Keeper
Buduća legenda
- Poruka
- 33.048
o, čoveče... šta da pričam sa čovekom koji misli da je socijalizam kad imaš socijalni korektiv u tržišno orijentisanoj zemlji? usput, i taj pseudo socijalizam, ta država blagostanja, je propala u Evropi, eventualno možemo pričati o njoj u Skandinaviji, il Švajcarskoj, npr. al ni to nije socijalizam. socijalističko je društvo ono koje je oslobođeno terora i imperativa kapitala. a ne ono u kojoj se određene socijalističke tekovine kao što su sindikati, besplatno zdravstvo, obrazovanje, koriste da amortizuju surovost tržišno orijentisane ekonomije.Mnoge evropske zemlje su, i pored demokratskog urerdjenja i trzisne ekonomije, vrhunci socijalizma, samo sto nemaju dezurne Staljine, Causeskue, Milosevice itd. i to najvise smeta nasem SSSR-u...
svaka ti čast. verujem da se razumeš u Grke ko u sopstveni džep.Sto se efikasnosti tice, da li znas sta se desava sa 17. novembrom i organizovanim ruskim bandama koji su harali Grcom neko vreme?
Odlicno znam za sta se Grci zaazu i nemam potrebe da pitam Amerikance nista sto se Grcke tice...ako nekoga pitam onda su to oni koji u svemu tome direktno ucestvuju.
a to što su porazili militarnu bandu ih ne označava "efikasnim". daj ti meni vojsku, policiju, tajne službe, i najuriću ti svaku bandu. malo je zaebanije biti efikasan kad imaš protiv sebe svoj narod i obične ljude. kao što je u ovim slučajevima. tu pucaju.
i "normalan" narod... mislim... kladim se da je srpski narod za tebe "nenormalan".
i to iz usta, verujem, demokrate ili liberala, koji po definiciji slabo primaju te stvari koje se tiču kolektiviteta i generalizacije jer su im usta puna individua i pojedinačnih prava.