Grcka

• Začetnik teme Začetnik teme iva91
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Drugarica mi radi u hotelu u Paraliji od maja ove godine.Kada su bile demonstracije u Atini,kod njih se ništa nije primećivalo.Grčkoj je izlaz iz krize dobrim delom u turizmu, pa bi bilo nelogično da su nemiri izbili u turističkim mestima.

Због штрајка лучких радника у Пиреју, више хиљада туриста није могло да се укрца у трајекте према острвима на Егејском мору.

Више хиљада туриста у грчкој луци Пиреј није могло данас да стигне до жељене дестинације због штрајка лучких радника.

pirej-turisti-1.jpg

Упркос томе што су власти саопштиле да је штрајк "илегалан", два од 14 синдиката који заступају права лучких радника ступила су јутрос у 24-часовни штрајк.

Од 21 линије до острва у Егејском мору, најмање осам их је отказано због штрајка више десетина припадника синдиката који је близак Комунистичкој партији Грчке, саопшила је грчка трговачка морнарица.

Како наводе агенције, путници су се у луци код Атине расправљали са штрајкачима који су у штрајк ступили незадовољни због владиних мера превазилажења финансијске кризе.

Колико ће дуго штрајковати лучки радници у Пиреју не зна се. У настојању да подржи туристички сектор Грчка је одлучила да "купи" поверење странаца и обећала да ће туристима надокнадити трошкове у случају принудног продужења њиховог боравка.

Da li je bezbedno ici u Grcku, zbog ovih protesta?? Treba da idem za 2 nedelje.. sad ne znam sta da radim!! :sad2: Mislim da ima jos ovakvih ljudi koji treba da putuju za par dana..

postoji mnogo drugih razloga zasto ne treba ici u grcku...losa usluga,komarci kao rode,skupa hrana,losa infrastruktura,skup benzin,ponasaju se gore nego crnogorci itd itd

Poslednja izmena:
postoji mnogo drugih razloga zasto ne treba ici u grcku...losa usluga,komarci kao rode,skupa hrana,losa infrastruktura,skup benzin,ponasaju se gore nego crnogorci itd itd
Postoji jedan razlog zbog kojeg treba ići u Grčku:
Najbolje plaže i more u Evropi!
Sve ostalo si manje ili više u pravu. Ali to nije bitno jer je stvar subjektivnog vidjenja.

:roll: koliko subjektivnosti, komarci ajde ... .Skupa hrana, pa skupa hrana i ovde pa je jedemo .... Elem bio sam u Gr par puta i nikad ali nikad nisam doziveo ni jednu neprijatnost od strane njihovog naroda , a izlazio sam, setao po centru i Atine i Soluna ....

Prvo što sam čula na putu do Grčke je Grci ne vole Srbe, nemojte se iznenaditi ako budu neprijatni...Drugo, skupa hrana, more prljavo, negostoljubivi...bla, bla, bla...

Bila sam prepadnuta i već na pola puta razočarana...Onda se setim nas i naše ksenofobije kad nam dođu stranci i gle čuda isto kao i svugde...Neko ih voli neko ne voli...Ruku na srce nismo ni mi ni gostoljubivi a još više otvoreni za bilo koga sa strane...

Dođoh i za 11 dana ne doživeh nijednu neprijatnost dole...Hrana jeste skupa, ali ne toliko da ne bi mogli da preživimo 11dana, imaju namirnice koje su jeftinije od naših... komšija se žalio na komarce, njega izujedali, nas nijedan...Smeštaj solidan, tu su kao naši, otprilike...Sutra ćemo ili lako ćemo...Jedina zamerka tv previsoko postavljeni, pa smo ga retko i gledali...U Cg kad odeš gazda samo gleda da ti vidi leđa, smeta im ako si u sobi ceo dan, ovde te ne vidi...Grčko more je toplije od crnogorskog...I da Grci se ne ponašaju kao Crnogorci, već bolje. Žao mi je što nismo ostali još 11 dana....Ali ako bog da sledeće godine...

Minus što se tiče naših i agencije 15 sati putovanja na plus 40 bez klime. To je trebalo izdržati. Bez češćeg stajanja za vc.Loš vodič. Bez znanja engleskog valjda misli da znaju svi srpski...

Original postavio stawwross Pogledaj poruku

Ali ipak mi svake godine sve vise i vise odlazimo u tu Grcku. Cujem da je ove godine preko 60 % nasih turista tamo. LUD NAROD :zcepanje:

p.s. znam da je proslogodisnja interesantnost za CG bila ispod 5 % i nista mi nije jasno :zcepanje:

Prvo što sam čula na putu do Grčke je Grci ne vole Srbe, nemojte se iznenaditi ako budu neprijatni...Drugo, skupa hrana, more prljavo, negostoljubivi...bla, bla, bla...

Bila sam prepadnuta i već na pola puta razočarana...Onda se setim nas i naše ksenofobije kad nam dođu stranci i gle čuda isto kao i svugde...Neko ih voli neko ne voli...Ruku na srce nismo ni mi ni gostoljubivi a još više otvoreni za bilo koga sa strane...

Dođoh i za 11 dana ne doživeh nijednu neprijatnost dole...Hrana jeste skupa, ali ne toliko da ne bi mogli da preživimo 11dana, imaju namirnice koje su jeftinije od naših... komšija se žalio na komarce, njega izujedali, nas nijedan...Smeštaj solidan, tu su kao naši, otprilike...Sutra ćemo ili lako ćemo...Jedina zamerka tv previsoko postavljeni, pa smo ga retko i gledali...U Cg kad odeš gazda samo gleda da ti vidi leđa, smeta im ako si u sobi ceo dan, ovde te ne vidi...Grčko more je toplije od crnogorskog...I da Grci se ne ponašaju kao Crnogorci, već bolje. Žao mi je što nismo ostali još 11 dana....Ali ako bog da sledeće godine...

Minus što se tiče naših i agencije 15 sati putovanja na plus 40 bez klime. To je trebalo izdržati. Bez češćeg stajanja za vc.Loš vodič. Bez znanja engleskog valjda misli da znaju svi srpski...

pa ok
ne ides ni u cg

:roll: koliko subjektivnosti, komarci ajde ... .Skupa hrana, pa skupa hrana i ovde pa je jedemo .... Elem bio sam u Gr par puta i nikad ali nikad nisam doziveo ni jednu neprijatnost od strane njihovog naroda , a izlazio sam, setao po centru i Atine i Soluna ....

nisam rekao neprijatnost
rekao sam da su gori od crnogoraca

Postoji jedan razlog zbog kojeg treba ići u Grčku:
Najbolje plaže i more u Evropi!
Sve ostalo si manje ili više u pravu. Ali to nije bitno jer je stvar subjektivnog vidjenja.

ne znam
plaze su ok ko voli pesak
mada retko imaju prirodan hlad ali sve ostalo mi se ne svidja mada ok ko voli nek ide

Мислим да је на уводни пост одговорено, а тема је отишла у ...којешта.
Стварно много научих: ако промениш агенцију, неће те јести комарци, Грци су нељубазнији ЧАК и од Црногораца... :confused:
Елем, дођите у мој Банат, реке изливене, људи љубазни, комарци од муке поцркали...А да не бисмо поцркали сви од ове теме - кључ! :heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back