Grcki jezik

Zoyzoynaki:
Primetila sam da sve vise ljudi upisuje grcki jezik...sto na filoloskom fakultetu,sto po raznim skolicama jezika.Pa htedoh da pitam da li mislite da je to zato sto zaista vole i zele da nauce grcki ili je to trenutna moda zbog mnostva grckih firmi kod nas i zbog toga sto vecina ide u Grcku na more?I da li bi ste ucili neki jezik samo zbog trenutne mode ili zastupljenosti kod nas?(smorila sam jel da?) :D

Pa ja ne mislim da je kao Moda uciti grcki jezik.Lepo je znati jos neki pored naseg.Ali ucila bih ga jedino kad bih engleski znala dobro,jer gde da odes moras da znas taj cuveni engleski. A sto se tice dal bih ja ucila kao zbog Mode , ne bih jer je to bas bez veze,ali danas moda sve diktira(u vecini stvari ne u svemu).

Napokon da je neko otvorio ovakvu temu... :razz:
pa Καλησπερα!τι κανετε;
eto,grci ne pisu upitnik vec umesto njega tacku zarez! :confused:
jezik ne moze da se uci jer je u modi(barem ja ne bih mogla i htela),a i kako neki jezik moze da bude u modi?jer znanje je jezika je uvek moderno,covek se vrednuje po tome koliko zna jezika.... :!:
inace,grcki je moja najveca ljubav,i posto sad treba da upisem faks,naravno da razmisljam o grckom na filoloskom,ali,posto planiram da odem u grcku,sta bih ja tamo mogla da radim?a i ako ostanem ovde takodje? :-?
da li treba upisati ono sto volis i posle mozda ostati bez posla ili upisati nesto poput ekonomskog ili fona(sa matematikom koju ne volim bas)? :?:

θερμους χαιρετισμους :p - topli pozdravi....
ako neko zeli da uci grcki preko neta ,ovaj sajt je odlican ,ali naravno za to je potrebno i znanje engleskog---- http://www.xanthi.ilsp.gr/filog/

hmmm

ne znam da li to danashnja moda niti me zanima....

ja sam u Grcku zaljubljena jos od malih nogu...jer oduvek,leti,po mesec dana provodim dole...

Naime,zaljubljena sam u Grcku kulturu..zapravo sve vezano za nju....
Sl.godine upisujem filoloski-grcki jezik...a do tada od septembra polazim na kurs...
Tako da ono..ne radim to zato sto je,ne daj Boze,trend....vec zato sto to zasita i volim...

Ja sam trebala u Grcku na postdiplomske studije...imam tamo neke bliske prijatelje, pa cesto odlazim...obozavam tu zemlju, u njoj se osecam bolje nego kod kuce....Grcki jezik cu nauciti, pre ili kasnije...ali nije to samo zbog ljubavi prema njihovom narodu, nego volim more, a grcko je mnoooogo lepo....od svih na kojima sm bila, meni najlepse!

Back