trofazni grec 35A, jedna dioda nije ispravna. Dali se grec može popraviti dodavanjem druge diode umesto neispravne. Amperažu dioda u grecu neznam. Ako neko zna nešto neka mi pomogne
E sad ćeš morati da ponudiš malo više podataka o uređaju ako misliš da dobije preporuku po pitanju izbora diode... Znači, malo tehničkih podataka, neka slika, cifre i tako to...[/QUO
Grec je trofazni, znači ima šest dioda jedna od njih ne radi. struja je 30A. Diode se ne vide neznam oznake. Ovaj grec sa jednom neispravnom diodom daje napon za dva volta manji od potrebnog pa elektronika ne radi.
E sad ćeš morati da ponudiš malo više podataka o uređaju ako misliš da dobije preporuku po pitanju izbora diode... Znači, malo tehničkih podataka, neka slika, cifre i tako to...[/QUO
Grec je trofazni, znači ima šest dioda jedna od njih ne radi. struja je 30A. Diode se ne vide neznam oznake. Ovaj grec sa jednom neispravnom diodom daje napon za dva volta manji od potrebnog pa elektronika ne radi.
Koliki je potreban napon?
Pretpostavimo da je 24 V ali diode se proizvode u rangu otprilike 50-100-200-400 V tako da nije bitno. Samo amperaza i polaritet N-tip ili P-tip !!!!! Ja bih ti savetovao da grec dopunis nekom "univerzalnom" jakom diodom i probas. Svakako da je nov grec pravo resenje ali trenutno je neprakticno. Iz prakse znam da je jedini pravi problem mehanicka montaza tj. izvedba diode zbog hladjenja. Znaci nemas sta da izgubis, radi probaj i javi nam. Ovako cemo beskrajno teoretisati....
Dodatak : Diode u alternatoru za Yuga i "101" su od po 30 A i odlicnog kvaliteta. Ali upresovane su u plocu, shasiju - hladnjak. Tu je zamena prilicno zahtevna. Ostale diode su na sharaf i onda je lako. Medjutim tu izbor je jako veliki...