Grčki levičari pljačkaju kapitaliste i dele hranu sirotinji

• Začetnik teme Začetnik teme SSSR_
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mnoge evropske zemlje su, i pored demokratskog urerdjenja i trzisne ekonomije, vrhunci socijalizma, samo sto nemaju dezurne Staljine, Causeskue, Milosevice itd. i to najvise smeta nasem SSSR-u...
o, čoveče... šta da pričam sa čovekom koji misli da je socijalizam kad imaš socijalni korektiv u tržišno orijentisanoj zemlji? usput, i taj pseudo socijalizam, ta država blagostanja, je propala u Evropi, eventualno možemo pričati o njoj u Skandinaviji, il Švajcarskoj, npr. al ni to nije socijalizam. socijalističko je društvo ono koje je oslobođeno terora i imperativa kapitala. a ne ono u kojoj se određene socijalističke tekovine kao što su sindikati, besplatno zdravstvo, obrazovanje, koriste da amortizuju surovost tržišno orijentisane ekonomije.
Sto se efikasnosti tice, da li znas sta se desava sa 17. novembrom i organizovanim ruskim bandama koji su harali Grcom neko vreme?

Odlicno znam za sta se Grci zaazu i nemam potrebe da pitam Amerikance nista sto se Grcke tice...ako nekoga pitam onda su to oni koji u svemu tome direktno ucestvuju.
svaka ti čast. verujem da se razumeš u Grke ko u sopstveni džep.
a to što su porazili militarnu bandu ih ne označava "efikasnim". daj ti meni vojsku, policiju, tajne službe, i najuriću ti svaku bandu. malo je zaebanije biti efikasan kad imaš protiv sebe svoj narod i obične ljude. kao što je u ovim slučajevima. tu pucaju.

i "normalan" narod... mislim... kladim se da je srpski narod za tebe "nenormalan".
i to iz usta, verujem, demokrate ili liberala, koji po definiciji slabo primaju te stvari koje se tiču kolektiviteta i generalizacije jer su im usta puna individua i pojedinačnih prava.

Back